Tegyél te is a környezetünkért, válassz okosan bőrápolási termékeket!

Környezetvédelem, újrahasznosítás és csomagolás mentes termékek- mára már mindennapjaink része, hogy odafigyelünk a környezetünkre. A teljes fenntartható életforma még jó néhányunknál lassú folyamat, de ha okosan választod meg, mit vásárolsz, te is hozzájárulhatsz a zöldebb és fenntarthatóbb környezetért. Nagyon nagy öröm számunkra is, hogy egyre több cég gondolkozik hasonlóan, és a kedvenc termékeinket új csomagolásba bújtatva ösztönöz minket is a környezettudatosabb vásárlásra.

Összeállításunkban régi nagy kedvencünk, a Dove indítja a sort azzal, hogy fenntartható csomagolásra váltott! 2019 végétől újfajta, 100%-ban újrahasznosított műanyagból készülő flakonokat használ almárkáinál (Dove, Dove Men+Care és Baby Dove).

A Dove jelen vállalása a márka iparágvezető műanyaghulladék-csökkentési kezdeményezéseinek legújabb elemét jelenti, ami eddig nem látott pozitív hatással lesz karbonlábnyomára. Hogy flakonjaikat 100%-ban újrahasznosított műanyagból állítják elő a jövőben, a szépségipar egyik legnagyobb, a fenntarthatóság irányába tett intézkedésének felel meg.

 

 

A  Love Beauty & Planetről idáig is tudtuk, hogy szenvedélyesen hisznek a környezetért tett kis lépések hatalmas erejében, de az  Oceans Editions névre keresztelt új kollekciójukkal ismét belopták magukat a szívünkbe.  A márka küldetése, hogy Földünket a lehető legkisebb mértékben terheljük. Termékeiket ezért természetes és etikus gazdálkodásokból származó olajokkal és kivonatokkal gazdagítják, emellett a flakonok 100%-ig újrahasznosított anyagokból készülnek.

Ennek a kollekciónak a különlegessége, hogy mindhárom termék speciális, 100%-ban óceánparti hulladékból készült flakonba kerül. A hulladékot – ami flakonokként kel új életre – Ázsia tengerpartjainak 25 km-es vonzáskörzetében gyűjtik össze. Mivel az újrahasznosítás gyakorlata országonként és sokszor országokon belül is eltérő, a kormányok, az NGO-k és a cégek komoly összefogására van szükség, hogy egy új, fenntarthatóbb infrastruktúrát alakíthassunk ki és az újrahasznosítást népszerűsítsék. Az óceánparti hulladék újrafeldolgozása és hasznosítása olyan ügy, amin partnereikkel együtt dolgoznak annak érdekében, hogy csökkentsék ökológiai lábnyomunkat bolygónk érdekében.

 

Az olasz Vagheggi márka csomagolása is említésre méltó, hiszen környezetbarát módon készül. A BIO+ termékek csomagolása nagyon egyedi, a velencei lagúnákban elterjedt gyomalgából, úgynevezett Shiro Alga Papírból készül.


A csomagolásnál nem használnak festéket, ragasztót, valamint eltávolították a tájékoztató címkét, viszont a csomagolás teljes felületét kihasználták az információk feltüntetéséhez. A tégely és üvegcsék „ultrakönnyű” üvegből készültek, ami csökkenti a környezetre gyakorolt hatást és könnyen újrahasznosíthatók.

A tubusok olyan bioműanyagból készülnek, amelyek Brazíliában begyűjtött barnacukor fermentálásával készülnek OGM – azaz bármilyen genetikailag módosított növény -felhasználása nélkül. Ez a folyamat a gyártás során lehetővé teszi a CO2 kibocsátás jelentős csökkentését.  A termékek “I’m green” tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Minden csomagolásnak van egy szimbolikus üzenete is, általában a fő hatóanyagra utalnak a dobozok mintái. Plusz érdekesség: érdemes megsimogatni a termékek csomagolását, mert arra törekedtek, hogy olyan hatása legyen, mint amikor egy egészséges és bársonyos bőrt érintünk meg.

Az INIKA ásványi sminkjei után bemutatta bőrápolási kozmetikumait is: ez az INIKA Skincare – prémium minőségű alapanyagokból, természetes, organikus, vegán és állatkísérletmentes.

 

A termékek teljesen mentesek a káros vagy kétes hírű alapanyagoktól, az INIKA Skincare bőrápoló kozmetikumai a világon a legmagasabb százalékban tartalmaznak klinikailag bizonyított, aktív botanikai összetevőket, az INIKA egyedülálló Phyto-Active™ aktív hatóanyagát, a csomagolásuk pedig környezetbarát: a műanyag cukornádalapú, az üvegtégelyek és kupakok is újrahasznosíthatók.

 

A Garnier évek óta elkötelezett a fenntarthatóság irányában. A természetes összetevők mellett  fenntartható kereskedelemből származó alapanyagokat használ, ráadásul most még egy lépéssel közelebb kerültek a fenntarthatósághoz: Green Beauty kezdeményezésük a fenntarthatóság minden területére kiterjed.
A Garnier célja ezzel olyan innovatív megoldások kidolgozása a fenntartható jövő érdekében, amivel a káros környezeti hatásokat csökkentheti.
A cél, hogy 2025-re ne használjanak szűz műanyagot egyetlen csomagolásukban sem, ezzel 37 000 tonna műanyaggal kevesebb kerül  évente felhasználásra. Valamennyi csomagolás újrafelhasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható lesz.
2022-re valamennyi növényalapú és megújuló összetevőt fenntartható forrásból szereznek majd  be, és a tervek szerint 2025-re az új Garnier termékek 100%-át jobb környezeti profil jellemzi majd.

A Green beauty elindítása egy új termékbevezetéshez kapcsolódott a Garnier Bio Reparing Hemp- többszörösen regeneráló krém a Garnier első kartonból készített tubusban forgalmazott kréme.

A tubus olyan erdőgazdálkodásból származik, amely tekintettel van az emberekre és a természetre. A tubus 49%-kal kevesebb műanyagot tartalmaz a Garnier BIO hagyományos műanyag tubusához képest.

Szerzőnk: Brunner Ágnes, szépségrovat-szerkesztő