Miért szükséges rendszeresen anyajegy- és bőrrákszűrésre járni?

DSC_0439Mindannyian hallhatjuk, hogy egyre több a rákos megbetegedés, a statisztikák a bőrrák tekintetében azt mondják, hogy minden ötödik ember számíthat rá élete során.
Ebből adódóan a megelőzésére és a felismerésére is egyre nagyobb hangsúlyt kell helyezni.
A bőrrák viszonylag lassan növekszik és hosszú ideig, akár évekig sem okoz komoly bajt. Ezzel szemben létezik egy végzetes kór, a melanoma, mely a bőrben a pigmenttermelő sejtekből kiinduló rosszindulatú daganat. Ez hamar áttétet tud képezni és halálhoz vezethet. Azonban ha időben, még korai stádiumában felismerik és eltávolítják, a páciens élete 100%-os biztonsággal megmenthető.

Sajnos a melanoma ebben a fázisában még nagyon nehezen fedezhető fel, mert a korai melanoma úgy nézhet ki, mint egy békés anyajegy, ezért a laikusok ritkán veszik észre.

melanomaMelanomaMobil® kifejezetten az anyajegy- és bőrrákszűrésekre specializálódott és egyedi módszerüknek köszönhetően akár egészen korai stádiumban kiszűrhetővé válik a melanoma.

Technikájuk alapossága ugyanis több pilléren nyugszik. A szűrőorvosok az egész testfelületet átvizsgálják és minden anyajegy képét digitálisan rögzítik is. Ezt követően a felvételeket kiértékelő orvosok alaposan kielemzik, melynek eredményeként személyre szabott leletet állítanak ki.

A későbbiekben pedig, mikor valaki már kontroll vizsgálatra érkezik, ugyanúgy elkészülnek a felvételek mindenegyes anyajegyről, de a kiértékelés során a korábbi állapotukkal is összevetik, így láthatóvá válhat a rendellenes fejlődés, mely alapján egészen korai stádiumban is kiszűrhető a melanoma. Így tehát ez a módszer leglényegesebb része, emiatt kiemelt fontosságú rendszeresen visszajárni kontrollvizsgálatra.

Szűrési időpontot egyeztetni a +36 70 337 3333-as számon lehetséges, vagy a www.melanomamobil.hu oldalon online is be lehet jelentkezni.

Rendelők: Budapest (V. ker. és XI. ker.), Vác, Győr, Sopron