Kezdődik az iskola…

Rohamosan közeledik a pillanat, hogy az iskolák kitárják kapuikat és várják a mi lányainkat és fiainkat.

Ha most megy először a gyerek bölcsibe, oviba, suliba, akkor biztos vagyok benne, hogy a kíváncsiságon túl izgalom is van benned. Hidd el, ez így természetes. A lányomnál nem izgultam annyira, mint a fiamnál, nyilván a kor, meg a sok tapasztalat. Izgalmas, az biztos. Milyen lesz az óvó néni, a tanító, az osztálytársak, a szülők? Hogy fogadja majd a gyerek a közösséget? Ezer meg ezer kérdés.

Azonban van néhány tippem, amivel meg tudjátok könnyíteni mind a saját, mind pedig a gyerek életét így a suli kezdés előtt, alatt. Szóval jöjjön most néhány aromás tipp a sulikezdés körüli mizériára.

Oldjuk a félelmet, növeljük a bátorságot!

Az első tippem a Leo varázsolaja.

Az iskolakezdés előtt legalább egy héttel végezd el az alábbi ceremóniát.

Teremts meghitt körülményt a szobájában és csendesítsd le magad legbelül. Ebben segíthet a Fény esszencia, egy cseppet cseppents a tenyeredbe mélyen lélegezd be és mondd ki magadban –„Magamba fogadom a békét.” Lélegezz lassan és mélyen! Ezzel egyidőben a párologtatóba is tegyél pár csepp Fény esszenciát, hogy a tér is megtöltődjön a Fény mennyei illattával. Ezt követően a gyermek mellkasát kend be 7 csepp Leo varázsolajjal, nyugodt, ritmikus mozdulatokkal, keresve a gyermek tekintetét. És most, miközben bekened a mellkasát mondd ki hangosan neki azokat a mondatokat, ami szerinted őt megerősíti. Ezt csak Te tudod, hogy mi lehet ez a mondat, de adok pár tippet.

„Ügyes és okos vagy!”
„Bátor lány/fiú vagy!”
„Anya és apa nagyon szeret.”
„Bármire képes vagy!”

A lényeg azon van, hogy az illat bekenésekor pozitív gondolatokat közvetítsünk a gyermek felé. Ezt pedig minden este ismételjük. 21 nap múlva az illattal összeköti a gyerek a pozitív érzést és az őt megerősítő mondatokat. Bármikor ezután megérzi majd az illatot, mindig ezeknek a mondatoknak az ereje tölti be majd a lelkét.

A Leo varázsolaját pedig majd az iskolakezdéskor minden reggel fogjuk alkalmazni, 7 cseppet a mellkasára kenünk, hiszen ez egy immunrendszer erősítő keverék, ami megvédi a betegségektől.

Azonban olyan illóolajok is vannak, amik a lelket is erősítik, mint a szantál illóolaj.

Fontos, hogy tudd, hogy a benned lévő érzések a gyermeked felé szavak nélkül is eljutnak. Ezért hasznos, ha magadat is kondícionálod arra, hogy minden rendben lesz. Erre javaslom a Fény esszenciát, akár naponta többször is. Ahogy azt az írás elején említettem, egy cseppet cseppents a tenyeredbe, mélyen lélegezd be, és mondd ki: „Bízom magamban, bízom a gyermekemben, magamba fogadom a bizalmat, a nyugalmat és a bátorságot. Szeretem magam.” Persze ez csak egy tipp, ami nekem és sok szülőnek már bevált.

Az is egy nagyon jól bevált trükk, hogy ha a gyermeknek van egy plüss kis kabalája, arra cseppentesz Fény esszenciát, közösen megszagoljátok és ugyanígy elmondod a megerősítő mondatokat a gyermeknek. Akár ő is mondhatja úgy, hogy Te előmondod. Tehát Te kimondod a mondatot, megszagoljátok a Fény esszenciát, majd a gyermek utánad ismétli.

Szeretem magam. (ismétlés)
Bátor vagyok. (ismétlés)
Bármire képes vagyok. (ismétlés)
Békében vagyok. (ismétlés)

Van, amikor a gyerek csak maximum egy mondatot hajlandó kimondani, az is jó. Akkor legyen az, amit és ahogy ő ezt szeretné. A lényeg az illat és a pozitív megerősítés összekapcsolásán van.

Napközben a gyermekeket is sok stressz éri, ilyenkor hajlamos a hasfájásra, vagy a fejfájásra, akkor javaslom a Útitiárs Narancs esszenciát. Ez egy olyan keverék, ami görcsoldó hatású illóolajokból készült és mint ilyen, alkalmas arra, hogy mindenféle görcsöt oldjon. Reggel felkelés előtt 6 csepp olajjal masszírozd át a pocakot az óramutató járásának megfelelően. A lényeg itt a kezedben van. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy ahogy Te legbelül vagy, olyan energiát közvetítesz a kezeiddel. Tehát elég fontos, hogy nyugodt legyél, ha gyermek pocakját meg szeretnéd masszírozni. Ezt a masszázst magadon is elvégezheted reggelente felkelés előtt, csak akkor 8-10 csepp olajat használj. A szorongás okozhat hasgörcsöt, ez megakadályozza az emésztő nedvek megfelelő áramlását, ez fejfájáshoz, levertséghez és teljesítményhiányhoz vezethet.

Ne feledd, a jó emésztés az egészség és a lelki egyensúly alapja.

Sokszor panaszkodnak a szülők, hogy a gyerek nehezen alszik el vagy felébred éjszaka. Erre alkottam meg a Mesélő Hold illóolajkeveréket. A benne lévő mandarin, kamilla, benzoé és orvosi levendula kiválóan nyugtatja az idegeket és segíti a nyugodt, kiegyensúlyozott alvást. Az illata pedig maga a mennyország, pont ezért sok felnőtt is használja a békés, pihentető alvása érdekében.

Citrom illóolajat javaslok minden osztályterembe, de az óvodákba, bölcsődékbe is. Miért pont citromot? Mert a citrom nem megosztó. Kedves, üde, barátságos illat. Ezen felül pedig nagyon jól fertőtleníti a teret a különböző kórokozóktól. Ez majd inkább késő ősszel lesz érdekes, de addig pedig a jó hangulatot teremti meg az osztályközösség számára.

Persze a Provance-i hangulat (Ambiance Provancale) is kiváló, mert nagyon jól élénkíti a gondolkodást és ugyanúgy fertőtlenítő jellegű, de ez az illat összetettsége miatt már inkább azoknak való, akik már nyitottabbak a természetes illatok felé.

Bárhogy is van, jó dolog lenne, ha illóolaj párologna minden teremben. Bár sokan aggódnak miatta, hogy allergiát előidéző, bevallom nagyon ritka, hogy valaki allergiás lenne a tiszta illóolajra, ami a térben finoman párolog.

Előnye az osztályteremben való párologtatásnak:

– Fertőtleníti a teret
– Ad egy kellemes hangulatot a térnek
– A légtérből a tüdőbe kerülve erősíti az immunrendszert
– Oldja a szorongást
– Kommunikatívabbá teszi az embereket
– Nyugtatólag hat az idegrendszerre
– Otthonossá teszi az osztálytermet

Kívánom, hogy legyen bennünk elég derű, bátorság és bizalom, hogy a gyermekeinknek ezt tovább tudjuk adni!

Feller Adrienne

MEGOSZTÁS