Lehet-e gyerekekkel együtt pihenni?

Szeptemberben legtöbb család túl van a nyaraláson, mégis bármilyen hihetetlen, van, aki úgy érzi rettenetesen kimerült. Megéri átgondolni hová érdemes menni, ha valóban a pihenés a cél. A nyaraláson  – de az őszi, téli, tavaszi szünetben is – mindenki szeretné kipihenni magát, feltöltődni és mindezek mellett a családdal is együtt lenni. Ez a kettő sokszor nehezen valósul meg egyszerre, főleg ha kicsik a gyerekek, de akkor is ha a kamasz éppen kritikus korszakát éli meg.

Családi kiruccanásnál a szervezés, a pakolás, az új hely felfedezése, a folyamatos figyelés a gyerekre és a programszervezés a szülők számára egyáltalán nem pihentető.  Sokaknál nagy könnyebbség, ha a nagyszülőkkel utaznak, akikkel felváltva vigyáznak a gyerekekre. Az unokákkal töltött idő a nagymamáknak és a nagypapáknak is örömöt okoz, a szülők pedig együtt is eltölthetnek egy-két órát.  Ennek persze az is feltétele, hogy a különböző generációk megértsék egymást és jól érezzék magukat ha együtt vannak.

A családi pihenés legyen élmény, ne pedig rémség!

Egyre többen döntenek a családbarát szállodák mellett, – még ha csak néhány napra is, hosszú hétvége alkalmával  –  ahol nem kell főzni, mosni, takarítani, programokról gondoskodni, ahol minden korosztály kikapcsolódhat.  Bár ez nem a legolcsóbb szállástípus, de sokan vannak, akik a munkáltatóktól kapott üdülési csekket vagy kártyát szeretnék felhasználni, amelyeket ezekben a szállodákban elfogadják, például a Balatonfüreden, Bükfürdőn és Hévízen  a Danubius gyerekbarát szállodákban.

Mi ezek közül a Hotel Marinát próbáltuk ki három gyerekkel. A Danubius Bubbles Club színes programválasztékával, gazdag animációs programokkal garantálta, hogy a gyerekek  nem unatkoztak. A Bubbles Klub animátorai vezetésével remekül szórakoztak: ügyességi és sport programokon vettek részt, homokvár építő versenyen a lagúnában, arcfestésen, zenés tornákon, kézműves foglalkozásokon gyönyörű emlékeket gyárthattak, a gyerekdiszkón pedig kitáncolhatták-énekelhették magukat mielőtt hulla fáradtan a tartalmas nap után lefeküdni tértek a családi apartmanba. Nekünk szülőknek alkalmunk nyílt arra is, hogy nyugodtan megigyunk egy kávét, megegyünk egy palacsintát vagy akár zavartalanul kettesben töltsünk pár órát.

Felejthetetlen élmény a  fiúk számára apával a Tihanyi-félsziget felé kikajakozni is. Végre nem okozott fejfájást az sem, hogy mi legyen az aznapi menü, mivel a szálloda teljes ellátást biztosított: bőséges büféreggeli, ebéd, vacsora várt a szálloda éttermében, sőt a strand éttermében is kaptunk ingyen  fagyit, lángost, hot dogot, üdítőt, és sok más finomságot így még be sem kellett fáradni a szálloda éttermébe.

Körülbelül annyival pihentetőbb volt családi apartmanos üdülésnél, mintha mondjuk a családi apartmanhoz adtak volna egy bejárónőt, akire hárul a vásárlás, sütés-főzés, mosogatás, pakolás anyagi-fizikai terhe, plusz egy óvónőt/szabadidőszervezőt, aki a szórakozást is megszervezni a család apraja-nagyjának a strandbelépők beszerzésétől kezdve az egyéb gyerekprogramokig.

A szálloda animátorai valóban szenzációsak voltak: mindig minden körülmény között lelkiismeretesen, vidáman és kreatívan kötötték le a gyerekek energiáit, ami ilyen sok lurkó esetén nem kis teljesítmény.

Készítettünk velük egy rövid videót is, amit a blog Youtube csatornáján megtekinthettek (ahová ne feledkezzetek el feliratkozni sem!)

 

Olvasd el a teljes cikket: http://panpeterstop.blog.hu/2017/09/18/csaladi_pihenas_marina_hotel

 

Érdemes folyamatosan tájékozódni a danubiushotels.hu weboldalán és kihasználni az előfoglalási akció kedvezményeit!

Szerző: Bereczki Enikő, ifjúsági és generációs szakértő http://hu.generationdilemmas.com/

blogger panpeterstop.blog.hu

 

MEGOSZTÁS