Nem eszik a gyerek? Ezt biztosan kedvelni fogja!

Nem eszik a gyerek? Ezt biztosan kedvelni fogja!

eszik

Krokodil-szendvics, sonkás-uborkás zongora, és paradicsom SpongyaBobban. Egy kreatív apa fantasztikus receptjei.

Mit tesz egy lelkes apa, aki mindenáron szeretné megetetni gyerekeivel a zöldségeket? Vicces ételeket készít, hogy szívesen faljanak a gyerkőcök. Végül kiad egy szakácskönyvet, aminek egy célja van: gond nélkül letolni a gyerek torkán az egészséges ételeket.

Mark Northeast hétéves fia, Oscar kedvéért kezdett bele különös hobbijába. A gyermek kissé válogatós volt, ám Mark nem szerette volna, ha vajas kenyéren és sajtos tésztán nő fel.

„Készítettem neki egy szendvicset, ami úgy nézett ki, mint egy űrhajó. Egyből megette” – idézi fel Mark az első próbálkozást. „Aztán a SpongyaBob szendvics következett, ami annyira tetszett neki, hogy még a belerejtett paradicsom ellenére is gyorsan befalta. Azóta gond nékül megeszi a paradicsomot.”

Mark, a 39 éves webdizájner feltette a netre pár kreálmányát, amit egy könyvkiadó is kiszúrt, és egyből lecsapott a témára. Így született meg Mark szakácskönyve, a Funky Foods, amit a szülők nagy lelkesedéssel fogadtak.

A legkevésbé népszerű zöldségek is helyet találtak a kreatív ételekben, és Mark a világ minden tájáról kapott hálálkodó leveleket olyan szülőktől, akik kipróbálták a „recepteket”, és náluk is bevált az ötlet.

A paradicsom és az uborka repülő csészealjként vált ellenállhatatlanná, de zongora és krokodil is született zöldségek közreműködésével. A „Szörnyburger” szarvacskái paprikából készülnek, a mozzarella paradicsommal kombinálva pedig helyes kis hernyóként vált népszerűvé.

Mark a második szakácskönyvét jelentette meg nemrég Funky Party címmel, amiben zsúrokra, összejövetelekre ad rengeteg kreatív tippet szendvicsek, pudingok, sütemények, főtt ételek és italok formájában rengetet friss gyümölcs és zöldség felhasználásával.

Ma már nem csak Oscar, hanem Mark 11 éves lánya, Izzy is segít a tervezésben, egyben ők a leglelkesebb tesztelő csapat . „Szerintem hagynunk kell a gyerekeknek, hogy játsszanak az étellel. Ha ők is alkothatnak, hamar megtanulják, hogyan készítsenek a rendelkezésükre álló alapanyagokból olyan finomságokat, amik maguk is szívesen fogyasztanak akár az iskolában, akár otthon.

Forrás: www.idesüss.hu