Új gyerekbarát szálloda nyílt: a Danubius miniHotel – avagy a hely, ahol a gyerekek is felnőttek lehetnek

A mi családunkat, eddig nem igazán jellemezte, hogy sokat utazunk. De ezt idén igyekeztünk megváltoztatni és pótolni ez irányú elmaradásainkat. A Happy Family jóvoltából több szállodába is ellátogattunk az őszi-téli időszakban. Ezért is nagyon-nagyon örültem, amikor kipróbálhattuk az ország legkisebb szállodáját is, a Danubius miniHotel-t, aminek a helyszínét a MiniPolisz biztosítja.

A MiniPolisz kipróbálásával is már régóta kacérkodtam, mert eddig még gyűjtögettem a bátorságom, hogy kipróbáljuk két óvodáskorú gyermekemmel, vajon nekik érdekes lehet-e, és hogy szükséges-e egyáltalán, hogy kipróbálják a „felnőttséget”…

Őszintén mondhatom teljesen alaptalan volt minden korábbi tartózkodásom, mert a 4 és 5 éves kislányaim fantasztikusan érezték magukat, velem együtt. Bár, ők kevésbé fáradtak el nálam…

Na de, jöjjön a Danubius új hotel-tesztjének „eredménye”, amiért is útra kerekedtünk: a miniHotelben ellátható felnőtt munkapozíciók eljátszásába hatalmas lelkesedéssel vettették bele magukat. Az egyik kislány, azonnal köpenyt öltött és neki látott segíteni, kipakolni a bőröndökből, illetve rögtön ellenőrizte, hogy minden rendben van-e a fürdőszobában. (Jelentem: mindent rendben talált!) A másik gyermekem a recepciós pult mögött foglalta el a helyét és lelkesen osztogatta minden arra járó vendégnek a szobakulcsokat, és ha kellett, készséggel „főzött” kávét vagy szolgát fel koktélt is.

A Danubius Hotels Group most megnyílt, legkisebb tagja mindössze 25nm. A Hotel egyetlen szobája egy hangulatos franciaágyas szoba, amelyből zuhanykabinos fürdőszoba nyílik. Valamennyi berendezési tárgy, így a minifoteles recepció és a mini bárszékes lobby bár is megszólalásig hasonlítanak az igazi szállodákban megszokott bútorokhoz. „A játék közben olyan elemek teszik még életszerűbbé a Danubius miniHotelt, mint a logózott munkaruhák, a szállodai nyomtatványok, a regisztrációs bejelentő lapok, amelyek kiterjednek a pihenni vágyó vendégek extra igényeire is, és például a kulcskoloncok sem hiányozhattak.” – mondta Liptai Judit, a Danubius Hotels Group központi értékesítési és marketing igazgatója, a megnyitó rendezvényen. Hozzátette: „a Danubius miniHotel létrehozásakor ugyanúgy szem előtt tartottuk a magas minőséget és a vendégélményt, mint valódi szállodáinknál”.

Mi ezt az élményt teljesen átéltük!

A Danubius Hotel ötlete zseniális, nagyon tetszett, hogy –  már kb. 3 éves kortól 12 éves korig – , a gyerekek már belekukkanthatnak, miniben ki is próbálhatják, a nagyok, a felnőttek világát…, hogy vajon amikor egy családbarát hotelbe ellátogatnak, mennyi mindenre kell a  vezetőknek, ott-dolgozóknak figyelni, milyen sokféle területen kell a hotelbe látogatók felé „szolgálni”ahhoz, hogy a vendégek felejthetetlen élménnyel távozzanak a családi pihenésről. Így az edukáció is tökéletesen betölti célját, a gyerekek megismerhették a hotel kulisszatitkait is, és igazán hálásak lesznek, értékelni fogják a Danubius gyerekbarát hoteleiben töltött időt, ha legközelebb családi pihenésre indulunk. Ezt pedig már tervezzük is, mert nagy itthon a ”nyomás”…nálunk nem is kérdés, hova induljunk. Ráadásul, – ki tudja – lehet, még nagyobb korukban, megtetszik valamelyik gyerkőcnek a hoteles-idegenforgalmi szakmák egyike is. Köszönjük, hogy ott lehettünk, kiváló családos program volt!

Szerzőnk: Fejős Panni