Ünnepi ragyogás!

A december az ünneplésről, kikapcsolódásról és a feltöltődésről szól. Ebben az időszakban rengeteg céges rendezvényen kell megjelenni, emellett a karácsonyi események is egymást követik. Egy nőnek, Anyukának mindig bomba formában kell lennie, amihez szerencsére ma már számtalan lehetőség adott. A nagy hajtásban érdemes a Szülőknek beiktatni egy-egy lazítós wellness programot, egy kényeztető testkezelést vagy bármit amivel egy kicsit kivonhatják magukat a forgalomból és relaxálhatnak.

Az ünnepi eseményeken, legyen szó egy céges vacsoráról vagy egy családi ebédről mindig illik szépen felöltözni és igényesen megjelenni. Vannak olyan rendezvények melyekhez a meghívóban már dress code-ot is kapnak az illetékesek, azt mindeféleképpen be kell tartani, ezek a leggyakrabban használtak:

Casual

Ebben a kategóriában bármilyen hétköznapi szett megállja a helyét, beleértve a klasszikus farmer-póló kombinációt is. Egyszerű, kötetlen stílust kell képviselni, tulajdonképpen nincsen meghatározva, hogy mit viseljenek a meghívottak.

Business standart

Ez egy irodai öltözködésnek megfelelő meghívást jelent. A fekete-fehér kombináció egy tökéletes párosítás ebben az esetben, de a kiskosztüm is megengedett, egyedül arra figyeljünk, hogy a szoknya térd körül végződjön és a felsőrész ne legyen túlzottan dekoltált.

Semi formal

Ennek a stílusnak a leegyszerűsített fordítása a “Viselj koktélruhát”! Válassz minőségi és szép koktélruhát vagy viselj egy csinos ruhát és bolondítsd meg hangsúlyos kiegészítőkkel.

Black Tie

Ez az elnevezés a férfiak viseletéhez köthető, akik ebben a megnevezésben kötelesek fekete csokornyakkendőt viselni. A nők számára szerencsére kötetlenebb ez a dress code, az Ő esetükben a semi formal kategóriába tartozó koktélruha vagy akár egy hosszú estélyi ruha is szóba jöhet.

White tie

Ez a kategória jelöli a legelegánsabb megjelenést. A férfiak frakkot viselnek, illetve a nők számára is kötelező a nagyestélyi.

A fenti kategóriák bármelyikében viselhetők szép ékszerek a ruhák mellé, ezért is fókuszálunk most ezekre az összeállításunkban. Egy szépen megválasztott darab bármilyen öltözéket képes tündököltetni, már csak a megfelelő árnyalatot és stílust kell kiválasztani.

Háromféle színkombinációban válogattuk össze az ékszereket, ahová az órák is beletartoznak, hiszen ma már rengeteg olyan fazonnal találkozhatunk mely akár ékszerként is funkcionál. Arra fontos figyelnünk, hogy tartsuk egységben a kiegészítőinket, így ha arany ékszereket választunk, akkor ezt az árnyalatot hozzuk vissza a táskába, a cipőnkbe, sőt még a sminkükben is.

Rojtokkal díszített fülbevaló – 2990 Ft – H&M, Cirkónia kövekkel díszített nyakék, Ár kérésre, Schmuck Ékszerszalon, 14 karátos arany gyűrű középen hangsúlyos cirkóniával, a gyűrű szélén kisebb cirkónia berakással – 97.900 Ft, Pandora,

14 karátos arany gyűrű, Ár kérésre – Schmuck Ékszerszalon, Karperec – 46.500 Ft – Calvin Klein/Juta Óra és Ékszerszalon, Női karóra szett – 49.900 Ft – Anna Klein/Időzóna Óraszalon

Egy szépen dekoltált ruhát érdemes nyaklánccal kiegészíteni, itt a hosszára kell figyelni, általában a rövidebb állású a mutatósabb. Ha nem mintás vagy flitteres a ruhánk, akkor választhatunk kövekkel, mintákkal díszített modelleket, de ellenkező esetben törekedjünk a minél egyszerűbb formatervezésű darab viselésére. Aki szereti már első perctől magára vonzani a tekinteteket, számára a fülbevalót ajánljuk, hiszen így egyből odakerül a fókusz az arcunkra. A fülbevaló kiválasztásánál érdemes a fejformánkat is figyelembe venni, a lógósabb modellek minden esetben nyújtani fogják az arcunkat.

Cirkónia kövekkel díszített 14 karátos fehérarany nyakék – Ár kérésre – Schmuck Ékszerszalon, Kristályokkal díszített fülbevaló – 45.900 Ft, Swarovski, Szív medállal díszített nyaklánc – 24.900 Ft – Pandora/Juta Óra és Ékszerszalon, Kövekkel díszített karkötő – 198 euro – Thomas Sabo, Karóra – 123.900 Ft – Emporio Armani/Watch My Watch Óra Webshop, Cirkónia kövekkel díszített gyűrű – 48.900 Ft – Ti Sento/Syam Silver

A karkötő is lehet ugyanolyan hangsúlyos, mint egy nyaklánc, hiszen egy oversize darabbal könnyedén meghatározhatjuk a megjelenésünk fénypontját. Ha a finomabb ékszereket szeretjük, akkor azt érdemes órával is kombinálni, így lesz teljes az összhang.

Gyémántokkal díszített 18 karátos gyűrű – 17.900 euro – Piaget/Net-a-porter, Gyöngy medállal díszített nyaklánc – 1550 euro – Thomas Sabo, Kristályokkal díszített fülbevaló – 21.900 Ft – Swarovski, Kristályokkal díszített karóra – 104.900 Ft – Swarovski, Karkötő – 20.900 Ft – Fossil/Syam Silver, Karóra – 65.000 Ft – Guess/Időzóna Óraszalon

A cikkben szereplő ékszereket és üzleteket ezeken a weboldalakon lehet elérni:

  • www.jutaoraekszer.hu
  • www.pandora.net
  • www.ora-webshop.hu
  • www.syamsilver.hu
  • www.schmuckekszer.hu
  • www2.hm.com/hu_hu
  • www.ora-idozona.hu

 

Szerzőnk: Goike Nóra, divatszerkesztő, stílustanácsadó, blogger

MEGOSZTÁS