Könyves ajándéktippek karácsonyra

Lassan elreppen ez az év, ami azt is jelenti, hogy hamarosan újra itt a Karácsony. Újra lehet böngészni és ötletelni a karácsonyi ajándékokon. Nálunk minden évben, mindenkinek kerül könyv a fa alá. Összeszedtünk Nektek egy csokorra valót, amiből Ti is válogathattok.

A legkisebbeknek 

Axel Scheffler: Pipp és Polli – A karácsonyfa 

Sokaknak nem idegen már a két főszereplő Pipp, a nyuszifiú és Polli, az egérlány. A most megjelent új kötetben karácsonyfát állítanak. De a díszek szőrén-szálán eltűnnek, Pipp hasa megfájdult. Vajon mi történhetett? Ugye nem marad a fa dísz nélkül?

 

Bartos Erika, Bogyó és Babóca karakter könyvek 

A sorozat szereplőiről készült könyvek nagy népszerűségnek örvendek és végre megjelentek belőle új részek. Végre megismerhetjük Alfonz és Lili házát és kedvenc dolgait is. A kötetek rajongóinak nem hiányozhat a polcáról!

 

Bartos Erika: Bogyó és Babóca finomságai

A könyvben nem csak egy mesét találhattok Bagolydoktorról, hanem 22 receptet, amit a gyerekkel együtt is könnyen elkészíthettek és a mesék karakterei ihlették. A meséből kiderül, hogy legbölcsebbek is hibázhatnak néha, mint Bagolydoktor, aki zsűri lesz az erdei süti versenyen.

 

Berg Judit: Maszat űrhajózik 

Mint minden Maszat könyvben, ebben is kettő történetet találhattok. Az első mesében Maszathoz vendégségbe érkeznek barátai, Sári és Misi, de nem tudnak megegyezni abban, hogy mit építsenek. Még szerencse, hogy egy bunkiban könnyedén elfér egy babaház és egy benzinkút is! A második mesében a képzelet még tovább szárnyal, és a gyerekek még az űrbe is eljutnak!

 

Első bibliai történeteim 

Gyönyörűen illusztrált bibliai történetek. A könyv tartalmazza azokat az alap történeteket az ó- és az újtestamentumból, ami minden kicsinek izgalmas és érdekes. A világ teremtése, Noé bárkája, Mózes, Dávid és Góliát, Jónás és a cethal, Jézus történetei korszerű és élvezetes stílusban.

 

Klasszikusok kicsiknek 

A sorozatban eddig Piroska és a farkas, Csipkerózsika és Hamupipőke történetei jelentek meg új és igencsak látványos formában. A könyvek betekintő-oldalain és felhajtható fülein a legkisebb meseolvasó korosztálytól a nagyobbakig, mindenki átélheti ennek a világirodalmi klasszikusnak minden izgalmát és báját – a hagyományos mesekönyvekhez képest sokkal izgalmasabb képi világgal.

 

 

Nagyobbacskáknak 

Maren von Klitzing: 3-5-8 perces mesék 

A nemrégiben megjelent sorozat minden tagja közel 20 mesét tartalmaz. Találunk meséket elalváshoz, viccelődéshez, szép álmokhoz és a karácsonyi készülődéshez. A címéhez méltóan minden könyvben 3 csoportra vannak osztva a mesék, 3-5-8 percesekre. Bármelyik könyv szuper ajándék lehet.

 

Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék 

Gyerekkorunk egyik kedvenc mesegyűjteménye. Vadi új kiadásban, de változatlan beltartalommal még mindig kapható. Nem csak szuper meséket olvashatunk a gyerekeinknek, hanem a saját gyerekkorunkból oszthatunk meg egy darabot velük. Garantált siker!

 

Aino Havukainen, Sami Toivonen: Tatu és Patu csodálatos karácsonya 

Nagy kedvenc nálunk a finn páros alkotása, ami a két furavári fivér kalandjairól szól. Ebben a kötetben, ami szám szerint a tizedik a magyarul megjelentek közül, Tatu és Patu elhatározza, hogy meglepik Verát és családját. Beszerzik nekik a legfrissebb, legillatosabb és legnagyobb szakállú télapót, amit csak találnak a városban! A kacagás garantált!

 

Sven Nordqvist: Pettson karácsonya 

Pettson és Findusz kalandjait már biztos sokan ismeritek. Akinek tetszik ez a kissé zord északias hangulat, annak biztos, hogy a karácsonyi készülődésről szóló történet is belopja magát a szívébe. Pettson sajnos eltöri a lábát. Ezek után érthető, hogy még egy szokásos, dögunalmas kedden is jobban érezte magát, mint most, se ajándék, se ennivaló, se semmi. De hát mire jók a szomszédok? Végül mindenki a faluból Pettsonéknál gyűlik össze, hoznak enni, inni és maradnak, amíg bírnak, aztán Pettson és Findusz megüli kettesben egyik legemlékezetesebb karácsonyát.

 

Horváth Ildikó: Bibi és Kifli 

Kifli a világ legeslegaranyosabb kutyája, olyan mint egy kisgyerek: szeretnivaló, kicsit rendetlen, kicsit követelőző, egyszer boldog, másszor rémült és mindennél jobban szereti az édességeket. Kis gazdája, Bibi pedig igazán felnőttes gyerek: gondoskodik Kifliről, tanítja, eteti, és nagyon szereti. Ebben a most megjelent könyvben elég csak a lehető legjobbra gondolni, és az már meg is történik!

 

Vadadi Adrienn: Ünnepelj velünk! 

Mesék ovis ünnepekről – ünnepekre, de a hétköznapokra is. Otthonra és ovikba! Az írónő ismert karakterei együtt ünnepelnek hónapról hónapra. Szüret, Márton-nap, advent, betlehemes, március 15-e, Húsvét, Anyák napja. Ünnepek és a hozzájuk kapcsolódó szokások, hagyományok mind megjelennek a könyvben. Az ovisok játszanak, készülődnek, összezörrennek és kibékülnek.

 

Quentin Gréban: Mi leszek, ha nagy leszek? 

Minden gyerek szeret arról ábrándozni, hogy mi lesz, ha nagy Lesz. Sokan már ekkor magabiztosan állítják, hogy mozdonyvezetők, orvosok, vagy épp rendőrök lesznek. De nem mindenki tudja, hogy mi szeretne lenni felnőtt korában. Julcsi is sokat gondolkozik, mire rájön… Quentin Gréban csodálatosan bájos kutyusos illusztrációi ismerősök lehetnek A dzsungel könyve és a Szeretlek, anya! című könyvekből.

 

Tony Wolf: Nagyi meséi 

Mackó és Nyuszi nagyi unokáitól minden este elhangzik a kérés: “Nagyi mesélj!” A két nagyi felváltva tesz eleget a kérésnek mulatságosnál mulatságosabb történetekkel. Minden mese más-más állatról szól. Az egyik rendesen viselkedik, a másik csintalanabb, de a közös bennük, hogy mindtől tudunk tanulni valamit, ha jól figyelünk!

 

Szerzőnk: Fejős Panni