TÖK HAPPY! Őszi díszek a Happy Family ötlettárából

Az ősz beköszöntével elcsendesednek a harsány színek és fények, kívül és belül lassan minden a melegségről szól. Előkerülnek a vastag zoknik, finom teák és – legalábbis nálam- a kreatívabb oldalam. Nyáron csak raktározom a napsütést, és gyűjtöm az ötleteket – és végre, ahogy hosszabbodnak az esték, végre pattoghatnak kifelé a fejemből!

Egy kedves Kolléganőm inspirálta a következő két lakáscsinosító ötletet, remélem nálatok is betalál!

  1. Kukoricázzunk

Ősszel, egyenes arányban a nappalok rövidülésével megnő a mécsesfogyasztásunk. Gyönyörű mécsestartókat lehet kapni, de még élvezetesebb, ha otthon készítjük el őket, akár igazodva az adott évszakhoz..

Így hát, agyő homok és kagylók, kell a hely a kukoricának! Merthogy morzsolt kukoricával pótolom a homok helyét…

Ennek az ötletnek a kivitelezésében nagy örömmel vesznek részt a gyerekek is, hiszen ki ne szeretne morzsolni, ragasztani!

Felhasználhattok szép kisebb-nagyobb üvegeket, poharakat, de akár lefestett halkonzerves dobozt is. Díszíthetitek a szélét csipkeszegéllyel, zsákanyaggal, jól illenek hozzá a natúr kiegészítők. Közepébe kerülő mécses is lehet színes, ha tökéletesebb hatást szeretnétek elérni.

  1. Varrjunk tököt!

 

Nagyon szeretem, ha olyan ötletek kerülnek elém, amelyek:

  1. maradékokból megoldhatók;
  2. gyorsan elkészülnek;
  3. kevés hozzávalót igényelnek.

Az alábbi ötlet szinte minden igényt kielégít, főleg, ha nem vagyunk időmilliomosok és fillérekből szeretnénk egyedit alkotni.

Van-e otthon kistányér? Merthogy ehhez az ötlethez éppen kell egy! Keressünk a szekrényben maradék anyagot, kinőtt pólót, inget, bármit, aminek tetszik a színe és vágjunk bele – mármint körül, egy kistányér segítségével!

A kivágott körlapunkat szépen tűvel és cérnával húzzuk össze, majd tömjük ki.

Töltőanyag lehet bármi – vatta, vatelin, szivacsdarabkák, akár apró rongydarabok, csak próbáljuk meg egyenlegesen eloszlatni a kis gombócokban.

Vegyünk elő egy szép zsineget, kender spárgát – és jó erősen alakítsuk ki a tök gerezdeket. A szárát egyszerű csomózással, vagy horgolással készítjük el, kedvünk és időnk dönti el, hogyan díszítjük tovább.

Készítsünk különböző méretűeket és rakjuk fel az ablakpárkányra, akár lógathatjuk is, vagy egyszerűen csak tálra tesszük – bárhogyan is, szemet gyönyörködtető díszekkel gazdagítottuk otthonunkat!

Reméljük sikerült ezzel a két roppant gyors és egyszerűen elkészíthető ötlettel meghozni az alkotó kedveteket!

A hozzávalók tekintetében is igyekeztünk a háztartásokban előforduló, vagy könnyen beszerezhető alapanyagok felé nyúlni.

Ezek csak irányelvek, természetesen az a legjobb, ha Ti tovább gondoljátok és valami más, valami egyedi születik meg a kezeitek alatt!

 

Jó alkotást kíván a Happy Family csapata!

Szerzőnk/fotók: Birta Diána, Happy Family DIY tanácsadó

 

MEGOSZTÁS