Stílus-tippek az egész családnak, szeszélyes időre is

Éppen hogy vége lett a nyárnak, máris kapkodjuk a fejünket, hogy a hamar beköszöntött ősznek megfelelően öltözködjünk. Ebben az átmeneti időben nehéz kiszámítani, mikor mit vegyünk fel, hiszen nincs két egyforma nap: az egyik nap esik, máskor letépi a fejünket szél, a harmadik napon az indián nyár köszönt ránk.

Rétegezz kedvedre

A nyári ruhákat egyértelműen elcsomagoltuk már, ugyanakkor a téli ruciknak még nincs itt az ideje. Sokszor a hirtelen eleredő eső az, ami miatt nem tudunk döntésre jutni a reggeli öltözködésnél, máskor pedig a hajnali zúzmara és a délutáni 20 fok okoz némi fejtörést. Ha ebben a szeszélyes évszakban okosak lehetünk az öltözködés terén, akkor elsősorban a réteges öltözködést kell szem előtt tartanunk. Egy vékony kardigán, egy könnyű szél dzseki vagy egy sál kisegíthetnek bennünket, ha hirtelen hidegre fordul az idő.

1. H&M 8995 Ft 2. Reserved 12 995 Ft 3. Sinsay 5495 Ft 4. Deichmann 9900 Ft 5. Reserved 9995 Ft 6. Reserved

Érdemes beszerezni egy-egy melegebb darabot, ami alatt viszont elég lesz egy vékonyabb blúz vagy ruha. A szezon nagy divatja a kötött ruhák és pulóverek, ezeket akár dzseki vagy ballonkabát nélkül is felvehetjük még. A föld színek most is élen járnak, az őszi természet szinte minden színe megtalálható a boltokban. Ezeket az árnyalatokat nyugodtan keverhetjük, sőt, ahogy eddig is, most is divat a mix&mach, vagyis az, hogy különféle anyagokat vagy mintákat párosítunk össze a szettünkben.

Ne tarts az esőtől!

Az esős évszakot divatos dararabokkal tehetjük vidámabbá. Érdemes néhány vízhatlan, vízálló ruhadarabra szert tenni, mert ezekkel kivédhetjük, hogy mindenünk egy merő víz legyen. Évek óta trendi alapdarabok a gumicsizmák, amelyeket az alapszíneken kívül akár piton mintásban is beszerezhetünk. Az esőkabátok kifejezetten csinosak, így nem kell attól félnünk, hogy csorbulna az outfitünk értéke. Ezekben a vízhatlan rucikban ráadásul könnyebben mozgunk – az esernyőt akár otthon is hagyhatjuk, és a két kezünk szabad marad.

1. Sinsay 2995 Ft 2. BUTLERS/Peanuts 3990 Ft 3. Sinsay 3495 Ft 4. Sinsay 3995 Ft 5. Answear/Guess 57 990 Ft 6. Answear/ Medicine 12 490 Ft

Legyen az ősz játékos!

Talán a kicsiket viseli meg a legjobban a változékony idő, hiszen hol fáznak, hol melegük van. Az ő esetükben is érdemes az réteges öltözködést szem előtt tartani, és ha néhány mókás, vidám darabbal dobjuk fel a ruhatárukat, akkor szívesebben viselik azokat. Akár a cipőn, a mellényen tűnnek fel a grafikák, akár egy melegebb pulóveren mászik keresztül kedvenc krokodiluk, máris mókásabb és viccesebb viselni ezeket. Persze ebben az évszakban is vannak kedvenc mókák: a pocsolyákban ugrálni a világ legklasszabb dolga. Szinte kötelező alapdarab a gumicsizma, amik között kényelmes és könnyen felhúzható vagy akár elegáns, csajszisabb darabokat is találhatunk.

1. FF 2990 Ft 2. Answear /Crocs 9990 Ft 3. FF 2990 Ft 4. Answear /Lemon Jelly 16990 Ft 5. H&M 3995 Ft 6. H&M /KELZUKI 8995 Ft 7. H&M 4995 Ft 8. H&M /KELZUKI 3995 Ft

Őszi elegancia

Mondhatnánk, hogy az urak számára az ősz egy igazán kényelmes évszak, mert ebben az időszakban kiélhetik öltözködési szenvedélyüket. Még nem kell túl melegen öltözni, végre előkerülhetnek az elegánsabb darabok, jobban lehet variálni a szetteket és színek terén is tobzódhatnak. A föld színek és a sötétebb árnyalatok nekik kedveznek, a dzsekik, mellények, kényelmes nadrágok most elegánsabb változatban vagy a kényelmes utcai viseletben is remekül mutatnak. Az urak könnyebben viselik ezt a szeszélyes időjárást, hiszen kevésbé fáznak, így elegendő egy vékony széldzseki, egy ballonkabát és máris megoldódott minden gondjuk. Persze a színek most is nagyon fontosak: ahogy a hölgyeknél, úgy az uraknál is cél, hogy színekkel dobjuk fel a szetteket. Bátran viseljenek okker sárgát, bordót, terrakottát vagy sötétzöldet, ezek biztosan passzolni fognak a megunhatatlan barna, drapp alapdarabokhoz.

1. Deichmann 8990 Ft 2. Answear/Mango 19 995 Ft 3. Fjällraven 58 900 Ft 4. Answear/Only&Sons 18 990 Ft 5. Fjällraven 52 700 Ft 6. Answear/Produkt 9990 Ft

Szerzőnk: Kovács Nóra, stílustanácsadó

MEGOSZTÁS