Tavaszi karfiolfőzelék

baba-karfiolfozelekHa kisbabánk nem túlságosan hasfájós, nyugodtan próbálkozhatunk ezzel a finom tavaszi karfiolfőzelékkel. Ráadásul arra is van trükk, hogy a karfiol puffasztó hatását csökkentsük a kész fogásban.
Lássuk a receptet, amely 6-7 hónapos kortól ajánlott.

Hozzávalók:

  • 650 g karfiol
  • 3 dkg rizs
  • 1 ek apróra vágott petrezselyem
  • 1 teáskanál napraforgó olaj vagy körömnyi vaj

A karfiolt szedjük apró rózsákra és kevés vízben főzzük puhára. A megmosott rizst szintén főzzük meg egészen puhára egy másik edényben. Keverjük őket össze, villával pürésítsük, majd tetszés szerinti állagúra hígítsuk a karfiol főzőlevével. Végezetül adjuk hozzá az olajat vagy vajat, és az apróra vágott petrezselymet. Tálaláskor szórjuk meg kevés reszelt sajttal, vagy kínáljunk mellé puhára főzött csirke vagy pulykamellet!

Tipp: Ha fedő nélkül főzzük puhára a karfiolt, és nem a főzőlével, hanem forralt vízzel hígítjuk a főzeléket, csökkenthetjük a belekerülő puffasztó hatású illóolajak mennyiségét.

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/karfiolfozelek-babaknak