Tesztelve neked: Lush bőrápolási rutin

Régi, szakmabeli ártalom részemről, – lévén több évet töltöttem a dermokozmetikai iparban – hogy rendkívül fontosnak tartom, hogy a bőrömet jól ismerjem, sőt felismerjem, hogy mire is van szüksége aktuálisan. Kiváltképp egy olyan helyzetben, amit, mint tudjuk napjainkban inkább a stressz, a folyamatos home office-ban való munkamenetek, a kevesebb kozmetikai kezelés lehetősége igencsak korlátoz.

Ennek megfelelően „viselkedett” a bőröm is az elmúlt hónapokban

Ezt felismerve mindenképpen a természetes, a natúr felé kacsintgattam, és találtam rá a karantén ideje alatt egy teljes, de mára már jól bevált, napi/heti szinten használható LUSH termékpalettára. Bátran állíthatom, hogy tesztelésem során non plus ultra élményeket  szereztem a bőrmegújítás jegyében. Hogy mire is alapozom ezt? Tartsatok velem, mutatom!

Nosztalgia, avagy a hőn áhított makulátlan bőr utáni ábrándozás 2021 tavaszán

Így a bezártság/pandémia időszaka alatt többször is eszembe jutnak azok a napok, amik mára – inkább – csak szép emlékekké avanzsáltak. Ami egyből bevillant, az a bevásárlóközpontokban felém kúszó kellemes illatok egyedisége, amit minden esetben be tudok azonosítani, nem keverve össze más natúr, vagy kozmetikai márkákkal, azok csakis a LUSH termékek lehetnek. Neki is álltam körülnézni, hogy mi is lenne a „tuti” a bőröm tavaszi felüdülésére, irány a neten való szörfölés, hogy tájékozott legyek, nem ám csak úgy hűbelebalázs módjára, az impulzív vásárlók körét gazdagítva, hanem tudatosan😊

A LUSH weboldalát böngészve a következőkre jutottam

Ha lenne már illatos képernyő, akkor szinte már így online „leugranak a termékeik”…olyan precíz, és természetesen „ínycsiklandozóan illatos” leírásokat kapunk, hogy máris azt néztem, hogyan tudom már másnapra megszerezni és elkezdeni bőröm kezelését a teljes tavaszi „renaissance” jegyében. Amolyan „must have” érzés lett rajtam úrrá.

Ami számomra kiemelten fontos volt, hogy az elmúlt hónapokban konstatált változásokat, mint pl. a zsíros, pattanásos bőrömből, inkább normál, de érzékeny, néhol azonban rosaceás (orrom környékén pl. piros hajszálerekkel átszőtt jelenségek) bőrömre kiválogassam a megfelelő, természetes orvoslást, ha lehet, kézi készítésű, natúrkozmetikumokkal.

Fontos megjegyeznem, hogy mivel igencsak kutyabarát vagyok, így ki nem állhatnám, ha állatokon tesztelt kozmetikumok kerülnének a kezembe

De ahogy tudjátok a LUSH a „LEG” ezen a területen is, hiszen kiemelkedő példaként jár elől a sokszor finoman szólva is megbízhatatlannak tűnő állatkísérletek kapcsán, és kutatásait is erre alapozza.

a 2016-os Lush-díj több mint 1,2 millió fonttal segítette az állatkísérletek megszüntetését. Kiemelkedő munka!

Az egészséges arcbőr lehet természetesen szép!

Ez a mottó járt még a fejemben, hogy csakis az ép bőrből lehet szép bőr!

Lássuk hát milyen termékeket vetettem be az arzenálomba mindezek eléréséért:

  1. Legfontosabbnak mindig a bőröm tisztítását rangsoroltam. Anélkül -SOHA- nincs lefekvés! Mivel a termékek beszerzésének kapján már az esti rutinomat végeztem, az Angels on Bare Skin friss arctisztítót vetettem be elsőnek, amivel a nap fáradalmait könnyen lemoshattam.

Amolyan lemosó és bőrradír hatását, komplexitását éreztem, és kamillás-levendulás, csakis természetes összetevőinek köszönhetően már eleve nyugtató hatással volt bőrömre. A kis tégelyből elég volt egy kis mogyorónyi mennyiséget lecsippenteni ahhoz, hogy a teljes arcot-nyakat-dekoltázst maximálisan megtisztíthassam. Az őrölt mandula igazán gyengéd volt, mondhatni a vérkeringésemet is felpezsdítette.

Nekem az vált be a legjobban, hogy langyos vízzel és textil vattakoronggal még át is töröltem, ami igazi megkönnyebbülést biztosított az egész nap fáradalmai után.

Már ezzel az egy lépéssel maximálisan egészségesnek éreztem a bőröm! Szuper hír, hogy akár minden este használható, és érezhetően hidratáltabb lett tapintásra már ezután az egyetlen lépés után is.

  1. Ezután egyből a legújabb LUSH terméket, a Beauty Sleep arcpakolást próbáltam ki, aminek már a dobozán is az áll, hogy: Fényűző arcpakolás. A termék nem utolsó sorban az egész testre használható, pasztell-lila színű és alvássegítő gyógynövényeket is tartalmaz, amelyek talán még elaludni is segítenek. Részemről ez biztosan így volt, mert több mint szuperül alszok, mióta használom, valóban megtette hatását😊 Nomen est omen: Beauty Sleep.

Ahogy én próbáltam: kádban kellemes víz, kád szélén néhány kedves kis illatmentes gyertya, hogy nehogy elnyomja az éppen tesztelés alatt álló termékek illatát, egy kis lazító, lágy zene, arcomon az arcpakolás. A gondolataim is teljesen lehiggadtak, már nem a „ma-meg-nem-oldott feladatokon” járt az eszem, hanem, hogy máris világgá kürtölném, hogy ha csak ennyit megtennénk magunkért hetente pár alkalommal, biztosan kerekebb lenne a világ, kedvesebben tudnánk a környezetünk felé is „szolgálni”.

A bőrnyugtató levendulaolajat, tonizáló neroliolajat és egy csepp kényeztető Gorgeous arckrémet tartalmazó pakolás tökéletesen segített az ellazulásban, végül meleg vízzel öblítettem le.

Így a második lépés után máris puha és selymes tapintású lett a kissé leharcolt bőröm!

  1. lépésként nálam a tonizálás következett, amihez az Eau Roma Water bőrnyugtató rózsavizes és bőrkiegyensúlyozó levendulavizes tartalmazó arctonikot használtam. Kiszerelése spray alapú, így akár közvetlenül a bőrre, vagy puha vattakorongra fújva gyors felfrissülést biztosított, és ha még bármi kis arctisztító maradt volna, azt is szépen eltüntette. Lefekvés előtt mennyei érzés volt, amolyan nap végét kiegyensúlyozó lökést biztosítva. Talán ennél a terméknél érzem leginkább, hogy a rosaceás bőrömnek nagyon jót tett, ezért veletek is megosztom, hogy van egy tippem: napközben is, ha fáradtnak, elcsigázottnak érzed a bőröd, fújj bátran rá egy keveset, garantált a testi-lelki felfrissülés, így még hatékonyabban védi érzékenységre hajlamos bőrünket!

Már rendszeres használója vagyok természetesen, és nem lobban be az arcom, sokat csökkent az orrom körüli pirosság, és az érzékenysége is jelentősen javult. Magyarán: magáért beszél ez a szózsonglőröket is meghazudtoló terméknév: Aroma, avagy Eau (ejtsd: Ó) Roma.

 

  1. lépés – a hidratálásé lett! Ehhez a csomagolásmentes, Argan Naked arcszérumot használtam, ami nemcsak hogy maximálisan élettelivé tette a bőröm, hanem felfelé bemasszírozva szemmel látható lifting hatást is biztosított, és a dehidratációnak is nyoma tűnt. Látva a változásokat, az üde, életteli, friss bőrömet családtagjaim is elnézőek lettek a fürdőszobában eltelt hosszabb időkért, mondták, hogy este lévén is ragyog a bőröm.

Hát kell ennél több?

Az ágyban fekve gondolkodtam még azon, hogy mitől is ilyen különlegesek a termékek, mit is ad nekünk a LUSH?

A válaszom kb. 1 másodpercen belül meg is született, amolyan heuréka-élményként:

A LUSH egy vidám márka, ami egyéni megoldásokat nyújt, minden bőrproblémát természetesen és környezettudatosan orvosol. Már rajongója is lettem, és nem maradok csendben, örömmel hirdetem! Ti is kipróbálnátok?

Tesztelte: K. Adrienn, Happy Family szerkesztőség vezető