Túrós meggygombóc

meggyÉrik a meggy! Készítsünk túróból és meggyből igazi finomságot, amelynek fogyasztása 12 hónapos kortól ajánlott. A túróban a kalcium felszívódásához a savanyú közeg nagyban hozzájárul, ezt a meggy biztosítja jelen esetben.

 

Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró, 1 dl tejföl, 2 db tojás, 30 dkg Emese kenyérpor, 30 dkg meggy, 5 dkg kristálycukor, 5 dkg vaj, 20 dkg darált dió, pici só

A túrót, a tejfölt, a tojásokat, a sót, és a kenyérport eldolgozzuk. Rizslisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, kockára vágjuk, és megtöltjük kimagozott meggyel. Forró, sós vízben megfőzzük, majd darált dióba forgatva tálaljuk.

A meggyet csak magozottat használjunk!