Nyári bébi-püré

bébipüréNyáron sokkal könnyebb a babák étrendjének kitalálása, hiszen rengeteg friss gyümölcs és zöldség áll a rendelkezésünkre. A piacokon sok esetben meg lehet fogni, szagolni, sőt kóstolni is a termékeket. Biztonság érzettel tölthet el, hogy hazai termelőtől vásároltunk.

 

Időről időre figyelmetekbe ajánlunk finom recepteket. Álljon itt egy olyan is, ami a legtöbb kisbabánál beválik és akár már a hetedik hónaptól is adhatjuk kisbabánknak.

Paradicsom és sárgarápa bazsalikommal

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 125g meghámozott és felszeletelt sárgarépa
  • 100g rózsákra szedett karfiol
  • 25g vaj
  • 200g érett, meghámozott, feldarabolt paradicsom
  • 2-3 friss bazsalikomlevél
  • 50 g reszelt (Cheddar) sajt

Tegyük fel a sárgarépát egy kis lábasba, öntsük fel forrásban lévő vízzel, és főzzük lessú tűzön fedő alatt 10 percen át. Adjuk hozzá a karfiolt, és főzzük fedő alatt 7-8 percig, szükség esetén egy kevés víz hozzáadásával. Eközben olvasszuk meg a vajat, tegyük bele a paradicsomot, és főzzük pépesre. Keverjük hozzá a bazsalikomot és olvasszuk el benne a sajtot.

Készítsünk pürét a répából és a karfiolból, körülbelül 3 evőkanál főzőlé és paradicsomszósz hozzáadásával.

 

Forrás: Annabel Karmel: Babaétrend