Több mint felejthetetlen családi pihenés Karintiában!

Több alkalommal is teszteltük, és itt szeretnénk megosztani veletek idei, nyári karintiai útunk tapasztalatait, mert a karintiai OTP Birkenhofban való pihenésünk kapcsán igazán felejthetetlen élményekkel teli pihenésről tudunk nektek beszámolni. Csak bátorítani tudunk titeket, hogy mindenképpen megéri útnak indulni, garantált felüdülés lesz számotokra, az év bármely szakában is mennétek, a család aprajának-nagyjának.

Budapestről 6 óra alatt értünk Bad Kleinkirchheim-be, kétszer álltunk meg a gyerekek miatt, összesen 1 órára, de ennyi jár is, hogy jól megmozgassuk a tagjainkat, és a gyerekek is levezethessék az energiáikat. Amint behajtottunk Bad Kleinkircheimbe, csak ámultunk és bámultunk, hogy milyen csoda hely! Mindenhol mesés muskátlik lógnak, csodás alpesi házak, tehenek és amerre csak nézünk: rendezettség és tisztaság! Nem akartunk hinni a szemünknek, hogy olyan zöld a fű, a dombok.

A településen áthajtva, nagyon könnyen megtaláltuk a hotelt, aminek a kertje (természetesen osztrák módra, nincs körbe kerítve!) is álomszép volt.

Óriási játszótérrel, nagy éttermi terasszal, parkolókkal, és az elmaradhatatlan „tehén-illattal“, ami valóban illat errefelé, enélkül nem is lehet az osztrák vidéki levegő olyan friss! Szóval még be sem tettük a lábunkat a hotelbe, de már tudtuk, hogy a hotelben és annak környezetében garantáltan csodás hét elé nézünk.

A recepcióra érkezve nagyon kedvesen fogadtak minket, és rengeteg infót kaptunk a szállás nyújtotta lehetőségekről, legyen az benti avagy kinti, szabadidős, hogy hol mit is érdemes a gyerekekkel megnézni, kipróbálni. Természetesen, nem volt nap, hogy ne jártuk volna végig a környéket, nem lehetett betelni, minden nap újat fedeztünk fel.

Ami nagyon szuper gesztus, hogy még Sonnenschein-Karte-t is kaptunk, amivel a környéken sok helyre ingyen be tudtunk menni, sőt még egy „taxi“ szolgálatot is igénybe vehettünk vele!

Igy, amikor egy Hüttébe mentünk, mi felnőttek, ihattunk egy-egy pohár sört is, nem volt akadály. A szobánk egyszerűen szuper volt, és a kilátás 5 csillagos, alpesi, mesebeli tájra nézett.

 

Mi az aktív és passzív pihenés “mixének” hívei vagyunk, így minden szolgáltatást kipróbáltunk, a masszázstól és medencétől, a fitnesztermen át, a squash-ig. Ez utóbbit végre kipróbálhattuk, titkos vágyunk volt ugyanis, hogy mi felnőttek is megméressük magunkat sportos erőnlétünk kapcsán. Bevalljuk, mindig van hova fejlődni😊, de legalább látjuk már a célt!

Amit külön kiemelnénk, hogy nagyon tetszett, és stílusos is – a hely szelleméhez igazítva – hogy a recepción osztrák népviseletben dolgoznak a hölgyek, akik mindig, minden család felé nagyon segítőkészek voltak.

Az étteremről igazi 4 csillagos, sőt! Olyan kulináris élményekben lehetett részünk, hogy amikor hazajöttünk, az első dolgunk az volt, hogy utána járjunk, hogy hogyan is kell elkészíteni a Reindlinget, vagyis a fahéjas, mazsolás kuglófot, amihez foghatót – minden túlzás nélkül állíthatjuk – még nem ettünk.

Az pedig, hogy nekünk laktózérzékeny, és gluténérzékeny menüre volt szükségünk naponta, nem volt probléma a hotel éttermének biztosítani, külön köszönet ezért nekik!

Ennél szebb környezetben nem is tölthettük volna a nyaralásunkat idén, és most már az is biztos, hogy télen is megyünk, hiszen a sípályák csak pár percre vannak a hoteltől! Így már alig várjuk az első havas híreket!

Alábbi cikkünkben pedig minden részletet megtudhattok a hotel szolgáltatásairól, környékről: https://happyfamily.hu/non-plus-ultra-csaladi-elmenyek-a-karintiai-hotel-otp-birkenhofban/

Foglalni itt tudtok:

Hotel OTP Birkenhof

www.otp-birkenhof.at

Tel.: +43 4240 / 671

Email: info@otp-birkenhof.at

MUNKATÁRSUNKTÓL