Zalakaros az élmények városa már 25 éve

Népszerű desztináció, igazából mégis keveset tudunk Zalakarosról vagy éppen a környező látni és tennivalókról. Akkor lássuk csak: a Balaton déli partját már-már elhagyva, a Kis-Balatoni térség szomszédságában, a zalai tájak szemet gyönyörködtető környezetében fekszik Zalakaros, ahol a csodálatos természet, a tiszta levegő, a nyugalom, a pihenés mellett egyre több szórakozási és sportolási lehetőség, családi és kulturális programok és megszámlálhatatlan kaland várja az utazókat.

A természet ajándékot adott a kisvárosnak a páratlan gyógyvíz formájában, Zalakaros pedig 1965 óta adja tovább ezt a csodát mindenkinek, aki gyógyulásra, kikapcsolódásra vágyik.

A Nyugat-Balaton egy aprócska ékköve ez a szeretnivaló városka, És persze a Zalakarosi Fürdő, ahol csodás környezetben közel 5000 m2-nyi vízfelületen adhatjuk át magunkat az élményeknek.

A hagyományos gyógyászat mellett teljeskörű wellness szolgáltatások, szaunavilág és hatalmas strand is várja a látogatókat

Ráadásul a gyerekekkel érkező is kiválóan érezhetik magukat akár több napon át.

Külön gyermekrészleg, külső és belső játszósarok, mesestrand, gyermekvilág, a nagyobbaknak pedig az Adrenalin csúszdapark kínál megannyi szórakozást. De a legjobb a zalakarosi utazásban, hogy aki nem éri be azzal, hogy a fürdőben kényeztesse magát, unalomra nincs oka.

A városközponttól mindössze pár perc sétával elérhetjük a Termáltó és Ökopartot, mely vonzó látványosság a turisták számára

De ha szeretnénk két kerékre pattanni, megannyi kerékpárútvonal várja, hogy felfedezzük őket, egészen a Kis-Balatonig kerekezhetünk., vagy megtekinthetjük a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumot, de ne hagyjuk ki az állatsimogatót sem. Ha pedig eljön az este, érdemes ellátogatni Zalakaros szívében található Karos Korzóra, ahol szuper programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Ha már itt járunk mindenképpen csodáljuk meg a pompázatos fényekben úszó szökőkút együttest- varázslatos. A virágos városban tizennégy szállodában és megannyi szobakiadónál több, mint 7000 vendégággyal várják az odaérkezőket, így akár több napos itt-tartózkodásra is érdemes Zalakarost választani.

A családbarát vendégvárás pedig nem kiváltság, hanem egyenesen kötelező!

De ha már Zalakaroson vagyunk szinte kötelező hódolni a kulináris élvezeteknek. A városban nagy hagyománya van a zalai és tájjellegű ételek készítésének, erről hűen árulkodik a térség gasztrokultúrája is. Mégis a népi konyha jellegzetességei és mai modern konyha étkei tökéletesen megférnek egymás mellett…és persze nem mehetünk el szó nélkül a csodálatos boraik mellett sem, melyek kóstolása igazán nemes feladat!

Zalakaros a maga kisvárosi bájával, az itt élők vendégszeretetével, szuper programjaival és tradicionális ételkülönlegességeivel tökéletes úti cél lehet.

Egy biztos, itt senki nem fog unatkozni!

Élvezzük a táj meseszép látványát, a bor mámorító illatát és kóstoljuk meg a Zalakaros élménnyel teli ízeit!

Promóció