NEM BESZÉLÜNK ZÖLDSÉGEKET – zöld gyerektermékek

Tudatos szülőként nagyon fontos számunkra, hogy a gyerekeinket „zöld szellemben” neveljük, hogy legyen fogalmuk arról, hogy mit jelent a zöld háztartás, a környezet védelme, stb.

Persze amíg kicsik nem lesz mindennapos téma, de a pozitív példát azért látják folyamatosan, és remélhetőleg az ő életüknek már magától értetődő része lesz.

Rengeteg szuper zöld terméket lehet már kapni gyerekeknek is, mostani összeállításunkban mutatunk nektek néhány szuper játékot, kiegészítőt, amit a Minipiacon találtunk.

Legkisebb zöldülők

Számukra, és számunkra az a legfontosabb hogy a baba bőrével csak olyan termékek érintkezhetnek, amelyek organikusak, illetve kozmetikumok esetén natúr módon készültek, nem tartalmaznak kőolajat, egyéb káros anyagot.

A levendulás habkrém 100% tisztaságú levendula olajat tartalmaz, pici babáknak is adható, tökéletes választás pelenka krémnek.

A kényelmes, puha babafészek, Öko-TexStandars, 100% pamutból készült, így biztosítva biztonságos környezetet a babáknak.

Zöldülő 1+os korosztály

Mi szülők döntjük el elsősorban, hogy milyen játékkal fog játszani gyermekünk. Ha tehetjük a kevesebb több elvét tartsuk szem előtt, és a játék kiválasztásakor figyeljünk arra, hogy minél több organikus összetevőt tartalmazzon a játék. A PetitCollage 100% organikus, fa, gurulós játékát könnyen meg tudják fogni a picik, lehet forgatni, tologatni, tekergetni, rázni.

Végre elindult a baba, de még ez a totyogós időszak azért, nagy sétákra nem tudunk vele menni.

A 100% Öko-tex pamutból, kézzel készült babacipő megvédi a kislábakat, ugyanakkor olyan mintha mezítláb járkálna szemünk fénye.A különleges mintája máris okot egy újabb játékra: Mit csinál az oroszlán?

3+ ökotudatoskorosztály

3 éves kor az aktív „konyházós” korszak: szemünk fénye süt-főz a minikonyhájában. Törekedjünk arra, hogy fa / növényi eredetű játékokkal tudjon játszani. Az etikus kereskedelem és a környezetvédelem elhívatott védőjeként is ismert játékmárka, a PlanToys vegetáriánus zöldségszettjében találunk brokkolit, kaliforniai paprikát, tököt, fokhagymát és vöröskáposztát, egy apró fakéssel együtt. Kezdődhet a főzés, éljenek a kis kukták!

Zöld járművel közlekedünk

Nem sokára beköszönt a jó idő és irány a szabad. Válasszunk fából készült járgány, mint például a formatervezett Zoé natúr-zöld bicaj: könnyű a súlya, gyermekbiztos festékkel kezelték, rétegelt nyírfa lemezből készült, nem mérgező ragasztóval ragasztott. A gyártó nem ismer kompromisszumot, ha gyerekekről van szó.

Forrás és fotók: Minipiac

MEGOSZTÁS