Készítsünk Valentin napra közösen zsírkréta szíveket

Készítsünk Valentin napra közösen zsírkréta szíveket

zsirkrétszívzsirkreta1

Hozzávalók:

  • régi zsírkréták
  • hőálló szilikon forma

Daraboljuk fel a zsírkrétákat, minél apróbb darabokra, majd szórjuk a hőálló formákba. (Természetesen bármilyen tetszés szerinti formát használhatunk.)

zsirkrétaszív

Állítsuk a sütőt 200 fokra és tegyük be a krétákat kb. 10percre.

Miután kivettük, hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten kb. 15-20percet, majd óvatosan pattintsuk ki a krétákat a formákból.

zsirkrétaszív

Vidám színezést!

Szappankészítés lépésről lépésre

szappanA szappankészítés egyre népszerűbb eljárás, mert régi, vagy új szappanokból egyedi szép szappanokat készíthetünk, akár ajándéknak is megállja a helyét. A technika nagyon könnyen elsajátítható, csak türelem kell hozzá, no meg fantázia.

Hozzávalók:

-szappantömb
-színezőanyagok
-illatanyagok (illóolaj)
-öntőformák
-díszítőanyagok (virágszirmok, apró figurák, kagylók, gyöngyök, csillámpor vagy ami még eszünkbe jut)
-mikrózható, vagy hőálló edények
-kés, reszelő
-hurkapálcika

1. A szappan felolvasztása

a)    Olvasztás mikrohullámú sütőben:

Annyi mikrózható edényt készítsünk elő, amennyi színt szeretnénk használni. A legmegfelelőbbek a csőrös edények, pl. kancsók, amelyekből önteni lehet, ez megkönnyíti ugyanis a folyékony szappan beleöntését a formába, anélkül, hogy a massza melléfolyna. A szappantömböket vágjuk kisebb darabokra az olvasztás előtt, minél kisebb darabokra vágjuk, annál egyenletesebben forr majd fel, célszerű lehet lereszelni a szappanokat. Ha felforrt, kapcsoljuk ki a mikrót, nyissuk ki az ajtaját. A mikró teljesítményétől és a szappan mennyiségétől függ az olvasztás időtartama. Kis mennyiségű szappannál (10 dkg) 600W teljesítmény mellett elég lehet a 30 másodperc is, de mivel nincs általános érvényű utasítás, így mindenképpen kövessük szemmel a folyamatot. Ha már forr, akkor vegyük ki, majd hurkapálcával megkeverve ellenőrizzük, teljes mértékben felolvadt-e.

b)    Olvasztás vízfürdőben

Ha nincs mikrosütőnk, akkor a szappantömböt úgy is felolvaszthatjuk, hogy az edényt egy vízzel teli fazékba helyezzük és így forraljuk fel. (Felgőzöljük, mint a csokoládét.) Tegyük a szappantömböt egy konzervdobozba vagy tűzálló edénybe, ezt az edényt helyezzük egy vízzel telt fazékba és forraljuk fel.

2.Formába öntés

Mielőtt a szappanöntő formákba töltenénk a folyékony szappant, győződjünk meg arról, vízszintes helyzetben van-e a forma. Az öntőforma négy sarka alá helyezhetünk gyurmát, így a forma öntés közben nem csúszik majd el. A kis öntőformákhoz kevés szappanmassza is elegendő, mégis tanácsos többet felolvasztani, mert a folyékony szappan nagyon gyorsan kihűl és megköt a kancsó oldalán, ezáltal kevesebb lesz az a mennyiség, amelyet a formába tölthetünk. Minél nagyobb a kancsónk, annál nagyobb mennyiség vész el. Igaz ugyan, hogy nem végleg, hisz ez a megdermedt massza is újra felhasználható de majd csak a következő olvasztás után.

gyertyakészítés3. Illatosítás, színezés, díszítés

A felolvasztás után illatosíthatjuk és színezhetjük a szappanunkat. Ehhez csepegtessünk bele néhány csepp illóolajat, illetve színezőanyagot. Jól keverjük össze újra a masszát. Ha a szappanba figurát szeretnénk helyezni, öntsük tele a formát, majd óvatosan nyomjuk bele a figurát. Ha virágszirmokat szeretnénk beletenni, töltsük fel a formát kb. 1/4 részig, szórjuk rá a rétegre a szirmokat, majd öntsük bele a következő folyékony szappanréteget. Az így kapott illatos, színes folyékony szappant kell az öntőformákba önteni.

Egyéb díszítési ötletként szárított gyümölcsöket, növényeket is helyezhetünk a szappanba.     Ehhez a formát csak félig töltsük fel, nyomjuk bele a kiválasztott díszítő elemet, hagyjuk hűlni,     később pedig töltsük tele a formát egészen a tetejéig. Ehhez érdemes az átlátszó glicerin tömböt használni, hogy utána jól látható legyen a díszítésünk.

Egyre nagyobb divatja van az üzenetet hordozó szappanoknak is. A szappan belsejébe     tehetünk színes műanyag betűket, vagy formákat is, ami jelent valamit a szappan eljövendő tulajdonosának is.
A teljes száradás kb. egy nap. Ezután a szappan zsugorodik így könnyen kivehető a formából.

forrás: www.kreativhobby.hu

Kreatív gyertyakészítés

gyertyaGyertyából bárhol bármikor kaphatunk sokféle színűt, formájút, méretűt. Azonban ezekben általában semmi különös nincs, szimpla gyertyák. Most olyan módokat szeretnénk itt bemutatni Nektek, amelyek talán érdekesek lehetnek, de az biztos, hogy nem lehet őket levenni a boltok polcairól.
Vegyünk egy nagy üvegvázát, amelybe öntsük bele a gyertyát. A meleg, bensőséges hangulatért mi a krém-narancs-vörös színekben gondolkodnánk, de persze ez mindenkire egyénileg rá van bízva. Az üveg külső felére tortaalapokat dekupázsoljunk, így olyan lesz, mintha csipkeminta lenne rajta.

A fahéjas gyertya mindig nagy kedvenc, hiszen amellett, hogy nagyon esztétikus, még az illata is finom. A nagy porcelántálba szórhatunk potpurrit is, de persze az őszi családi túra alkalmával begyűjtött erdei termésekkel, levelekkel is megtölthetjük. A gyertyának majd a végén kotorj egy kis helyet. A gyertya oldalához ragasztópisztollyal rögzítsük a fahéjrudakat, majd kössük körbe akár szalaggal, akár hasonló módon, mint a képen látható.

Most jött el a régi, kiürült teásdobozok ideje. Gyertyát öntve beléjük új funkciót kapnak.
A méhviaszgyertya karakteresen mézes illatát sokan kifejezetten nem szeretik. Aki viszont igen, az meg se álljon egy ekkor darabig. az őszi-téli szezon nem a vékony, hanem a vastag méhviaszgyertyákról szól.

Forrás: countryliving.com

Ötletes pecsételő henger

Egy nagyon jó és könnyen kivitelezhető ötlet, amikor az otthon található papírhengert újrahasznosíthatjuk. Attól függően, milyen formákat vágtok ki a dekorgumoból, végtelen, színes minta készíthető.

Az alábbiakra lesz szükségetek:

– papírhenger (pl: alufólia henger)
– dekorgumi
– Hobby ragasztó
– ragasztó pisztoly
– akril festék
– ecset
– Milton kapocs

  1. Fogj egy papírhengert és szúrj bele pár Milton kapcsot (ez azért kell, hogy a ráragasztandó dekorgumi forma egy kicsit kiálljon.)

pecsethenger12. Kend be a hengert Hobby ragasztóval és tekerd körbe egy kartonpapírral.
Ezután vágj ki különböző apró formákat a dekorgumiból és ragaszd vagy Hobby ragasztóval, vagy ragasztó pisztollyal sűrűn egymás mellé, és akár egymásra is a papírhengeren.

pecsethenger2

3. Esetleg fából vagy egyéb anyagból érdemes mindkét irányból fogót készíteni, mert különben gyermekünk keze hamar csupa festék lesz.

pecsethenger3

4. Kend be lapos ecsettel akár különböző színű akrilfestékkel a hengert és már indulhat is a kreatív, alkotó játék.

pecsethenger4

 

Papírmozaik ötletek

A papírmv108111ozaikot fotókartonból vagy Canson kartonból kivágott képeslapokra, kis képekre is felragaszthatják a gyerekek. Állhat a képeslap csak mozaikképből, de rajzolhatnak is a papírra és azt is kiegészíthetik mozaikkockákkal. A kartonra ragasztásnál a ragasztóstift használata célszerűbb.

Jöjjenek a papírtányér alkotások! A hobbi festékkel festett háttérre tetszőleges mintát, képet rakhatnak ki a gyerekek. Lehet például hajót, házikót, virágot, pillangót, hóembert, madarat, napocskát, vagy akár egy absztrakt, látszólag kesze-kusza képet is készíteni.

papirmozaik
Mindig a tányér befestése legyen az első lépés, majd száradás után következhet a hobbi ragasztóval való bekenés. A ragasztóba ezután jöhetnek a kis papírmozaikok, kiegészítve esetleg hobbi festékkel színesre festett farudacskákkal (ennek híján a gyúlékony végétől megszabadított, lefestett gyufaszálakkal).

 

 

“Tépkedős” kép

tepkedosAmikor a gyermek kis miszlikbe tépked egy papírt, talán el sem tudjuk képzelni, hogy egy ilyen, igazi tartalmat adó kép születhet a papírkupacból, pedig igen! És nem is bonyolult a technika!

 

 

 

Forrás:
http://www.thrive360living.com

www.cchobby.dk

 

MEGOSZTÁS