Krém vagy gél? Nálunk mind a kettő bevált!

Voltál már úgy, hogy ajánlásra kipróbáltál valamit, és tényleg bevált? Én igen!
A szerkesztőség tanácsára kipróbáltam először a Richtofit sportkrémet aztán a Richtofit Rapid Active sportgélt és jelentem, mind a kettő bevált! ráadásul nem kell választanom, hogy gél vagy krém, mert megtaláltam a helyük, mind a kettő sikeresen beépült kis családom mindennapjaiba.

Az egész úgy kezdődött, hogy elkezdtem panaszkodni. Itt fáj, ott fáj, az egész napos rohangálás miatt esténként mintha ólomból lenne a lábam, és persze a rendszertelen sport miatt az izomláz is beköszöntött nálam. Folyamatos probléma, hogy a  férjem a heti egy baráti fociról minden alkalommal sérüléssel jön haza (vagy meghúzza, vagy megrúgják, hát baráti mérkőzés az ilyen?) és akkor a csemetékről még nem is beszéltem: a kicsi foci táborba megy, a nagy pedig egyre ügyesebb kézilabdás. Ami mit is jelent? Kék és zöld foltokat, húzódásokat.

A csapat egyértelmű első reakciója a 7 gyógynövény egyedi kombinációját tartalmazó Richtofit „kék” krém volt, majd nem sokkal később felfedeztem a piros gélt is, és az egész egy csapásra megoldódott.

De tényleg.

Az a bizonyos Richtofit Sportkrém

Ami elsőre bejött nekem, az az illata: teljesen odavagyok a kamillás, gyógynövényes illatáért. Ez bennem mindig kellemes érzéseket vált ki, meggyőződésem, hogy gyógyulok és gyógyít.

Először persze saját magamon tettem próbára: egy húzós nap után, mikor ólomként nehezedtek el a lábaim, fürdés után  szépen komótosan végigmasszíroztam vele a vádlimat.

Ahhoz, hogy biztosan hatásos legyen, minimum 1-3 percig kell masszírozni vele a problémás területet, amíg a krém teljesen beszívódik. Ezzel nincs is gond: a felszívódása jó, nem marad ragacsos érzés, és talán ennyi idő alatt mi is ki tudunk kapcsolni a nap végén, nem?

Amellett, hogy támogatja az izmok regenerációját, puhává és hidratálttá teszi a bőrt.

Nem okoz azonnali bizsergő vagy égető érzést, ahogy azt már megszokhattuk, a gyógynövényes hatóanyagok hosszú távon fejtik ki hatásukat, a rendszeres használat pedig erősíti ezt. Imádom! Működik-e zúzódások kezeléséhez? Nagyon is: a fiúk foci után most már automatikusan és persze rendszeresen használják: támogatja a kisebb zúzódások gyógyulását és az izmok regenerálódását.

A szabály ugyan az: 1-3 perc masszírozás a problémás területen és a rendszeres használat.

Ha össze kéne foglalnom, a család előszeretettel használja most már szinte naponta izomhúzódások izomfájdalmak és zúzódások esetén, én pedig bőrápoló tulajdonságai miatt.

Az a bizonyos piros gél

Aztán jött legújabb felfedezésünk a Richtofit „piros” gél, amiről már sokat hallottam, és teljesen új színt hozott az életünkbe.

Eddig azt hittem, a bemelegítés sportgéllel csak a profik szokása, de nagyon hasznos! Ha mozgás akkor bemelegítés, és ha bemelegítés, akkor Richtofit Rapid Active Sportgél és a kellemes mentolos illata nekem ma már egyet jelent a mozgással.

Kellemes állagú, könnyen kenhető és gyorsan felszívódó gél szintén ötvözi a gyógynövények jótékony hatását. Mikor a bőrre kentem, azonnal éreztem, hogy itt történik valami, a gél dolgozni kezdett bemasszírozás után a bizsegő és hűsítő érzést, majd utána a meleget éreztem. Próbáltam már a szokásos kocogásomnál bemelegítéshez és a heti jóga órám után (fantasztikus érzés ahogy regenerálja az izmokat) így meggyőződésem, hogy a gélnek és a rendes nyújtásnak köszönhetően úsztam meg jó pár kellemetlen izomláztól szenvedős napot.

Elmondások alapján – és arra alapozva, hogyha a férjem a foci cuccai közé teszi a gélt akkor bizony az egész csapat rájár így elég gyakori vendég vagyok a gyógyszertárban, hogy pótoljam – a foci előtti bemelegítésnél is működik, de bevetettük már hosszabb családi bringázások előtt és után is.

Krém vagy gél? Nálunk tényleg bevált mind a kettő! A klasszikus kék krém a regenerálás alapja a piros pedig az aktív mozgásé. És a legjobb, hogy nem kell választanunk, mind a kettő a mindennapjaink része!