Könyves karácsonyi készülődés

Beköszöntött a december. Ez mindenkinek mást jelent. Nekünk mindenképpen azt is, hogy ideje elkezdeni betárazni a karácsonyi ajándékokkal. És mint ilyenből, biztos, hogy nem maradhatnak ki idén sem a könyvek. Reméljük Ti is pont így vagytok vele. Ezért szeretnénk Nektek egy (jó) pár könyvet ajánlani, amelyek nem csak a fa alatt mutathatnak jól, hanem a karácsonyi készülődésben is segítségetekre lehet.

Vágjunk hát bele!

Mivel mással kezdhetnénk, mint a Borival! Szerzőnk évek óta készülődik kislányaival a Karácsonyi nagy Bori-könyvből. Ahogy a gyerekek egyre nőnek, úgy egyre több mindent tudnak a könyvből megvalósítani. Találtok benne recepteket, kézműves ötleteket, dalokat és persze Bori történeteket is. Igazi jolly-joker! Viszont idén megjelent Bori adventi kalendáriuma is, ami nagyon izgalmasnak ígérkezik! Bori is karácsonyra készül és mi egy nagyon különleges módon tudunk bekapcsolódni. A történeteket csak úgy tudjuk elolvasni, ha felvágjuk a lapokat! Így nem csak az együtt olvasás élménye van meg minden este, hanem teljesen megmarad a naptár nyitogatás izgalma is!

És ha már adventi kalendárium, tavaly nagyon-nagy sikert aratott A kisegér, aki elhozta a karácsonyt. Nem csak a gyerekek, hanem mi felnőttek is izgatottan vártuk, hogy hogyan alakulnak Fülöp, a kisegér kalandjai. Így nem csak a karácsony miatt volt a gyerekekben izgatott várakozás, hanem a mindennapi történet folytatás miatt is. Ebben a könyvben is találtok kreatív ötleteket, amikkel még jobban tudtok hangolódni az ünnepre.

Ha esetleg édesség helyett Ti is találnátok mást az adventi ablakocskák mögött és Tony Wolf rajongók is vagytok, akkor odáig lesztek Tony Wolf Adventi naptárjáért! Kedves kicsi könyvecskék vannak mindennapra elrejtve, ki az aki ne rajongana érte?Történetek az erdő lakóiról, tündérekről és egyéb szeretetre méltó erdei lényekről. Az apró könyvek aranyzsineggel is fel vannak szerelve, így az olvasás után a karácsonyfa ékei is válhatnak belőlük.

Akár Bogyóval és Babócával is eltölthetitek az adventi időszakot. Bogyó és Babóca ajándéka nem csak egy téli történet, hanem minden oldala egy kifestő, amiből ha mindennap elkészítetek egyet, épp karácsonyra lesz kész a teljes mű.

Ha pedig klasszikus történetek rajongói vagytok akkor mindenképpen figyelmetekbe ajánljuk A karácsony nagykönyvét, aminek lapjain bátor gyerekek, beszélő állatok, kis gyufaárusok, karácsonyi szellemek és a napkeleti bölcsek is megelevenednek. Találkozhatunk a Mikulással, a Kisasszonyokkal és a Hókirálynővel. Sőt, bepillantást nyerhetünk a manók, óriások és tündérek világába is. A karácsony nagy könyve tökéletes társ az adventi időszakban ahhoz, hogy közösen várjuk a szeretet ünnepét. Töltsük meg a karácsony előtti estéket vidámsággal és ünnepi hangulattal! 24 klasszikus történet a karácsonyváráshoz, olyan híres szerzők tollából, mint Charles Dickens, Oscar Wilde, Hans Christian Andersen, a Grimm testvérek, Louisa May Alcott és még sokan mások. Illetve a 24 karácsonyi mesét, ami nem meglepő módon 24 karácsonyi és adventi történetet tartalmaz. A keretmese egy manócsaládról szól, melyben az erdőben élő nagypapa a gondjaira bízott unokáknak minden ébredés után egy-egy történetet mesél el az emberek világából. A mesék a csodáról, a jóság/szeretet erejéről, a mikulásvárásról és a betlehemi születésről szólnak.

Szerzőnk: Fejős Panni, Happy Family olvasószerkesztő