Karintia minden évszakban gyönyörű, de láttad már őszi színekben?

Aktív kikapcsolódás, kulináris kalandok

A karintiai hegyvidék különleges élmény, a Bad Kleinkirchheim régió pedig nagy és jól kiépített túraútvonalakat kínál, ahonnan más régiókba is túrázhatunk. Ősszel különösen varázslatos arcát mutatja a természet, kihagyhatatlan élményeket gyűjthetünk egy ausztriai kirándulás során. Mindegyik népszerű karintiai kirándulóhely könnyen elérhető Bad Kleinkirchheimben található szállodából, a Hotel OTP Birkenhofból, mely magyar személyzettel várja kedves vendégeit.

Túrázás, kerékpározás és felvonózás az ősz arany színei között, visszatérve a szállodába pedig irány a szauna! Finn szauna, infraszauna és gőzkabin vár, utána pedig kortyolgass egy csésze teát a barátságos teasarokban az izzasztó percek után megpihenve.

Wellnessrészlegükön masszázsokkal és kezelésekkel is várnak: mint például vendégeik kedvence, a klasszikus teljes testmasszázs, a különleges Hawaii Lomi Lomi masszázs vagy a hölgyek kedvence, a Thalasso-arckezelés.

A gyerekekre is gondoltak, hiszen nekik is jár egy kellemes masszázs, ami oldja bennünk a feszültséget, ellazítja izmaikat, feltölti őket energiával, és ami nagyon fontos, erősíti immunrendszerüket. Választhatnak a csokis vagy a Bounty kókuszos gyerekmasszázs között.

A Birkenhof élmény része a kulináris élvezetek egész sora, a bőséges, helyi specialitásokkal gazdagított reggeli, délutánonként kávé, gyümölcs és sütemény, majd a nap fénypontja, az esti 4 fogásos vacsora…

Ráadául az egész család talál szórakozási lehetőséget, bowling, squash, darts, csocsó, pingpong, air-hockey, társasjátékok, a kicsiket pedig játszószoba és a kertben játszótér várja.

Karintiában az ősz sem telik unalmasan, Ausztriában ilyenkor van az Almabtrieb (jószág lehajtás) ideje: szeptember elején, közepén tradicionális ünnepség keretében hajtják le a teheneket a hegytetőről. Ezt az eseményt szinte minden településen megünneplik. A helyiek népviseleti ruhát öltenek, fúvós zenekar játszik, s kezdődhet az eszem-iszom mulatság.

Újabb hagyományként néhány éve minden ősszel megrendezésre kerülnek Bad Kleinkirchheimben a Kulináris Éjszakák, ami egy igazi gasztronómiai csúcstalálkozó, amit azért hívtak életre, hogy a Bad Kleinkirchheim régió látogatói a hagyományos karintiai konyhában és a kulináris élvezetek sokféleségében minél jobban elmerülhessenek. Idén 2021.09.17. és 10.09. között minden pénteken és szombaton a Kulináris Éjszakák során egy felejthetetlen gasztronómiai túrára invitálják őket.

A helyi völgyekben és medencékben ízletes és jellegzetes helyi ételek alakultak ki az évszázadok során, amelyek a regionális és mindenekelőtt fenntartható termékeken alapulnak. A hús és tejtermékek a régió gazdáitól származnak, a zöldségeket az évszaknak megfelelően választják ki. A Kulináris Éjszakák pontosan ezt a regionalitást akarják megmutatni, és lehetővé teszik Karintia termelői és a kirchheimi szakácsok közötti nagyszerű együttműködést. Bad Kleinkirchheimben most új oldaláról ismerhetjük meg Karintia konyháját.

Ezen a 4 hétvégén minden szombaton 14:00 órától a helyi termelők egy ínycsiklandozó délutáni piacozásra hívnak mindenkit, a St. Kathrein termálfürdővel szemben lévő parkban. Hangulatos zenével a Genussland Kärnten termelőinek regionális termékei kóstolhatók és meg is vásárolhatók. Így a csodás helyi finomságokat hazaérve is élvezhetjük. A felfrissülésről pedig helyi italok gondoskodnak a Grantnwassertől a finom karintiai borig.

Este a résztvevő fogadók és éttermek pedig szeretettel meghívnak mindenkit, hogy a helyi termékekből készült, a helyi szakácsok által elkészített több fogásos menüket kipróbálva igazi kulináris élvezeteket éljünk át. Az ételekhez csak a helyi termelők termékeit használják, és a termelők is jelen lesznek, hogy a fogások között minden érdekességet eláruljanak kiváló termékeikről.

Barangoljatok a természetben, élvezzétek a szálloda és a termálfürdők wellness ajánlatait, fedezzétek fel a középkori városok izgalmas világát. Vegyetek részt hagyományőrző rendezvényeken, kóstoljátok meg a helyi finomságokat!

Irány a Hotel OTP Birkenhof, legyetek a vendégeik és éljétek át a karintiai ősz minden pillanatát!

További információkat itt találtok:
Hotel OTP Birkenhof
www.otp-birkenhof.at
Tel.: +43 4240 / 671
Email: info@otp-birkenhof.at