Zsenge karalábéfőzelék

karalábéA zsenge, tavaszi karalábé főzelékbe kívánkozik. Javasoljuk, hogy magunknak is adjunk még egy esélyt, ha korábban nem volt a kedvencünk ez az étel. Ebben a fogásban a karalábé partnere a bébirépa lesz, elkészítését pedig 8-12 hónapos babák részére ajánljuk.

Hozzávalók:

  • 2 db karalábé
  • 35 dkg bébirépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors, 2 dl tej

A karalábét tisztítsuk meg és reszeljük le nagylukú reszelőn. A hagymát vágjuk finomra és a karalábé és a bébirépa társaságában lefedve pároljuk. Ha elfőtte maga alól a saját levét, öntsük hozzá a tejet, mire a répa megpuhul, a főzelék is kellemesen besűrűsödik. Sózzuk, óvatosan borsozzuk, frissen vágott petrezselyemmel kínáljuk. Ha nem találjuk elég sűrűnek, a főzelék egy részét botmixerrel pépesítsük, hogy besűríthesse önmagát.

A fogás tojás-, cukor- és gluténmentes.

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/karalabe-bebirepa-fozelek