Opatija ízei és eleganciája – Időutazás az Amadria Parkkal

A 19. század végétől Opatija az Osztrák–Magyar Monarchia elitjének egyik legnépszerűbb üdülőhelyének számított, igazi társasági központként. Fényűző báltermekben arisztokrata mulatságokat tartottak, a kávéházakban művészek és értelmiségiek vitatkoztak, délutánonként pedig elegáns vendégek sétáltak a promenádon. A gasztronómia és a társasági élet kéz a kézben járt – akárcsak Bécsben vagy Budapesten.

Ma az Amadria Park szállodái és éttermei ezt a világot élesztik újjá, lehetőséget kínálva a vendégeknek, hogy egyszerre élvezzék a múlt eleganciáját és a modern Adria ízeit.

Belle Époque sütemények és kávé

A Café Wagnert 1898-ban alapították, és a Hotel Milenij szívében várja vendégeit. Finom eleganciát sugárzó belső tereivel és ikonikus, pálmákkal szegélyezett tengerparti teraszával a Belle Époque időtlen hangulatát idézi. Klasszikus aperitifek, desszertek és kézműves fagylaltok várják a látogatókat, de a kihagyhatatlan specialitások közé tartozik a házi Milenij Choco Cake és a kézzel készített, csokoládéval márkázott praliné.

A mitológiai freskóktól a fine diningig

Az egykori arisztokrata bálterem freskói között működő Argonauti étterem Opatija egyik legkülönlegesebb gasztronómiai helyszíne. Elegáns belső tere és lenyűgöző terasza tökéletes környezetet ad annak az étlapnak, amely a legkiválóbb helyi alapanyagokra épül: friss kvarneri scampira, halra és értékes szarvasgombára. A séf modern technikákkal és kreatív tálalással emeli új szintre a hagyományos ételeket, olyan élményt kínálva, amely a múlt pompáját ötvözi a jelen kulináris művészetével, mindezt autentikus adriai környezetben.

A mediterráneum esszenciája

A nemrég megújult Grand Hotel 4 Opatijska Cvijeta részeként működő Mediterraneo étterem elegáns belső tereivel és tágas, a Kvarner-öbölre néző teraszával tűnik ki. Az étlap a régió legjavát ünnepli, friss, helyi alapanyagokból készült fogásokkal. A signature ételek közé tartozik a scampis rizottó finom szarvasgomba-forgáccsal – minden falat a Mediterráneum igazi esszenciáját ragadja meg.

A tengerparti ízek szimfóniája

Hotel Royalban található Symphonie étterem, amelyet a város történelmi villái ihlettek, Opatija nagy múltú gasztronómiai hagyományát testesíti meg. Az étlap klasszikus fogásokat ötvöz modern csavarral, ízek kifinomult harmóniáját kínálva minden vendégnek. A tengerre nyíló panorámával és elegáns atmoszférával a Symphonie olyan élményt nyújt, amely felidézi Opatija 20. század eleji csillogását és báját.

Gasztronómiai élmények egész évben

Az Amadria Park éttermei egyszerre ápolják az időtlen klasszikusokat és a szezonális különlegességeket. Októberben a híres maruni gesztenye kerül a középpontba, novemberben a Csokoládé Fesztivál várja a látogatókat, decemberben ünnepi menük teszik varázslatossá az étkezést. Tavasszal friss zöldségek és fűszernövények, nyáron pedig az Adria tengeri kincsei kerülnek az asztalra. A Gourmet Journey csomag lehetőséget kínál arra is, hogy a vendégek mindhárom éttermet kipróbálják, különleges előnyökkel.