Napozási kisokos – minden, amit a helyes fényvédelemről érdemes tudni!

Sokan írtak már róla, de még sem foglalkozunk vele eleget, és ez a bőrünk fényvédelme. A nap gyorsan válhat bőrünk ellenségévé – különösen nyáron és nyaralásunk alatt –  ha nem védjük magunkat káros hatásaival szemben. Ismerd meg napozási tippjeinket, hogy a nyaralásodat ne árnyékolják be a kellemetlen meglepetések!

Ezeket a szempontokat mindig tartsd szem előtt!

Életkor, bőrtípus, a napsütés erőssége és a napon töltött idő. Az erősebb napsugárzás esetén ajánlott magasabb SPF faktorszámú terméket választani. A napsugárzás intenzitása emelkedik a tengerszint feletti magassággal (hegyekben) és az egyenlítő közelében.

Mi az az SPF?

A fényvédők legismertebb tulajdonsága az SPF, azaz fényvédő faktorszám. A Sun Protector Factor érték azt adja meg, hogy mennyire véd a fényvédő az UVB sugarak ellen, azaz a napsugarak 1/SPF részét engedi át. Tehát egy 30-as faktor, a napsugarak 1/30-át engedi át, tehát a 97%-át kiszűri. Az 50+-os faktorú készítmények pedig 1/50-ét enged át, azaz a napsugarak 98%-át kiszűri. Napon a bőrünk – fényvédő híján –  leégés nélkül csak meghatározott időt bír ki. Bőrtípustól függően ez az idő 5-30 perc szokott lenni. Ha ezt az időt megszorozzuk az SPF számmal, akkor eredményül megkapjuk azt az időt, amivel meghosszabbíthatjuk elvileg a napvédelem hosszát.

 

Fizikai vagy kémiai szűrők?

A fényvédő készítmények fizikai vagy kémiai szűrőket tartalmazhatnak. Az alapvető különbség, hogy a fizikai szűrők inkább visszaverik vagy megtörik a fényt, a különböző ásványi anyagok tartalma miatt. A kémiai filterek az abszorpció elvén működnek, tehát inkább elnyelik a fényt. A fizikai szűrőket általában a nagyon érzékeny bőrűeknek javasolják (Pl. vitiligos bőr) és 1 éves kor alatti is alkalmazhatók, viszont pasztásabbak, fehér színűek, így láthatóak lesznek a bőrön.

Használj mindig megfelelő mennyiségű fényvédőt

A termékek helyes alkalmazása ugyanolyan fontos, mint helyes kiválasztása! Mielőtt napra mész – akár kirándulni, akár a tengerpartra kifeküdni – min. 20 perccel bőségesen vidd fel a fényvédő krémet vagy sprayt a napnak kitett bőrfelületre. Ha napozni szeretnél, akkor két óránként vagy úszás és törölközés után ezt a mennyiséget újra fel kell vinni a védelem megőrzése érdekében.

 

Viselj mindig megfelelő ruházatot!

Egyetlen fényvédő termék sem nyújt 100%-os védelmet, megfelelő ruházatra is fordítsunk figyelmet: a napon hordjunk széles karimájú kalapot, napszemüveget, pólót!

Kerüld a legmelegebb órákat!

Fényvédő termék használata mellett is csökkentsd mindig a napon tartózkodás idejét a legerősebb sugárzás idején: 11-16 óra között semmiképpen sem javasolt, kizárólag napernyő alatt vagy árnyékban! Csecsemőket és gyerekeket ne tegyél ki közvetlen sugárzásnak és védd őket a legmagasabb SPF tartalmú fényvédővel.

 

Ne felejtsd el a napozás utáni bőrápolást sem!

Napozás során bőrünk sokat veszít nedvességtartalmából, ezáltal szárazabbá válik. Ezt tovább fokozhatja a sós tengervíz vagy a klóros víz. Napozás utáni ápolószerek használatával egyrészt megnyugtatjuk, másrészt hidratáljuk a napfénynek kitett bőrt.

 

Így válassz fényvédőt!

Az APIVITA fényvédő termékei a legmodernebb technológiai innovációkkal garantálnak biztonságos, magas védelmet és élvezetes használatot a különböző bőrtípusok számára. Mindegyik maximálisan fotostabil, fokozottan dörzsölés- illetve izzadságálló, valamint léteznek ultrakönnyűek és zsebbe illő méretűek. Bármelyik textúrát vagy formátumot választod, (spray, krém vagy tej) mindegyik hatékonysága klinikailag igazolt, valamint bőrgyógyászok és gyógyszerészek közreműködésével fejlesztették ki.

 

Ezzel tud többet adni egy natúrkozmetikum a fényvédelem során

Minden APIVITA termék, így a fényvédők is szabadalmaztatott propolisz kivonatot nagy koncentrációban tartalmaznak, illetve flavonoidokat és a polifenolokat, ezáltal antioxidáns védelmet nyújt a napsugárzás okozta korai bőröregedéssel és a szabad gyökök káros hatásaival szemben, miközben fokozza a kollagén és elasztin képződést.

Természetes és szintetikus szűrők fotostabil kombinációjával pedig erős védelmet nyújt az UVA és UVB sugárzással szemben.

Ha pedig fényvédő arcápolót választasz, abban a 3D PRO ALGAE® komplex segít: organikus hegyi teából készült infuzum és a hialuronsav együttes hatásával intenzíven és mélyen hidratálja a bőröd.

Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy mindig megfelelő mennyiségben (kb. 6 teáskanálnyi, vagy 2mg/cm2) vidd fel a testedre és ismételd izzadás, úszás, vagy törülközés után. Ha az ajánlottnál kevesebb naptejet használsz, akkor a termék nem tud megfelelő védelmet biztosítani!

További infókért a termékekről katt a linkre:www.upatika.hu

Promóció