Miért éppen Siófok?

 A Balaton Siófoknál kezdődik. Balatonakali és Balatonvilágos után – a főváros felől – ez az első nagyobb település, ahol szerencsére most már nem csak nyáron, de egész évben pezseg az élet. Ahol a település gyerekbarát – érdekességek és kényeztetések a legkisebbeknek is!

 

Minden évben hatalmas fejtörést okoz a szülőknek, hogy milyen helyre tudnak utazni, ami nincs messze, mégis megadja azt az érzést, hogy márpedig most nyaralunk, kikapcsolódást jelent a porontyoknak és a felnőtteknek is, nem csak a strandolás adja az egyetlen programlehetőséget.

Itt aztán érvek millióit lehetne felsorolni, ám néhány igazán nyomatékos indok talán elég is. Budapest és Siófok között mindössze 106 km a távolság, így az apróságokkal nem kell messze utazni, nem borul fel túlzottan a napirendjük, a gyors helyváltoztatás pedig elég ahhoz, hogy a szülők is kiszakadhassanak a mindennapi taposómalomból és maguk mögött hagyják a stresszt.

 

A Balaton Siófoknál sehol nem mély, a part mentén szinte bárhol akad egy homokozó és egy mászóka, a fák pedig elég sűrűn állnak ahhoz, hogy egy zsúfolt napon is találjunk árnyékos helyet. Már amennyiben felfedező család vagyunk, és nem akarunk egész nap a szálloda területén maradni. Mindenesetre a siófoki part teljes hosszában a kisgyermekeseknek is garantált pancsolási lehetőséget biztosít.

A Sió csatornától nyugatra fekvő szakasz az Ezüstpart, keletre pedig az Aranypart húzódik. Mindkét partszakasz több kilométeren keresztül kínál szabadstrand-mennyországot, ezeket ráadásul ez év augusztusára rendbe is szedik, az ígéretek szerint az alapvető szolgáltatások mindenhol elérhetővé válnak.

 

Rengeteg a látnivaló és a program. A kicsiket nem feltétlenül kötik le a múzeumok és kiállítások, bár ezekből is akad bőven és kivétel nélkül mind említésre méltó. Ám ha már a szabadban és aktívan akarjuk eltölteni az időt, akkor érdemes meglátogatni a tavalyi év nagy népszerűségének számító Óriáskereket, a Fordított Házat és a Víztornyot. Kifejezetten gyerekeknek lehet nagy élmény a Bella Állatpark és a Talizmán Kalózhajó.

És ha ki sem tennénk a lábunkat a szállodából?

A Residence Hotel Balaton**** siófoki ékszeres ládikája a gyerekek számára is megannyi hancúrozási lehetőséget rejt.

A Balaton-parti privát strandon a kicsik is gondtalanul belegázolhatnak a habokba, és ha éppen beköszön a tipikus balatoni vihar, akkor a szálloda védett, zárt területein is folytatódhat a tombolás: a gyermekbarát Wellness Oázisban sok-sok játék, bohócos vízköpő, kör alakú gyermekmedence gondoskodik a pancsolásról. Az Oázis Élmény medence a nagyobb kicsiknek is izgalmas választás.

A napi terelgetésben icipicit elfáradt szülőknek lehet mentőöv, hogy a kiemelt időszakokban és a nyári főszezonban tapasztalt, gondoskodó animátorok készülnek szabadtéri és beltéri játékos, fejlesztő programokkal a gyerkőcöknek. Ilyenkor szülői felügyelet nem szükséges, anya és apa egy-két órára kifújhatja magát, masszázsra mehet vagy szaunázni… vagy végre egy órácskát aludni. 

Forrás: https://www.lobu.hu/miert-eppen-siofok.html

 

MEGOSZTÁS