Természetes DIY-ötlet gesztenyéből –  Őszölünk III.

A dekorgömb-ötlet után, ahogy ígértük Nektek, örömmel osszuk meg Veletek  +1 DIY ötletünket gyermekeknek, gesztenyéből.  A szuper őszi kirándulások ideje alatt, a család minden tagja, de különösen a gyerekek szívesen szedik össze a lehullott gesztenyét, amit máris kiváló, szélnek eregethető sárkánnyá alakíthatunk.

 

Találtam egy nagyon kedves és vidám ötletet, hogy mire is tudnánk a sok-sok Kipp-Kopp emberke legyártása után használni még a gesztenyéket!

Készítsünk belőle együtt gesztenye sárkányt és már csak egy kis szélre van szükségünk, hogy gyermekeinkkel kipróbálhassuk vidám, lobogó játékunkat.

 

Hozzávalók tekintetében ez egy nagyon egyszerű dolog – bármilyen zsinór, színes szalagok vagy még egyszerűbb – krepp papír csíkok – és egy szem átfúrt gesztenye.

Az egészben talán a legnehezebb feladat a gesztenye kifúrása, átlukasztása.

Ha ezen a momentumon túljutunk tényleg percek kérdése, hogy gyermekünk elárassza a lakást színes, lobogó sárkányokkal!

Lépésről-lépesre néhány kép:

A hozzávalók:

Húzzuk át a gesztenyén a zsinórt és 2/3-ad – 1/3ad arányban kössük meg. A rövidebb lesz a fogója.

Tetszőleges közönként kötözzük rá a színes szalagokat vagy krepp papír csíkokat!

Valahogy így néz ki egy nyugvó sárkány.

Az ötletet egyik kedves barátnőm kisfiának szülinapi zsúrján láttam, ahol 15 gyerek futkosott, dobálózott színes gesztenye-sárkányokkal – nagyon jól mutattak és mulattak! Már a készítés is nagy örömöt okozott a lurkóknak, szülői segítség nélkül kötözgették a színes csíkokat.

Bátran ajánlom szabadtéri programokhoz, ezt az igazán olcsó, de annál ötletesebb gyerekjátékot!

Reméljük, hogy a két ötlet meghozza a kedveteket egy kis közös munkára, formáljátok ízlésetek szerint, készítsetek egyedit és szerettessétek meg a gyerekekkel az alkotás örömét!

 

Szerzőnk/fotók: Birta Diána, Happy Family DIY tanácsadó

 

MEGOSZTÁS