Császármetszés utáni regenerálódás

Magyarországon évről évre nő a császármetszéssel születettek száma, minden harmadik gyermek érkezik így a világra.

A császármetszés, angol nevén c-section, egy sebészeti eljárás, amely során a csecsemőt a méhüregen kívülre emelik az édesanya hasán keresztül. Császármetszést általában akkor hajtanak végre, amennyiben a hagyományos szülés veszélyes lenne az anya vagy a baba számára. A példák közé tartozik a szülési nehézség, a császármetszés ajánlása orvosi okokból vagy a császármetszés választása az anya részéről.  A „császármetszés” kifejezés a római császár, Julius Caesar nevéből származik, de nincs történelmi bizonyíték arra, hogy ő maga császármetszéssel született volna. A császármetszés után hosszabb a gyógyulási idő, az anyuka korlátozottabb mozgással és tevékenységekkel számolhat, ugyanakkor a feleadatok, a kevés alvással töltött idő tovább nehezítik a mindennapokat, ezért is fontos a gyors felépülés.

Mindhárom gyermekem császármetszéssel jött a világra, az első napok különösen nehezek voltak, jó amennyiben van segítség. A folyamatosan növekvő császármetszésre a cégek is felfigyeltek és próbálják támogatni az anyukák gyorsabb felépülését. Kíváncsiak vagytok mit találtam Nektek?

A Frida márka nemzetközileg nagy népszerűségnek örvend, hiszen hosszú évtizedes tapasztalat és kutatás van mögötte. A fejlesztésben az orvosokon kívül anyukák is részt vesznek, azt gondolom ez lehet a márka titka, így számos olyan termékük született, melyek megkönnyíti a szülők mindennapjait.

A Frida Mom császármetszés utáni készlet a mindennapi ápoláshoz szükséges segédeszközökből áll, hogy a császármetszés után gyorsan újra aktívak lehessünk. A praktikus segédeszköz készlet a szülés utáni sebek gyógyulásához, a császármetszés utáni heg védelméhez, valamint az ülő- és állópozíció, ill. a járás könnyítéséhez lett kifejlesztve.

A készlet számos hasznos terméket tartalmaz, de mindezek közül a kedvencem a szilikon tapasz, mely 100%-ban orvosi minőségű szilikonból készült és teljes hosszában védi a heget, tisztán tartja, hidratálja, ezáltal elősegíti a gyógyulást. Mindezek mellett csökkenti a bőrpírt, a viszketést és a feszülést, továbbá javítja a heg esztétikai állapotát. Vízálló, így lehetővé teszi a zuhany alatt vagy a kádban való használatot is. Található a készletben több magas derekú császármetszés utáni eldobható bugyi, és intim zuhany is, valamint törlő kendők varázsmogyoró kivonattal és kamillával.

A hasvédő öv segíti a szülés utáni változásokon keresztül ment méh illetve az ellazult hasizmok összetartását. Megvédi a has érzékeny területét a fájdalmas behatásoktól például babahordáskor vagy pelenkacsere közben a baba fölé hajolva. Segítségével az anya könnyebben tud mozogni, ülni, állni, vagy akár tüsszögni is 😊.

Ami nekem a fentiek mellett segítette a gyors felépülést, hogy igyekeztem aktív maradni, nem hagytam el magam egy percig sem, hiszen most eggyel több okom volt rá, volt még valaki akiről gondoskodhattam.

A termékekről további részleteket itt találtok…