Könyvajánlónk szülinaposok gyermekeknek: Boldog szülinapot! könyvek

Beköszöntött az április, ez szerzőnk családjában nem csak a tavasz kezdetét jelenti, hanem azt is, hogy beköszönt a szülinapos szezon! A család gondosan elosztotta egymás között a tavaszi és nyári hónapokat. Így mindenkinek jut egy hónap, és egy buli. Végre van lehetőségük az eddig a kamrában dugdosott könyveket előkeresni, sőt újakat is vásárolni!

Arra gondoltunk, hogy a mostani összeállításunkban kifejezetten a szülinapi témaköréből szemezgettünk, azt gondolván, hogy erre mindig van igény.

Pásztohy Panka: Pitypang születésnapja

Talán ismeritek Pásztohy Panka kedves szereplőit: Lilit és a családja által örökbefogadott kutyust, Pitypangot. Több kötetben is követhettük már nyomon a kalandjaikat. Ebben a könyvben Lilinek szülinapja van és mint mindenki, ő is izgatottan várja a vendégeket és a meglepetéseket! Vajon mit rejtenek az ajándékok és milyen lesz a torta? A kislány izgatottsága a Pitypangra is átragad. De neki nem jár sem torta, sem ajándék. Azt, hogy sikerül-e megvigasztalni kutyust Lilinek, legyen meglepetés!

3-7 éves gyerekeknek ajánljuk

 

Marék Veronika: Boribon születésnapja

Annipanni és Boribon csodás napra ébredt. A kislány izgatottan készülődik. De vajon mire? Az sajnos rejtély. Főleg Boribon előtt. Aki semmit sem ért. Miért hoz Annipanni virágot, miért veszi fel a legszebb ruháját és mit rejt az a hatalmas csomag? Titok, titok, minden csak titok. A medvebocs nem feltétlen örül ennek a nagy titkolózásnak, elhatározza, hogy világgá megy, de szerencsére Annipanni idejében elkapja és lerántja a leplet: Boribon születésnapjára készül mindenki! Éppen ma 3 éves!

Biztosak vagyunk benne, hogy sok-sok harmadik szülinapon lehet ez a könyvecske szuper ajándék!

1-4 éves gyerekeknek ajánljuk

 

Jeska Verstegen: Kannácska királykisasszony

Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy szerzőnk egyik legkedvesebb mesekönyv hőse Kannácska. Ez a cserfes királykisasszony nagyon igyekszik úgy viselkedni, ahogy illik. De ez sajnos nem mindig sikerül neki, ami nem is baj, hiszen így egészen olyan, mint bármelyik gyerek.

A könyv egyik fejezete teljes egészében a királykisasszony szülinapjáról szól. Amire Nagypapa hercegtől igazán fantasztikus ajándékot kap: egy rózsaszín helikoptert!

Szerintünk a többi fejezetet se hagyjátok ki, mert ez a könyv, szuper kedves, szuper vicces és szuper vagány!

5-8 éves gyerekeknek ajánljuk

 

Malter György: Állatkerti kalamajkák

Biztosak vagyunk benne, hogy sokan jártatok már az állatkertben. De azt tudtátok vajon, hogy milyen különleges dolgok történnek ott éjszaka?

A történet Misi Mókus szülinapjával indul, amikor is egy nagyon különleges ajándékot kapott: a ketrec kulcsát, aminek a segítségével minden este elhagyhatja a ketrecet és felfedező útra indulhat az állatkertben. Első útja során találkozik Panda Pannival, aki hű társa lesz a további kalandokban is. Csatlakozzatok hozzájuk Ti is és fedezzétek fel az állatkert éjszakai, kalandosabb arcát.

4-7 éves gyerekeknek ajánljuk

 

Rick Osborne – GaryChapman: Tökéletes ​pajtás

Gary Chapman neve sokaknak ismerősen csenghet, hiszen az 5 szeretetnyelvről íródott könyvei nagy népszerűségnek örvendenek a felnőttek körében.

Ebben a könyvben Geri bácsi Állatparkjában, Dani és Dorka segítségével egy felejthetetlen születésnapi zsúr keretében nem csupán a „tökéletes pajtásukat” találhatják meg az olvasók, hanem azt is megtudhatják, hogy melyik szeretetnyelvet beszélitek!

Rendkívül hiánypótló hiszen a csemeték a mese során maguk ébrednek rá, mi is a saját szeretetnyelvük és közben talán arra is, hogy melyik lehet a tesóké, anyáé, apáé és a barátoké. A történet cseppet sem demagóg. A gyerekek tényleg gondolkodva, tanulva, fejüket használva jöhetnek rá a dolgokra.

4-8  éves gyerekeknek ajánljuk

 

Szerzőnk: Fejős Panni, Happy Family munkatárs

MEGOSZTÁS