Őszölünk I. – Színpompás kreatív ötletek a Happy Familytől

Nehezen tudok kellemesebbet elképzelni egy kellemes hétvégi napnál, amikor elindulunk a környező erdőbe sétálni és kivételesen nem nyomaszt sem a házimunka, sem a főzés (néha keserédes) terhe.

Annyira szép most kint minden, hogy már önmagában kikapcsolódás bámulni a tarka domboldalakat és töltődni a természet utánozhatatlan színeivel. Rá is készültünk – gyerekestül, kutyástul, hogy ha az időjárás is kegyes lesz, akkor szombaton bakancsot fel, szatyrot a kézbe – gyűjtőútra indulunk!

Hullanak a termések, makkok, gesztenyék, tobozok, tele van az erdő inspirációval, az én fejem pedig ötletekkel. Így hát betáraztunk némi ennivalót a hűtőbe, a takarítás úgyis megvár – irány az erdő, gyűjtésre fel!

A sok szuper ötletet azonnal ki is próbáltunk, ezeket szeretnénk sorban, hétről-hétre bemutatni Nektek, kedvcsinálónak.

Tobozrózsa – egy klasszikus új ruhája

Fenyőtoboz – nem hiszem, hogy bárkinek is be kellene mutatni, hiszen az őszi-téli kreatívkodás alfája és omegája.

Formáját, méretét és színét tekintve végtelen variációban létezik, és csak le kell érte hajolni.

A tobozrózsa elkészítése kifejezetten családi elfoglaltság, ráadásul teljesen újdonság volt számunkra. Egy kreatív magazinban láttam egy csokorra valót és alig vártam már, hogy kipróbálhassuk.

Itt jegyzem meg, hogy biztosan Ti is jártatok már úgy, hogy képeken vagy videón sokkal szebben nézett ki valami, mint ahogyan az nektek sikerült – jó hírem van – ez egy olyan dísz, ami élőben sokkal, de sokkal jobban mutat, mint a képeken!

Az alapanyagok tekintetében igazán olcsó a tobozrózsák elkészítése, de mindenképpen igényel némi kitartást és odafigyelést.

Szükségünk lesz szép, formás, kinyílt tobozokra, szár gyanánt ágakra és akril festékre.

A szárakra leveleket is ragaszthatunk, ehhez jól jön egy kis zöld krepp papír vagy bármilyen zöld anyag – nézzünk körül, mi van otthon.

A tobozok festéséhez segítségül hívhatunk vékony drótot, így könnyebb festeni és szárítani őket.

Az ágakat vágjuk egyforma méretűre, de kissé hosszabbra, mint amilyen vázába szánjuk őket, hogy kényelmesen foghassuk festés közben.

Következnek a tobozok – fessük be őket a kívánt színre, és próbáljuk meg minden oldalát szépen bevonni. Hát azt hiszem, ez a legnehezebb feladat.

  • Anya, hogy lehet ennyi oldala egy pikkelynek ?? – kérdezte felháborodva a kisfiam.

Ha sikerült ezt a meditációnak is beillő műveletet elvégeznünk, amíg száradnak, jöhetnek a „rózsa” szárai. Ez már igazán gyerekjáték!

Száradás közben zöld papírból (nekünk krepp volt otthon) vágjunk levél ki alakot és a már teljesen száraz szárat díszítsük fel vele. Ehhez mi sima papírragasztót használtunk.

Miután minden kellékünk száraz és készen várja az egyesítést – már csak a ragasztópisztolyra lesz szükségünk és a tobozok szépen felkerülnek a szárukra. (Előtte vegyük le róluk a drótokat)

Türelmesen várjuk meg, amíg megkötnek a „virágaink”, majd keressünk egy rusztikus kancsót, vázát, rendezzük el benne őket és gyönyörködjünk!

Remélem, kedvet kaptatok ennek az igazán mutatós kis csokornak az elkészítéséhez, hiszen számtalan módon variálható – játszhattok a színekkel, díszíthetitek másfajta levelekkel, lehet több ága – ki hogyan szeretné. Egy biztos, gyerekekkel szuper délutáni program és egy finom tea és kellemes háttérzene mellett már nem is bánjuk annyira, hogy elmúlt a nyár..

Következő héten egy gyönyörű lakásdíszt készítünk azokból a termésekből, amit az erdei sétánkon gyűjtöttünk!

Jó alkotást kíván a Happy Family csapata!

 

Szerzőnk/fotók: Birta Diána, Happy Family DIY tanácsadó

MEGOSZTÁS