Sportolás és szabadidős tevékenységek – hogyan válasszuk ki a megfelelő sportcipőt?

Közeleg a nyár. Az egyre jobb időjárás kedvez a sportoknak és szabadidős tevékenységeknek. Edzéshez vagy hétköznapi kimozduláshoz is a sneaker a legjobb választás. Az ecipo.hu elárulja, hogyan, milyen tulajdonságok alapján érdemes cipőt választani annak érdekében, hogy kényelmes legyen, emellett pedig a stílusodhoz is passzoljon. A legjobb sneaker ajánlatokat megtalálod az ecipo.hu-n, ahol olyan jól bevált márkák szerepelnek, mint az Adidas, New Balance, NIKE, Puma, Reebok, Vans.

Hogyan válasszunk sneakert úgy, hogy kényelmes legyen?

Minden gyártó saját méretezést használ, ezért a cipő kiválasztásakor ne feledd pontosan ellenőrizni, milyen cipőszám lesz a megfelelő. Ebben segítségünkre vannak az egyes modellek mellett elhelyezett mérettáblázatok. Érdemes ismerni a lábad méreteit is – ezt könnyen megteheted otthon, például úgy, hogy egy sima papírlapon körülrajzolod a lábad.

A sneakereket kényelmes lábbeliként tartják számon. Ez többek között a speciális technológiáknak és betéteknek köszönhető. Emellett jobb stabilizációt és párnázottságot biztosítanak, amelynek hatására több órán keresztül is viselhetjük a cipőt, anélkül, hogy kényelmetlenné válna.

Mire kell tehát figyelned a sneaker kiválasztásakor?

  • Méret: ajánlott, hogy a cipő körülbelül 0,5 cm-rel nagyobb legyen, mint a lábad.
  • Fűzőrendszer: ennek köszönhetően a lábfej merevebbé válik a cipőben, így az kevésbé lesz hajlamos a sérülésekre.
  • Anyag: a bőr tartós, a hálós anyagok pedig garantálják a cipő szellőzését. A jól megválasztott anyag könnyen tisztán tartható, és hosszú ideig megőrzi tulajdonságait.
  • Az alkalmazott technológia: célszerű olyan cipőt választani, amelynek vastag, energiaelnyelő talpa van, hogy a lehető legnagyobb védelmet nyújtsa lábunk számára.

Hogyan válasszunk snekaert úgy, hogy az divatos legyen?

A sneakerek választéka igazán széles, így mindenki megtalálhatja a számára a legmegfelelőbbet. Tökéletes és megunhatatlan választásnak számítanak a fehér és fekete modellek, amelyeket elsősorban sokoldalúságuk miatt tartanak sokra – szinte bármilyen öltözékhez, még a kissé elegánsabbakhoz is illenek.

A 2021-es tavaszi-nyári szezonban néhány meghatározó trend azonosítható:

  • A színes cipők számítanak a legdivatosabbnak. Ezért érdemes eredeti árnyalatú, színes betétekkel és dekorált modelleket választani.
  • A legjobbak a klasszikus, sportos változatok. Az instagramozók és influencerek ma már az úgynevezett daddy shoes-t és a futócipőket (például a New Balance népszerű modelljeit) választják.
  • A kosárlabda stílusú sneakerek, azaz a bokát fedő, kissé magasabb felsőrésszel bíró cipők (pl. Jordans) szintén jó választásnak bizonyulnak.
  • Ez a szezon egyben a 90-es évek divatjának nagy visszatéréséről is szól, így a vastag talpú sneakerek a legmenőbb trendek közé tartoznak.

Válaszd ki a stílusodhoz legjobban illő sneakert, és élvezd a kényelmet!

Forrás és fotók: Emerald PR