Világszenzáció VR-szemüvegben – A világ leghosszabb virtuális csúszdája a magyar határtól egy karnyújtásnyira!

A határtól mindössze 200 méterre nyílt meg a világ leghosszabb VR-csúszdája Locsmándon (Lutzmannsburg) a Sonnetherme élményfürdő-, és csúszda-paradicsomban. A világszenzációnak számító esemény megnyitóján Magyarországot a Happy Family képviselte számos újságíróval és influencerrel érkezve, akik az elsők között tesztelték a VR-csúszdát.

A sajtómegnyitón a Sonnenpark Hotel és Sonnentherme élményfürdő vezetői, burgenlandi politikusok, közéleti személyiségek is beszédet tartottak, valamit a csúszdát megálmodó fejlesztők is röviden ismertették a koncepciójukat. A beruházással egy kétlépcsős fejlesztés-sorozat első része valósult meg, a teljes költség a 400.000 eurót is eléri. Werner Cerutti, a fürdő ügyvezető igazgatója ismertette, a fejlesztéssel a fiatal, 7-15 éves célcsoport kedvében is szeretnének járni.

A rajongók tolongtak, hogy autogramot kérjenek és közös szelfit készíthessenek a meghívott sztárvendégekkel, de türelemmel kellett lenniük, mert azért utazott ide több híresség is, hogy felavassa a nem mindennapi lecsúszó-pályát. Elsőként Julia Dujmovits, snowboard olimpiai bajnoknő csúszott le, aki a világbajnokságon ezüstérmet is szerzett. Juliával a Happy Family csapata is beszélt, és megtudtuk, hogy gyerekként többször ellátogattak szüleivel Magyarországra vakációzni, így sok kellemes emléke van hazánkról.

A sportolónőt két népszerű youtuber is követte: Daniel Fila, (a Youtube-on 100 ezer feliratkozója van; az Instagramon 32 ezernél is több követője) és a 24 éves KSFreak.  Valódi nevén Marcel Dähne-t a Happy Family is elcsípte egy roved interjúra, miután türelemmel megvárta, hogy lecsússzon a szenzációs VR-csúszdán, és az osztrák sajtónak is beszámoljon a friss élményről – nagyon különleges és menő volt számára a 202 métert megtenni a számára is izgalmas virtuális valóságban. Arra a kérdésre, hogy mit jelent számára az ideális család, a következő választ adta:

„Ha mindenki egészséges, ha nemcsak a “szép időkben”tartanak össze a családtagok, hanem a nehezebb időszakokban is.”

Mivel a srácot rengetegen figyelik, – a videómegosztón több mint 2 millióan, az Instagramon pedig közel másfél millióan követik – arról is érdeklődtünk, hogyan kezeli az influencerséggel járó felelősséget: „Például én cigarettázom, de ők (a fiatal követőim) nem tudják, hogy cigizem…mert én sosem mutatom, ahol- ahogy cigizek…mert tudom, hogy felelősséggel tartozom a gyerekek felé is! Ha találkozunk, próbálok mondani pár kedves, hasznos mondatot, amire emlékezni fognak egész életükben.  Például azt, hogy hallgass az apukádra! Ha az anyukája áll hozzá közelebb, akkor azt, hogy az anyukájára …Így érem el, hogy szimpatikus legyek nekik, nevetnek és hallgatnak rám, mert a legtöbbször nem hallgatnak a szüleikre. Rám jobban hallgatnak, mert én ismert vagyok a Youtube-on, így nekem jobban hisznek néha, mint a családnak.”

Feltettük az a kérdést is, hogy mit gondol arról, hogy annyi fiatal gyerek, tinédzser, szeretne ma youtuber lenni, milyen tanácsot tudna nekik adni?

“Azt tanácsolom, hogy vegyék komolyan az iskolát, ez nagyon fontos.Csinálják meg a házi feladatokat,  , és utána, ha ezzel megvannak, esetleg ki tudják ezt is próbálni hobby-szinten. Ha aztán működik, érzik, hogy ez nekik való, akkor adjanak bele 100%-ot!    Tudod, az életben van olyan, amikor nem érzed magad olyan jól, de ez mindegy, csinálnod kell tovább, amit elkezdtél,  100%-osan. Ha ezt nem igy csinálod, akkor el fogsz bukni. Ez mindenhol így megy, ha profi focista szeretnél lenni, akkor neked kell a legjobbnak lenni.Szóval próbáld meg beleadni a legjobbat, és működni fog!” – érkezett a válasz az osztrák celebtől.

A népszerű videós azt is elmesélte, hogyan képzeli magát tíz év múlva:

„Szeretnék három gyereket, és jó apa is szeretnék lenni. Apukámnak is sok gyereke van, ő Albániából származik, így a család a legfontosabb dolog a mi kultúránkban . Sok gyereket szeretnék én is. Két fiút, remélhetőleg és egy lányt, de tudod, mondhatjuk mi tszeretnék, de meglátjuk mit hoz a jövő…”

Daniel Filával is beszélgettünk a csúszdázás után, aki még teljesen az új impulzusok hatása alatt volt:

„Annyira szuper volt! Ez egy teljesen új élmény volt nekem, mert ez volt az első alkalom, hogy VR-csúszdán lecsúsztam! Tudjátok egyik legjobb gyerekkori emlékem, amikor kaptam egy Game Boy-t, s akkor ez volt az egyik legmenőbb dolog. Azóta tudtam, hogy majd valami olyat fogok csinálni, ami valamilyen műszaki dolog lesz majd…Szóval ez a VR-csúszda tök menő volt!! 7-10 éves gyerekeknek ez fantasztikus élmény! Próbáljátok ki ti is! (Tanácsát meg is fogadtuk, de erről majd picit később).

Daniel ismertette, hogy szórakoztató videói mögött legalább 4, de inkább 20 órás munka is van. A 20 éves kora óta youtube-videókat készítő fiatal szerint, bárki, aki ebbe belevágna, fontos, hogy mérlegelje, hogy kitartó, következetes elfoglaltságot igényel:„Ez minimum heti 2-3 videót érdemes feltölteni egy héten. Ha például eltűnik a youtuber egy hónapra, akkor a követői nem tudják, mi lehet vele.”A videós sztár üdvözölte egy videó-üzenetben a Happy Family-t és elmondta, hogy számára a boldog családot az jelenti, ha egy férfi egy nő s a gyerekeik boldogok egészségesek. Azt is hozzátette, hogy szerinte itt a Sonnentherme-ben igazán jól érezhetik magukat a családok!

De milyen is ez a szenzációs csúszda?

„A látóteret teljesen betölti a virtuális élmény,már az elején egy hatalmas fehér sas kerül eléd, aki utadat vezeti. Miközben száguldozol az óriási csúszdán – persze ez nem tudatosul benned, mert inkább olyan mintha az Indiana Jones filmben lennél – egy földalatti vasútrendszeren üldözöd a rosszakat, majd egyszer csak eltűnik a sín alattad, de mielőtt a mélybe zuhannál átvált a pálya és szinte az égbe repülsz, látsz több légballont, állatokat, magas hegyeket, szinte mintha a Himalája csúcsán lennél. Háromféle lehetőség közül a „Fantasy világa“, a „Sárkányok világa” és a „Földönkívüliek világa” közül az első tetszett a legjobban.  – meséli Levi (14), a Happy Family csúszda-tesztelője.

 

A magyar fiú családjával már másodjára van a Sonnenpark Hotelben és a Sonnetherme élményfürdőben. Azért is szeret ide jönni, mert ebben a családbarát szállodában nemcsak a legkisebbekre gondolnak, hanem az ő korosztályára is, van csócsó-asztal, wiik, mozi (magyar, német nyelven), videójáték, diszkó-, fitneszterem, ingyenes használatra rollerek, riksák, biciklik, medencék, csúszdapark és mostantól már VR-csúszda is. Levi a családdal biciklizett a környéken és a napos burgenlandi vidéken több állatot, például nyulat, őzet, gólyát, vadkacsát, alpakát, kecskét, és fácánokat is láttak. Kistestvére is élvezte a Sunny Bunny és Pinky Bunny nyuszik műsorait és a magyar nyelvű animátorokkal pizzát sütött és húsvéti díszeket barkácsolt. A SunnyBunny Vízivilágból szinte alig lehetett kirobbantani és ő is kipróbálta azokat a csúszdákat, amiken kisebbek is csúszdázhatnak. Nyáron kültéri medencékben is lubickolhatnak a gyerkőcök sok-sok vízspriccelő attrakcióval és programmal.

A fürdő és a szálloda konyhája is elsőrangú. Bármilyen életkorú gyerekkel érkezők és ételallergiások számára felkészültek. Minőségi alapanyagokból készítik a séfek az ételeket, édességeket. Minderről a sajtótájékoztató vendégei is meggyőződhettek, hiszen az étel-italokon kívül még egy csúszdát ábrázoló torta is várta a meghívottakat.

Családbarát szemléletben verhetetlenek

 A Happy Family, a Sonnenpark Hotel és a Sonnentherme magyarországi kiemelt partnere, évek óta hírt ad a magyar családoknak a határtól 200 méterre működő családbarát szálloda és fürdő európai csúcsszínvonalú szolgáltatásairól, programjairól. A cél érdekében számos újságírót, bloggert, vloggert, szakértőt és nem utolsósorban gyerekeket és szülőt is igyekezünk bevonni a munkába. A hotelben külön workshopot is tartottunk, ahol jelen voltak az Éva Magazin, Instyle, Apa magazin, a Glamour szerkesztő munkatársai, az Activemumlife influencere, és Bereczki Enikő ifjúsági és generációs szakértő is.

„A családok számára hiteles, és mértékadó infóportál lettünk, rendezvényeink és termékeinken keresztül szeretnénk szakmailag is hiteles információkat, illetve fejlesztő termékeket és elfoglaltságokat biztosítani. Fontos, hogy értéket teremtsünk, és inspiráljuk a szülőket, és természetesen nagyon fontos számunkra szakmai partnereink elégedettsége is”- ismertette a közösség céljait Kalcsó Adrienn, a Happy Family alapítója.

A nap további részében a Hotel Sonnenpark csapata, –  Kitzwögerer Anita, rezident manager, Lakotár Orsolya, marketing asszisztens, Gerencsér János, animátor–vezető, részletesen bemutatták az extra-családbarát hotelt, a hozzá kapcsolódó Sonnentherme élményfürdőt, a VR-csúszda bevezetéséhez kapcsolódó előkészületeket és a további terveket.  A Sonnentherme munkatársai bemutatták azokat a részleteket, szolgáltatásokat, melyek igazán családbaráttá teszik a csúcsszínvonalú wellness szállodát: a babaúszástól kezdve (amelyről részletes információt is kaptunk) a rengeteg gyerekbarát felszerelésig (ételallergiások igényeire is felkészültek, minden eszköz adott bébiételekhez) a többféle és mindig steril babakocsiig, minden elképzelhető szolgáltatásig, nemcsak a babák, hanem bármely korosztályú gyermek részére. A vendégek óhajának teljesüléséről külön magyar anyanyelvű rezident menedzser gondoskodik, de a szálloda munkatársai már a kapcsolatfelvételtől magyar nyelven beszélnek, így bátran útnak indulhat az is, aki esetleg nem beszél idegen nyelveket. A Happy Family újságírói meggyőződhettek arról, hogy csakis a hotel által képviselt széleskörű szemlélet, hozzáállás viheti előbbre hazánkban is, a még gyerekcipőben járó, családbarát koncepció teljes mértékű kiteljesedését.

 

Szerzőnk: Bereczki Enikő, Happy Family munkatárs