Németországi biztonságos, családos utazási ötletek – 4. rész

Non plus ultra tematikus élményparkok!

A teljes kikapcsolódáshoz, jól szervezett utazáshoz minden olyan program jó lehet, aminek semmi köze a hétköznapi mókuskerékhez. Ahhoz viszont, hogy ne legyen az egész családon úrrá az őszi verkli kezdetekor némelykor előforduló lehangoltság, nagy szükség van egy kis feltöltődésre, olyan családos élményekre, amikre örömmel emlékszünk vissza a hűvösebb napokon is. Ez kicsikre és nagyokra egyaránt ráfér. Ráadásul vannak olyan országok, utak, amik azonnal feltöltenek és pillanatok alatt helyére teszik az értékeket. Ilyen számunkra Németország, ami a tökéletes úticél megtestesítője, mindig lenyűgöz, és megtanít arra, hogy lehet másképp élni, sőt örömmel megélni napjainkat. Bármely úticélt is választjuk, mindenhol magunkra találunk, barátságos fogadtatásban lehet részünk, akár párunkkal, akár családostul kelünk útra.

Nézzük csak, hogy mely tematikus élményparkok kerültek listánk élmezőnyébe:

A legrégebbi:

Az 1928-ban, Stuttgart közelében nyílt Tripsdrill Élménypark Németország legrégebbi, tematikus szabadidőparkja. A park területén több állatfarm, vadaspark, vidámpark, és egy múzeum is található. A Tripsdrill többször is részesült kiemelt díjakban, mint Európa legjobb szórakoztató parkja.  Attrakciói között szerepel például a látványos „Karacho”, a „Mammut” fa-hullámvasút, a raftingos kád vagy a „Höhenflug”, ami egy élményteli légi párbajt biztosít a merészebbek számára. Újdonsággal is készült a park vezetősége nemrég, mégpedig két hullámvasút is versenyezhet egymással egy lélegzetelállító versenyen. Szeretnétek tudni, hogy milyen érzés lenne egy gyors vonattal megtapasztalni a Family Boomerang-t? Ne hagyjátok ki semmiképp! Egy másik újabb látnivaló, amit érdemes tesztelni, a „Spielewelt Sägewerk”, amely Dél-Németország egyik legnagyobb kalandjátéka, felejthetetlen élmény lesz! Kilenc területen, összességében 250 szórakoztató szolgáltatás áll a családok rendelkezésére, így garantált a móka és kacagás. Ráadásul 4 év alatti gyermekek részére ingyenes a belépés.

https://tripsdrill.de/en/theme-park

Cleebronn-Tripsdrill-wooden-roller-coaster-Mammut-with-the-Michaelsberg-in-the-background
Cleebronn-Tripsdrill-Waschzuber-Rafting-with-the-rollercoasters-Karacho-left-and-Mammut-right-in-the-background

A legnagyobb:

„A legnagyobb kaland az egész család számára!” Ezzel a szlogennel hirdeti az Europa Park, Németország, és egyben Európa egyik legnagyobb szabadidőparkját. Méltán érdemli ki ezt a címet, erről gyorsan meggyőződhettek ti is látogatásotok során. Az 1975-ben nyílt, francia határhoz közeli Rust falucska melletti, közel 850.000 négyzetméteren elterülő témapark, 13 országot mutat be, 16 témán keresztül, melyek köré különböző bemutatókat és show-műsorokat szerveznek. Interaktív tengeralattjáró-szimulátorral felfedezhetjük Atlantiszt, de izgalmas spanyol játszótér is vár ránk. Csónakázhatunk egy eredeti afrikai hajóházban vagy utazhatunk hullámvasúton az Alpok hegyei között, nyakig vizesek is lehetünk a vízi vasúton, de felpróbálhatjuk Hamupipőke cipőjét is.

https://www.europapark.de/en

Rust_Europa-Park_EP15_Attraktionen_Frankreich_Silverstar
Rust_Europa-Park_EP15_Attraktionen_Frankreich_Silverstar

A legismertebb:

A günzburgi LEGOLAND, az egyik legismertebb németországi tematikus szabadidőpark, ami 40 hektárnyi területen fekszik, így igazán nagy területen próbálhatjuk ki az összes szórakoztató lehetőséget, amennyi az erőnkből csak kitelik. Az Augsburgtól mindössze tízpercnyi autókázásra lévő óriási szabadidőpark kiváló időtöltés a 2-12 éves korosztály és szüleik számára, ahol kb. 60 játék és program közül választhatjuk ki, melyek érdekelnek minket a leginkább. Természetesen találkozhattok a LEGO-tematika alapján épült szafari- és dzsungel túrával, kalózsziget-hotellel, nindzsavilággal, palotákkal. A gyermekek pedig próbára tehetik magukat, és letehetik az első „jogosítványukat”. Részt vehetnek lovagi tornán, LEGO-robotokat építhetnek és programozhatnak, 4D-filmeket nézhetnek kedvük szerint. A 3 év alatti gyermekek számára ingyenes a belépés.

https://www.legoland.de/en/

Jens Wegener_Weserradweg Family on the Weser

További információkat az alábbi csatornákon is találtok:

www.facebook.com/nemetorszag.travel

www.instagram/germanytourism

www.twitter.com/germanytourism

www.youtube.com/germanytourism

Forrás és fotók: Német Turisztikai Hivatal (DZT) Magyarországi Képviselete

Promóció

MEGOSZTÁS