TOP 5 legjobb hazai fürdő dobogósa nálunk a Bükfürdő Thermal&Spa

Hogy is foglalnánk össze 3 mondatban a számunkra dobogós helyen végzett Bükfürdő Thermal&Spa-t? 

Igazi napsütéses pihenőnapok. Az időjárástól függetlenül. A mindennapi stressz nélkül.

Na de lássuk csak, mire is alapozzuk mindezt?

Júniusban a karanténból „kiszabadulva” szerkesztőségünkkel körbenéztünk, autóval könnyen elérhető, családbarát fürdők terén is. Nagyon jó hírünk van számotokra, mert megtaláltuk a legjobbakat, azok közül is Nyugat-Magyarországon a Bükfürdő Thermal & Spa®-t, és jó szívvel ajánljuk nektek, hiszen a család minden tagja megtalálja számítását.

Mitől lesz egy fürdő számunkra non plus ultra?

A pandémia után bizony elsőrangú szempont, itt pedig a lehető legtökéletesebben odafigyelnek a higiénés szabályokra. Bátran állíthatjuk, hogy ezt bizony jól is teszik, mert tudatossággal és kellő óvatossággal a kikapcsolódás is gondtalan lesz minden odautazó, nyaralni vágyó számára. Igazi felüdülés vár a család aprajára-nagyjára.

Már több alkalommal is teszteltük a fürdő szolgáltatásait, – ahogy oldalunkon is olvashattátok – és garantáljuk, hogy ha ellátogattok, a lehető legkönnyebben válhattok törzsvendéggé. Jöjjenek is a részletek!

Oázis a hely, hiszen annyi teret és lehetőséget ad, ahol elfér minden generáció, közös családi élményeket gyűjtve, vagy a saját magára fordított idő minden percét kihasználva.

Itt a legkisebbek a legnagyobbak és a gyermek szívek repesnek, vagy egyenesen a fürdőruciba csúsznak.

Az élményrészlegek garantálják a kikapcsolódást és a szórakozást is felsőfokon. Teljes a relax: tágas pihenőterek, és a kényelmes pihenőágyak jellemzik a hely miliőjét.

Jöjjenek a tények!

A ma már 34 medencével rendelkező, összesen 18 hektáros Bükfürdő számos divízióval rendelkezik: az óriási nyári strandon kívül egész évben folyamatosan elérhető gyógyvizes medencéken, élménymedencés világon túl exkluzív 10 kabinos szaunavilág és Medical Wellness részleg is található itt.

Összesen 7 különböző csúszda, – többek között az együtt csúszós Családi, a kanyargós Anakonda, a bátorságpróbás Kamikaze, a centrifuga-szerűen pörgő Hagyma, és még sorolhatnánk – valamint a Toboz Ottó névre „hallgató”, különleges elemekkel felszerelt vizes játszótér is, ami nagyon kedvelt a kisgyerekek részéről, ugyanis szinte lehetetlen onnan elcibálni őket.Az árnyas fákkal borított parkterületen fedett, félig fedett és nyitott medencék csábítanak fürdőzésre. Számos gyógyvizes, sportolásra alkalmas, családi, illetve gyermekmedencékkel várnak titeket is.

A mozgás szerelmeseit sportpályák (strandröplabda, lábtenisz, kiskapukkal felszerelt strandfoci pálya, strandkézilabda pályák), valamint szervezett sport- és szórakoztató programok várják.

A fedett élményfürdő minden korosztály számára felüdülést nyújt: a sodrófolyosóval, pezsgőágyakkal, nyakzuhannyal felszerelt élménymedence, a pezsgőmedence felejthetetlen élményt ígérnek. A kisebb gyermekek vidáman pancsolhatnak a gyermekmedencében, valamint a tenger alatti vízivilággal ismerkedhetnek meg az interaktív elemekkel felszerelt Cápabarlangban. Ez utóbbi igazán izgalmas a gyerkőcök számára!

A fürdőzésen, csúszdázáson kívül az apróságok szórakozásáról fedett térben egy színes játékokkal felszerelt gyermekfoglalkoztató gondoskodik.

Minden mi szem-szájnak ingere

Egy szó, mint száz, a vízen és szárazon hancúrozás közben megéhezik az ember. Nem csak a szülőket, hanem a piciket is több mint ínyenc falatokkal kényeztetik. Így akik a kulináris élvezetekre fogékonyak, azok is megtalálnak itt mindent: a fürdő területén, a tavaly júniusban megnyitott Bistro 1 étterem mellett számos új büfé vár rájuk.

A meglévő büfésoron pizza, lángos és a’la carte ételek közül lehet válogatni. A kínálatban megtalálhatók a hagyományos magyar ételek is, azokat sem hagynánk ki természetesen, ez mégiscsak hozzátartozik a fürdőzés “feelingjéhez”.

A desszertkínálat minden nap új finomságokkal örvendezteti meg az édesszájú vendégeket, ugyanis a fürdő cukrásza minden nap frissen készült süteményeket, réteseket és pohárdesszerteket készít az étteremnek és a büféknek is!

A strand területén kihelyezésre került még három büfé is. Az egyik a Drink Bar 7, italkínálattal rendelkező bár, amely a 7/1-es medence környékén kapott helyet.

Ha pedig már elviselhetetlen a hőség, akkor a Delfin medence mellett található az Ice Cream 8 elnevezésű, jégkrémet és gombócos fagylaltot árusító büfé.

A harmadik, dupla kialakítású büfé, amely már saját konyhával rendelkezik, street food jellegű ételeket fog kínálni az igazi különlegességeket kedvelő vendégek részére, mint például kézműves hamburgereket és ínycsiklandozó hot dog-okat.

Plastic-free fürdő

A Bükfürdő Thermal & Spa® törekszik arra, hogy a környezetét minél jobban óvja az egyszerhasználatos műanyag hulladéktól. Ezért döntött úgy, hogy a strandon lévő büfék italait újrahasznosított anyagból készült „repoharakban” szolgálja fel. Ezek a betétdíjas poharak újrahasználhatóak, így nem termelődik utánuk szemét. Ha pedig a vendégnek megtetszett az egyedi dizájnú pohár, akkor akár haza is viheti magával!

És ami még hab a tortán, hogy a Tourinform Irodában a bérelhető eszközök kínálata az eredeti kerékpárokon kívül kiegészült további gyermek kerékpárokkal, női és férfi elektromos kerékpárokkal, kerékpár utánfutóval, kiránduló kézikocsival, elektromos rollerrel, továbbá értékmegőrzéssel. Az irodába érkező érdeklődők nem csak tájékoztatást kaphatnak a környékbeli látnivalókról, de rögtön helyben megvásárolhatják a helyi szolgáltatók termékeit: https://www.bukfurdo.hu/hu/tourinform

A nyugat-magyarországi fürdőváros autóval csupán 1 óra 45 perc alatt elérhető Keszthelyről vagy éppen Veszprémből, és Győrön át, és még Budapestről is. Igazán nem nagy távolság és utazási idő gyerekekkel sem, ha egy különleges nyári kikapcsolódásra vágyunk!

Jó kikapcsolódást Nektek is, kalandra fel a család aprajával-nagyjával!

További információkért katt ide: https://www.bukfurdo.hu/

 

Fotók: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor