Tekerd fel! Stílusos védelem a hideg ellen!

A tél nélkülözhetelen kiegészítője egy-egy meleg sál, ami számtalan stílusban hordható. Nemcsak mutatós kiegészítő, hanem funkcionálisan is véd, hiszen vele akár elkerülhetőek a megfázások a hidegebb és az átmeneti időszakokban is.

Idén is rengetegféle variációban találkozhatunk velük az üzletek polcain, bármilyen korosztály számára tökéletes megjelenést kölcsönöznek. A nagyobb méretű, oversize fazonokat, inkább a kabátokra érdemes tekerni, nagyon mutatósak és akár kötött vagy vastagabb kötésű pamut formában találkozhatunk velük.

A vékonyabbakat többször is a nyakunkra tekerhetjük, pulcsival vagy kabát alá tűrve viseljük. Tavasszal és ősszel is tökéletes átmeneti kiegészítők, a vékony és finomabb anyagokat akár kitűzőkkel is fixálhatjuk. Színüket és mintázatukat tekintve csak a képzeletünk szabhat határt, a trendekben a patchwork stílus nagyon divatos, így a minták keveredése is megengedett.

Képen balról: Duplán fordítható nyakkendő – 3995 Ft – Bershka, Szürke kötött – 21.990 Ft-Simple/Answear.hu, Szövet – 2990 Ft – H&M, Patchwork oversize – 7995 Ft – Zara, Púderkasmír – 12.990 Ft – H&M, Virágos – 4995 Ft, Bershka, Rojtos – 6995 Ft – Zara, Folk – 5995 Ft – Stradivarius

 

A férfiak körében is egyre divatosabbak ezek a kiegészítők. Egy szép szövetkabátot vagy egy vagány bőrdzsekit is könnyedén díszíthetünk vele. A mintájukat tekintve itt is érdemes figyelni arra, hogy a mintás ruhadarabokat inkább letisztultabb fazonokkal mixeljük és fordítva. Egy finomabb anyagú textúrált kendőt zakóval vagy inggel érdemes párosítani.

Képen balról: Kockás – 6995 Ft – Zara, Rombusz kötött – 6995 Ft – Mango, Padlizsánszínű gyapjú – 8990 Ft – H&M, Textúrált sárga – 4995 Ft – Bershka, Monochrome – 3990 Ft – Medicine/Answear.hu, Kötött csősál – 2990 Ft – H&M, Ethnic kötött – 6995 Ft – Zara

 

A gyerekeknél nem a divatozás az elsődleges szempont, számukra tényleg azért érdemes beszerezni egy sálat, hogy védje őket a megfázástól. Rengeteg minta és színárnyalat áll a rendelkezésünkre a választásnál, a fazont tekintve nagyon szeretik a csősálat, mert így nem kell bajlódni a tekergetéssel és vele könnyen megy a le- és felöltözés is.

Képen balról: Bebújós kötött – 3995 Ft, Zara, Polár csősál – 490 Ft – Decathlon, Rojtos – 13.990 Ft – Barts/Dockyard, Textúrált csősál – 2990 Ft – H&M, Katonamintás – 3995 Ft – Mango, Csillagos – 14.990 Ft – Tommy Hilfiger/Answear.hu, Rojtos – 3995 Ft – Zara

 

Űzzük el a megfázást és legyen az egész család stílusos, egy szép és divatos kiegészítővel!

Szerzőnk: Goike Nóra, divatszerkesztő, stílustanácsadó, blogger

Fotók: inspirációs képek a megjelölt márkáktól