Természetes dekorgömb-ötlet a Happy Familytől –  Őszölünk II.

Őszi ötlettárunk második részében egy természetes, natúr díszt készítését hoztuk el Nektek, kedvcsinálóként egy kis kreatív munkához.

Ha még nem vagytok túl az őszi kincses beszerző sétán, és nincs időtök erdőt keresni, elegendő, ha elsétáltok egy közeli parkba, és nagy valószínűséggel megtaláljátok a hozzávalókat.

Ez a függeszthető dísz azért is jó, mert akár egyfajta termésből is lehet – csak gesztenye, csak makk, de akár felezett dió és mogyoró szemekkel is jól mutat.

A szükségleteket tekintve a dísz alapja egy hungarocell golyó. Mindez hobbiboltokban könnyen beszerezhető és a méretét az határozza meg, mekkora gömböt képzeltek el a lakásotokba.

Kell egy darab erősebb drót és egy fogó – átdugjuk a gömbön és mindkét végét és behajlítjuk – ide kerül majd a függesztő zsinór, másik végére pedig a masni.

Készítsük elő az elengedhetetlen ragasztópisztolyt, kevés szalagot vagy szép zsineget – és egy kellemes hétvégi délelőttöt vagy éppen délutánt.

Jól jön, ha séta közben mindent begyűjtötök, ami elétek jön – szép csipkebogyó, lehullott mohás faág vagy kéreg, gubacsok, makksapkák – bármilyen termés, amit el tudtok képzelni őszi gömbötökön.

Ragasztópisztoly segítségével körkörösen haladva ragaszuk fel a terméseket, lehetőleg a legkisebb fehér részt hagyva. Jó megoldás, ha az apróbb terméseket, mohát, egyebet a végére hagyjuk és a kilátszó fehér részt foltozzuk be velük.

Amikor elkészültünk a gömbbel, egyik végén a függesztő zsinórt, másikon pedig a dekoráló szalagot fűzzük bele a meghajlított drótba.

Nem mondom, hogy ez a szép dísz pikk-pakk megvan, viszont nagyon jó elmélyedni benne, válogatni hozzá a terméseket, illesztgetni – kellemes zenével igazán jó kis pihentető foglalatosság.

A végeredmény pedig egy nagyon szép és egyedi, erdőt idéző dísz, őszi hangulatot hozva a lakásba.

(Tapasztalatom szerint eltehető és következő évben néhány színes bogyóval és mohával felfrissítve újra örülhetünk neki!)

Miután elkészült, keressünk egy igazán jól látható helyet a lakásban és lógassuk fel, de természetesen egy szép komódon is jól mutat.

Készíthettek többet – akár kisebbet-nagyobbat is és boltíves átjárókban, lámpára függesztve vagy csak az ablakokba belógatva is gyönyörű.

 

És mi legyen közben a gyerekkel?!

Jogos a kérdés, hiszen nem annyira életszerű ez a „kellemes zene mellett csöndben alkotok”- dolog, bármennyire is jól hangzik.

Az én kisfiam igen jól lefoglalta magát, turkált, válogatott az őszi kosárban, időnként kért egy-egy lapot, ollót, ragasztót és ezek a dolgok készültek – saját kútfőből – míg én szép díszítettem a gömböt.

 

Gyakorlati jó tanács, hogy az elkészült gömb igen súlyos lesz (főleg gesztenyével), ezért a függesztő drót valóban legyen megfelelően vastag, átszúrva a hungarocell golyón, hogy elbírja a kész díszünket!

Próbálgassuk kicsit, mielőtt végleges helyére tesszük.

+1 ötletünket gyerekeknek gesztenyéből, hamarosan itt az oldalunkon követhetitek, örömmel várunk Titeket vissza!

 

Szerzőnk/fotók: Birta Diána, Happy Family DIY tanácsadó

 

 

 

MEGOSZTÁS