Pillekönnyű citromtorta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEnnek a látványos tortának az elkészítése sokkal egyszerűbb, mint amilyennek elsőre tűnik: egész nyugodtan bevonhatjuk a folyamatba nagyobb gyerkőceinket is.

 

 
A tortában az a zseniális, hogy a krémet szinte bármivel helyettesíthetjük, ami meg tud dermedni. A díszítése ráadásul csak rajtunk múlik, a lehetőségek tárháza végtelen.

Íme az alaprecept, melyet bátran variáljatok kedvetek szerint:

Hozzávalók:

  • 40 dkg babapiskóta
  • 7,5 dl tejföl
  • 18 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 citrom
  • 7,5 dl habtejszín

Elkészítés:

A tejfölt elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a citromok reszelt héjával és kifacsart levével. Felverjük a tejszínhabot, és óvatosan a krémbe keverjük. Egy nagy tortaforma karimáját tortatányérra helyezzük, belső felét és alját körberakjuk babapiskótával, majd beleöntjük a krém felét. Ráhelyezzük a maradék babapiskótát, majd ráöntjük a krém másik felét. Fél napra vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen a krém. Amikor kivesszük, leemeljük a karimát, a piskótákat már a krém tartja. Tetszés szerint díszítjük, selyemszalaggal átköthetjük.

 

Forrás: http://www.mindmegette.hu/pillekonnyu-citromtorta.recept