Mi ez a kék fény, és mit tehetünk ellene?

Pigmentfoltok, fakó bőrszín, megereszkedett arcbőr, oxidatív stressz…….ezeket akár az UVA/UVB sugarai is okozhatják, de van egy másik fény, a Bluelight, más néven kék fény, ami ugyanezeket a tüneteket okozhatja. De vajon hol találkozunk a kék fénnyel? 

A mobiltelefonokból és egyéb képernyőkből (számítógépek, tabletek, LED-képernyők) származó sugarak ezt a fényt sugározzák. Szeretnénk megosztani néhány tippet, hogyan védd kileghatékonyabban a kék fény káros hatásait.

Miért káros a kék fény?

Már régóta tudjuk, hogy a szemünkre káros (a szaruhártya és a szemlencse nem tudja kiszűrni), hogy migrént okozhat és elnyomja amelatoninnevű hormont, amely az egészséges cirkadián ritmusért is felelős, ezáltal nehezebben alszunk el.

De ez nem minden! A kék fény károsítja a bőrünket is. Az okostelefonok, számítógépek, táblagépek, olvasólámpák és más csúcstechnológiájú eszközök mind kék fényt bocsájtanak ki. Az úgynevezett magas látóhatású (HEV) fény, növeli az oxidatív stresszt, amely részben felelős a bőr korai öregedéséért.

De akkor hogyan védhetjük meg bőrünket a kék fény káros hatásaitól?

Például a sugárzás elkerülésével – Kerüld a képernyő előtti ülést!

Naponta átlagosan 6 órát töltünk képernyő előtt ülve. A bőr védelme érdekében a legradikálisabb megoldás nyilván az, hogy egyszerűen gyökerestül oldjuk meg a problémát, és amennyire az lehetséges, nem nézzük azt. Hogyan? Például nem lógunk folyton a közösségi oldalakon, nem pörgetjük a képeket az Instagramon és a Facebook-onilletve munkaidőn kívül nem válaszolunk cégese-mailekre. Fedezd fel a digitális méregtelenítés előnyeit, legyél többet a barátaiddal és a családoddal!

Szedd le a kék fényt!

A legtöbb okostelefonon és digitális képernyőn lehetőség van arra, hogy a kék fényt csökkentsd, pl. éjszakai üzemmódba tedd a készüléket. Fontos tudni, hogy ezek a megoldások nem blokkolják az összes kék fényt.

Azonban, ha korlátozod a képernyő-függőséged, akkor nem csak a bőrödnek teszel jót, hanem a hangulatodnak és kapcsolataidnak is.

Így ellensúlyozd a kék fény hatását!

Az Uriage laboratóriuma éppen ezért dolgozott azon az elmúlt években, hogy egy olyan anti-aging megoldást nyújtson, ami a kék fény által okozott oxidatív stressztől óvja meg bőrünket. Így született megaz AGE PROTECT többfunkciós bőrápolási programja, ráncok, feszességvesztés és a bőr öregedésének minden jele ellen. Magas hatékonyságú ránctalanító összetevőkkel (mint a retinol, hialuronsav, sárkányvér növényi kivonat és vitaminok) és az Uriage termálvíz jótékony hatásával láthatóan simítja a ráncokat és a finom vonalakat, csökkenti a bőr feszességének vesztését és a teltség hiányát. A szabadalmaztatás alatt álló BLB (BlueLightBarrier) komplex véd a bőr idő előtti öregedését okozó környezeti szennyezőktől és a mobiltelefonokból és egyéb képernyőkből származó, bőrre káros mesterséges kék fénytől. Az Uriage bőrápoló készítményeit bőrgyógyászok és gyógyszerészek közreműködésével fejlesztették ki. Hatásuk számos vizsgálattal igazolt.

Alakíts ki egy kék fény elleni rituálét!

Bőrápolási rutinodba építsd bele a kék fény elleni harcot! Ezért mindig maradéktalanul távolítsd el a sminket, tisztítsd meg a bőröd, és ne csak az arc bőrét, hanem a nyakét is! A szennyeződések eltávolítása után bőrtípusodnak megfelelő krémet használj minden napszakban, amit egészíts ki a kék fény elleni védekezéssel!

 

Forrás: https://www.uriage.com/FR/fr/blog/lumiere-bleue-comment-proteger-sa-peau