Programajánlónk szeptemberre: Csokoládé Múzeumi Kiállítás az egész családnak

Jó szívvel ajánljuk Neked és kedves családodnak a Csokoládé Múzeum Praliné és Fejedelmi túráit, mint hétvégi programot, családi és szabadidős programot.

A Múzeum a Vendégeit a látnivalók között elvezeti az ízek világába is, többféle csokoládé, forró csokoládé, drazsé kóstolásával.

Praliné túra:

Kiváló hétvégi program az egész családnak! A túra az épület főbejáratánál, a csokoládé szökőkútnál kezdődik. Minden vendég felszúr pálcikára egy finom édességet, amit aztán a csokoládé szökőkútból bugyogó csokoládéba márt, és elfogyaszt.

A Rákóczi Lovagterem: a Rákóczi festmények megtekintése egy újabb kóstoló társaságában.

Közös sétát tehetünk a csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg a látogatók, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatnak meg, természetesen szintén csokoládékóstolóval.

Látogatás a Rákóczi Pincébe: századfordulós butéliák, üvegek sokasága között haladva a felnőtteknek pálinkakóstolóra kerül sor. A gyerekek és az alkoholt nem fogyasztó vendégeink csokoládét kapnak.

Saját csokoládéjukat is elkészíthetik a részvevők: süteményből készült tálkába csorgatnak csokoládét, azt különböző fűszerekkel (színes cukorral, kókusszal, chilivel stb.) díszíthetik. Ezt becsomagolva a túra végén hazavihetik, akár ajándékba is adhatják. Amíg a saját csokoládé megszilárdul, addig minden látogató, kezében egy csésze forrócsokoládéval beül a Filmmúzeumba, ahol a csokoládé történetét  mutatják be egy régebben készült film segítségével. Közben csokoládékóstolók színesítik a programot. A film után szóbeli előadást, kiegészítést hallhatnak a csokoládéról, és választ kaphatnak kérdéseikre.

A program végén az első Stühmer Csokoládébolt berendezésének korhű másolatát lehet megnézni, és kedvetekre vásárolhattok a Csokoládé Múzeum mintaboltjában, Európa legkedveltebb csokoládéiból.

A program hossza két óra.

Belépő: Gyerekjegy (12 éves korig): 2.790 Ft/fő

Felnőttjegy: 2.990 Ft/fő

Programjaikat iskolás kortól ajánlják!

Fejedelmi túra:

Vendégeiket megérkezéskor a csokoládé szökőkútnál fogadják. A Fejedelmi túra első része megegyezik a Praliné programmal.

A Csokoládé Múzeum mintaboltjában tett látogatás után a Fejedelmi Program résztvevőit a Rákóczi Lovagteremben gyertyafényes, terített asztal várja. A Vendégek teakülönlegességekből választhatnak, csokoládék és a ház specialitása, egy fenséges meleg sütemény kerül az asztalra. Mellé kívánság szerint egy pohár desszert bort fogyaszthatnak.

A program hossza két és fél óra.

Belépő: Gyerekjegy (12 éves korig): 3.990 Ft/fő

Felnőttjegy: 4.490 Ft/fő.

Programjaikat iskolás kortól ajánlják!

Deli’Do Extra program:

A látogatókat a Múzeum fogadó helyiségében várják.

Rövid háztörténeti áttekintés és az első kóstoló után egy filmvetítés következik, amely bevezeti a családokat a csokoládé építés rejtelmeibe.

Feltűrjhetjük ingünk, pólónk ujját, mert ezután komoly alkotó munkát végezhetünk:  csokoládé képeslap tervezés kezdődik.

A csokoládé éhség csillapítására a ház specialitása, egy igazi ínyenc csokoládés sütemény várja a gyerkőcöket és felnőtteket egyaránt. Elfogyasztása melegen ajánlott!

Természetesen a program végén a remekművek hazavihetők!

A program hossza: 2 óra

A program ára egységesen: 4.490 Ft/fő

Mindenkit édes szeretettel várnak a Csokoládé Múzeumi Kiállításon, a fejedelmien felújított, nemesi vadászkúriában, a csokoládé palotájában.

 

A Csokoládé Múzeumról bővebb információkat, illetve időpontokat itt találhattok.