Makerday – ingyenes családi műhelynap

Örömmel invitálunk egy szórakoztató családi alkotónapra március 25-re, ahol építhetsz és programozhatsz rajzolórobotot, megismerkedhetsz a 3D nyomtatás világával, textilkísérleteket csinálhatsz szakértőinkkel. A nap során kipróbálhatod a LittleBits moduláris mikroelektronikai készletet is, amelyből távirányítós autót vagy elektromos gitárt is fabrikálhatsz a helyszínen.


Különleges nap 2017. március 25-e a Makerspace.hu életében. A Visegrádi Alap által támogatott program keretében Nagykovácsiban, Pozsonyban, Varsóban és Czech Budweis városában párhuzamosan zajlik majd az alkotás. A program keretében rajzoló robotokat építünk közösen és az internet segítségével Nagykovácsiból küldünk parancskódokat, melyeket a többi városban épülő robotok fognak majd végrehajtani. A program robotépítéssel kezdődik, programozással folytatódik, végül pedig mindannyian megnézhetjük, ahogy életre kelnek a fura kis kábellények.

A robotépítés mellett kísérőprogramokkal is készülünk, hogy kipróbálhasd a 3D nyomtatást, a lézervágást, a mikroelektronikát vagy kísérletezni tudj textillel.

Az eseményre ásványvízzel és gyümölccsel készülünk, de szívesen fogadjuk, ha bedobsz a közösbe egy kis aprósüteményt, vagy egy műhelyben is könnyen fogyasztható házi készítésű desszertet.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött és a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően mindenki számára ingyenes.
Jelentkezni itt lehet: www.makerspace.hu/esemeny/makerday-ingyenes-muhelyprogramok

Helyszín: A Teleki-Tisza-Kastély alkotóműhelye (Nagykovácsi, Kolozsvár u. 2./B)
A kastély felújítása miatt máshogy lehet megközelíteni a nagykovácsi makerspace-t. A Kossuth Lajos utca 2. helyett a Kolozsvár utca 2./B felőli hátsó bejáraton lehet bejutni. Gyalogosan a Kastély közön át, autóval az Úttörő utcán keresztül lehet megközelíteni a Kolozsvár utcai hátsó bejáratot, ahol parkolni is tudtok.

MEGOSZTÁS