Teszteltünk: allergénmentes és hipoallergén mosószerek mennyei kivitelben!

A ruha és a fehérnemű egész nap érintkezik bőrünkkel, így, ha mosás alkalmával vegyi anyagok maradnak a rostok között, kellemetlen tüneteket okozhatnak. A tüneteket okozhatja maga a ruha anyaga is, állati szőr, pollen, vagy a ruhagyártás folyamatában használt egyéb vegyi anyagok.

Ilyen allergiás reakció megjelenhet kiütések, bőrpír, ekcéma, dermatitisz vagy akár tüsszögés és orrfolyás formájában is.

Ennek kapcsán előző cikkünkben még több hasznos információt, tudnivalót olvashattok: https://happyfamily.hu/erezd-jol-magad-ruhaidban/

Allergén és hipoallergén mosószereket- és öblítők górcső alatt

Újabb tesztelésünk során most az allergén és hipoallergén mosószereket- és öblítőket vettük górcső alá, beleértve a Baby termékeket is, hiszen a környezettudatosság akkor válik igazán kardinális kérdéssé, amikor az ember szülővé válik.

Szerkesztőségi teszt-sorozatunkból most megtudhatjátok, hogy melyek számunkra leghatékonyabb allergénmentes és hipoallergén mosószerek és öblítők!

 

„Mi az Anandam hipoallergèn mosószert és öblítőt használjuk már lassan 2 éve. Több illatban is kipróbáltuk, de a rózsa-citrom lett a kedvencünk.

Nagyon kellemes, nem túl erős az illata. A ruhák kellemes tapintásúak tőle, és az én érzékeny bőröm sem pirosodik ki tőle, ami sajnos más termékeknél előfordult. Az, hogy környezetbarát terméket használunk, nagyon fontos, mert igyekszünk zöld háztartást vezetni, minél kevesebb vegyszerrel. Az ár érték arányt is megfelelőnek tartjuk. Csak ajánlani tudjuk minden tudatos vásárlónak!”

Reni, sales manager

„A gyümölcsös Anandam mosószernek nagyon jó illata van és mosás után a tapintásuk fenomenális!

A háztartásunkban két kutya is van, így fontos volt, hogy természetes összetevők legyenek a mosószerekben, és az is szempont, hogy hosszú ideig friss illata legyen a ruháknak.

Az Anandam mosószer használata után több mint egy hétig friss illata volt a ruháknak, ami aktív élet és kutyák mellett szinte megdöbbentő, de tényleg igaz!

Csak ajánlani tudom! És biztos vagyok benne, hogy végre hosszútávra találtunk egy tökéletes mosószert!”

Juli, content manager

„Már hosszú ideje kerestem a megfelelő öblítőszert, mert többféle allergiám miatt nem mindegy, hogy milyen öblitőszert használok a mosáshoz.

Ezért mindenképpen elsőrangú szempont volt a választásnál, hogy mely mosószer-család allergénmentes és hipoallergén.

Így jutottam el a Happy Family-n keresztül az Anandam Eco Hypoallergén Gyümölcsvarázs öblitőhöz, amit egyből, még aznap bevetettem, – “lássuk mit is tud”-alapon -, na meg a gyümölcsök illatát nagyon szeretem, minden évszakban. Az biztos, hogy több szempont is sikeresen találkozott nálam a tesztelésnél.

Első és nagyon kellemes érzés volt számomra, hogy nem volt erős illata az öblítőszernek, ami nagyon nem mindegy, mert az erős illatoktól sokszor sajnos tüsszögök.

Használtam már csak fehér, illetve színes ruhák géppel és kézzel mosására is. Ami biztos, hogy mosások után sokkal könnyebb volt a vasalás, és a ruháknak maximálisan puha tapintásuk volt.

A ruhák pedig szépen tartják a színüket, a fehérek nem sárgulnak be! Lévén, hogy allergénmentes a termék, nekem ez garancia, hogy nem maradnak vegyi anyagok a ruháimba! Mindez igazán biztonságot nyújt nekem.

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a számomra kifejezetten kedvező termékre, most már a többi Anandam termék mellé ez az öblítő is bekerült a “top-listámra”

Irén, olvasószerkesztő

„Mivel két, 3 év alatti gyerkőcünk van, így fontos, hogy bőrbarát és lehetőleg illatmentes termékeket használjunk. Az Anandam Baby 0+ illatanyag, és allergénmentes öblítő ugyan illatos, de olyan könnyed, hogy a mosott ruháknak csak nagyon enyhe, egyáltalán nem tolakodó illata volt száradás után. Ennek nagyon örültünk, mert a korábban próbált öblítők használata után számunkra zavaróan parfümös a ruhák illata. Mivel a 3 éves és a 8 hónapos gyerkőcöket még jól meg lehet dögönyözni és puszilgatni, így ilyenkor az ilyen intenzív illatok elnyomják az ő kellemes babaillatukat. 🙂

Az Anandam öblítővel kellemes tapintása volt a különböző textíliáknak: pamut, jersey, farmer, mosható intimbetéteknek és pelenkáknak egyaránt. Meg vagyok elégedve vele és szívesen fogom ajánlani ismerőseimnek is.”

Hajni, virtuális asszisztens

„Volt szerencsém kipróbálni már többször is az Anandam termékeit, és jelenleg is állandó használója vagyok a levendula-vanília illatú hipoallergén öblítőnek. Amikor megkaptam az Anandam Baby allergénmentes és illatmentes öblítőjét, kissé szkeptikusan fogadtam, hogy vajon van-e olyan hatékony, mint az illatos öblítő.

Minden kételyt eloszlatott az új illatmentes öblítő, nagyon tiszta és friss érzetűek lettek a ruhák. Kislányom bőre a téli időszakban elég gyorsan szárad, de az öblítő használata után javult a bőrének állapota is.

Az egy literes kiszerelés nagyjából 13-15 mosáshoz elég, attól függően, mennyire szennyezettek a ruhák. A csomagolás dizájnja pedig kifejezetten bájosra sikerült.”

Anna, social media manager

„Nagy öblítő-rajongó vagyok, de a fő problémám mindig az volt, hogy vagy nem annyira hatékonyak, vagy túl erős az illatuk, és a klórtartalmuk túl magas. Tudatos vásárlóként, a hatékonyság mellett kiemelten fontos számomra az egészségi, valamint a környezeti hatás is, így az is, hogy biológiailag lebomló legyen. Nálam ez a három tényező találkozott össze, amikor pár éve felfedeztem az Anandam öblítőit.  Végigjártam a bioboltokat, drogériákat, szupermarketeket, ezerrel teszteltem a különféle nagy márkák termékeit a családomban, és végül egy olyan kincsre bukkantam, ami igazán non plus ultra. Kedvenceim, sőt elválaszthatatlan társaim lettek az Anandam ECO hipoallergén öblítői, rózsa és citrom, valamint  aloe vera/teafa, és púder illatban.

Mind a gépi, mind kézi mosáshoz használom őket, érzékeny bőr esetén is szuperek az egész családnak, na meg babaruhákhoz is, hiszen hipoallergének, természetes összetevőkből készültek, mint pl. kukorica- és kókuszolaj. Mosást követően illatuk pedig mennyei, de cseppet sem „erőszakos”, amolyan kellemes, diszkrét tisztaság illatot árasztanak ruháinkon hosszú ideig. Sőt még a vasaláshoz is nagyobb kedvem lett, – pedig nagyjából elégtelenre értékeltem magam eddig ezen a területen – mert olyan puhák lesznek tőlük a textíliák, hogy az valami mennyei. Én egy adagot kb. 5 kiló szennyezett ruhához használok, ami tökéletesen elég. Már alig várom, hogy a teljes Anandam mosószer és öblítő-palettát kipróbáljam! Rendelek máris újabbakat a webshopjukból, mert házhoz is szállítanak, ami óriási előny ebben a home office-home schooling időszakban. Ha egy szóban kellene megfogalmazzam a terméket: TERMÉSZETES!”

Adrienn, szerkesztőség vezető