Németországi biztonságos, családos utazási ötletek – 2. rész

Valljuk csak be őszintén, hogy szülőként – egy, kettő vagy akár még több gyerekkel – nem is olyan egyszerű egy külföldi nyaralás, pihenés! Már a szervezés sem, hiszen ki tudja előre, hogy a kiválasztott helyen vajon minden családtag jól érzi-e majd magát.

Így végiggondolva, olyan ez, mint egy meredek hegymászás, ahol minden lépést meg kell fontolnunk, hogy a csúcsra jussunk, hogy a családi nyaralás valójában felejthetetlen legyen. Kacagós, pihenős, felfedezős, jókat evős, közben nagyokat beszélgetős. Nem, ez nem álom! Okos szervezéssel, az úti célok precíz megválasztásával, a lehetőségek optimális kihasználásával és előre feltérképezésével egyre jobbak lehetünk a külföldi családi nyaralás, pihenés szervezésében is.

Sorozatunk 2. részében a németországi desztinációk nyújtotta biztonságos családos kikapcsolódások kerülnek fókuszunkba, legyen az túrázás, aktív pihenés, hiszen a német régiók garantáltan minden igényt kielégítenek.

Fotó: DAM_Aktiv_Radfahren_Weserradweg

Ismerjétek meg a turistautak nyújtotta lehetőségeket, amik igazán ideális lehetőségeket kínálnak nektek, akár autóval, vagy azt hátrahagyva, kerékpárral barangoljátok át az országot! Felülmúl minden elképzelést, hogy több mint 150 különböző turistaút közül választhattok, melyek mindegyike a régiók más és más rendkívüli szépségét mutatják be. A körutak az utazás és megismerés élményének csodás elegyét nyújtják, ahol megtalálhatjátok a számotokra érdekes és kétségkívül felejthetetlen felfedeznivalókat.

Fotó: DAM_Aktiv_Wandern

Az út hosszát szintén családotok tempója határozhatja meg, vagyis, ami belefér kellemesen a kapacitásotokba, hiszen minden turistaút élményekkel teli feltöltődést tartogat. Jó szívvel ajánljuk pl. az Alpenstraße körutat, mely könnyedén teljesíthető gyermekekkel is. Ha a történelem, a családbarát környezet és városnézés iránti szenvedélyeteknek szeretnétek hódolni, a Limes-út kihagyhatatlan úti cél. Ezen kirándulásaitok során a kézműves, https://www.germany.travel/hu/pihenes/turistautak/turistautak.htmlporcelán, óra vagy üveg termékgyártásának helyszínei szintén útba esnek. Ha pedig kulináris élvezetekkel bővítenétek útjaitokat, akkor a helyi termékek bőséges választékával találkozhattok az út során, pl. mennyei ízvilágú helyi borokkal, különleges sajtokkal vagy a zamatos spárga nyújtotta gourmand ízekkel: https://www.germany.travel/hu/pihenes/turistautak/turistautak.html

Fotó: DAM_Aktiv_Wasser_Martin und Maike , Mats K. auf Hasboot / Müritz

Természeti tájak: családos felfedezés – öröm – kikapcsolódás

Hangulatos és idilli falvak, zöld erdők és a tiszta levegő fogja jellemezni pihenéseteket, ha a falvakat, fürdővárosokat, lenyűgöző zöld, fákkal borított tájakat veszitek célba. A természetvédelem és a pihenés Németország természeti parkjaiban, bioszféra-rezervátumaiban és nemzeti parkjaiban egymásra talál. Mindezek a „Nationale Naturlandschaften” (Nemzeti Természeti Tájak) égisze alatt egyesülnek. Fedezzétek fel az értékes kulturális és természeti tájak oázisait, melyek egyedülállóak világszerte! Csodáljátok meg a régiókat túrázás közben, lovon, kerékpárral vagy hajóról!

Fotó: DAM_Aktiv_Radfahren_Bodensee – www.guenterstandl.de

Színtiszta természet! Különösen szép természeti tájak, ritka növények és állatok: mindez csak rád vár és családodra.

Ha pedig szuper programokban van részünk, finomakat eszünk és vidáman töltjük a szabadságunkat, sok szép családi élménnyel gazdagodhatunk. Ha jól éreztük magunkat, törzsvendégként visszatérhetünk, amivel igazi feltöltődést nyerhetünk, ami megújítja testünket-lelkünket.

Fotó: DAM_Aktiv_Radfahren_Bodensee – www.guenterstandl.de

Összefoglalva: mind a biztonságos higiéniai körülmények, mind a programlehetőségek, a nívós, családbarát szállások adta lehetőségek minden várakozásunkat felülmúlják Németországban, így jó szívvel ajánljuk pároknak, gyermekekkel nyaralást tervező családoknak desztinációit! Bátran induljatok hát útnak, fedezzétek fel Németországot!

További információkért katt ide: https://www.germany.travel/hu/pihenes/termeszeti-es-nemzeti-parkok/termeszet-es-nemzeti-parkok.html

További információkat az alábbi csatornákon is találtok:

www.facebook.com/nemetorszag.travel

www.instagram/germanytourism

www.twitter.com/germanytourism

www.youtube.com/germanytourism

Forrás és fotók: Német Turisztikai Hivatal (DZT) Magyarországi Képviselete

Promóció