Karácsonyi nagy játék-tesztünk!

Pár nap és itt a karácsony! Ennek kapcsán több toplistás játékot is teszteltünk  nektek, hogy ha még az utolsó napokban vásárolnátok, képben legyetek, mit is érdemes még mindenképpen beszerezni, hogy gyermeketek öröme határtalan legyen!

Oldalunkon már olvashattátok, hogy a  TM Toys is összesítette és több mint 5 ezer szülő válasza alapján állította össze, hogy melyek lehetnek az idei ünnepi időszak legnépszerűbb játékai. Külön keresték a lányok és a fiúk kedvenceit, de ezúttal egy kreatív kategória is bekapcsolódott, amiről a szülők szavazhattak. Erről az alábbi cikkünkben olvashattok még bővebben: https://happyfamily.hu/a-szulok-valasztottak-bujos-jatek-es-pihe-puha-parna-a-toplista-elen/

Itt pedig mutatjuk a szerkesztőségi kedvenceket, toplistás játék-teszteléseink eredményét!

Happy Nappers – a tökéletes párna, melyet akár alvózsákká is át lehet alakítani

Happy Nappers azért ajánlom, mert egy igazi meglepetés. Folyamatosan meglepődik a gyermek, hiszen először egy nagy párna, utána ahogy szétnyitom egy klassz hálózsák lesz belőle. Szét lehet zipzározni, ami nagyon praktikus. Ha belefekszik a gyermek körül öleli a puha, plüss anyag, ami még nagyobb biztonságot ad számára. Fázós, kitakarózó gyerekeknek különösen ajánlom, mert nem lóg ki a lábacskája. Utazások, sátorozások alkalmával több funkciót is betölt, hiszen a járművekben párnaként funkcionál, sátorozáskor pedig hálózsákként használható, úgynevezett 2:1-ben termék. Párna formája gyerekbarát, az aranyos figurák azonnal szerethetővé válnak. Színek kiválasztásakor a termék megálmodója a gyerekek igényeit maximálisan figyelembe vette: minden korosztály színvilágához közel áll, így könnyen megtalálja a gyermek a hozzá legközelebb álló színeket és formákat. Hiperaktív gyerekeknek különös biztonságot nyújt, azáltal, hogy körbe öleli, valamint az alvókát is helyettesíteni tudja a párna kedves figurája.

Tesztelte: Emma, Lia

Itt bővebben olvashattok róla: https://bit.ly/33KBCwZ

Laser-X, az elképesztő high tech játék

A Laser-x jó szórakozásra ad lehetőséget akár ketten, akár többen játszanak. Két csapatban, mindenki-mindenki ellen, kiesésre, vagy egyből vissza a játékba, rengeteg a lehetőség. A nagy hatótáv lehetőséget ad arra is, hogy nagyobb kinti helyszíneken, parkokban, játszótereken is lehet játszani. Egy egyszerű fejhallgató csatlakoztatásával a hangeffekteket (lövés, találat, újra töltés) csak a játékos hallja, ráadásul ilyenkor a hangulat fokozásához még háttérzenét is kap! A sugárvető folyamatos csipogásának köszönhetően könnyebben fedezheti fel az elrejtőzött ellenfeleket is.

A Torony kiegészítő tovább bővíti a lehetőségeket. Hangjaival, fényeivel mintha egy űrből pottyant robot támaszkodna előttünk hosszú lábain. Akár egyszerű célba lövésről van szó, védendő “bázisról”, vagy megszerzendő zászlóról, a sok mód közül kiválaszthatjuk a nekünk tetszőt. Megnézhetjük, melyikünk a gyorsabb, a pontosabb, ki szerez több pontot, vagy melyik csapat jut el előbb a célig. A lényeg, hogy jól szórakozzunk, akár kint, akár bent játsszunk vele, és kellemesen elfáradjunk!

Tesztelte: Nóri, Gréti, Ádám

Itt bővebben olvashattok róla: https://bit.ly/3yIBNEk

Magic Mixies maga a varázslat!

Ez a szuper varázs-üst több korosztály számára is élvezhető. Hiszen a kisebbekkel egy közös együttlétet, időt kíván, mert a gyermekek egyedül nem tudják használni. Milyen jó ezt a varázslatot közösen megélni! Többszöri játék alkalmával a memóriát is fejleszti, hiszen a következő alkalommal már a gyermek mondhatja az egymás utáni lépéseket. Közös élmény megmarad, de már önállóbb a gyermek. A memória mellett a figyelmet is fejleszti, hiszen figyelemmel kell követni az üst fényeit, és ennek megfelelően kell a varázspálcával koppintani. A figyelemzavaros gyermekek figyelmét sokkal könnyebben, és eredményesebben lehet fejleszteni játékon keresztül, maximálisan támogató termék. Nagyobbak számára az olvasás sikerélményét biztosítja, hiszen az olvasás végére megtörténik a csoda, egyedül érte el a varázslatot. A végén megjelenő szerethető szőrmók pedig egyszerre válik a legjobb baráttá, hiszen a gyermek hozta létre, keltette életre. A számtalan hanghatás még vonzóbbá teszi a gyermekek számára. Ez a varázslat lehet akár egy állandó szereplője is a gyermekek életének, például esténként, lefekvés előtt ezzel hívják elő a következő esti mesét. Így a Magic Mixies segítségével azonnal a mese világába repíti az olvasót, és a hallgatót egyaránt. Az autizmussal élő gyermekek számára fontos az állandóság, így a varázs-üst biztos támpontot nyújthat nekik a napirendjükbe.  A kiszámíthatóság minden gyermek életében nyugalmat jelent, így a Magic Mixies tudatos felhasználása egyben biztonságot is nyújthat.

Tesztelte: Lia, Szófi, Borka

Itt bővebben olvashattok róla: https://bit.ly/3yJgDWK

Smart Sketcher, avagy rajzolás, gyurmázás, színes figurák

A Smart Sketcher maga a csoda. Tervezője/megálmodója lehetőséget biztosított azoknak is, akik esetleg kevésbé kreatívak a rajzolás területén. Már a gép felépítése is egy külön élmény. Kinézete hívogató, esztétikus, de ami a legfontosabb biztonságos. Nem borul fel, így mindenki könnyedén tudja használni. A kis lábak pedig minden képzeletet felülmúlnak, végre nem pöckök támasztják meg a gépeket, hanem a legkisebb részek is finoman kidolgozottak, igazán gyermekbarát a kivitelezése. A fiatalabb korosztálynál az elsődleges szempont a sikerélmény megteremtése, ami ezzel a géppel garantáltan biztosított. Szívesebben rajzol a gyermek úgy, hogy a rajzait mások is felismerik. Azonban a kreativitása nincs korlátok közé szorítva, hiszen nem muszáj ugyanazt lerajzolnia, amit betett, mint képet, hanem sokszor elég csak a kép bizonyos részeit lemásolni. Fantáziájára van bízva a gyermeknek, hogy az adott képből, mintából mennyit használ fel. Nagy segítséget nyújt olyan felnőtteknek is, akik kevésbé tudnak rajzolni, de szívesen okoznának örömet gyermekeiknek, vagy akár éppen felnőtt társaiknak:-) Azt gondolom, hogy a Smart Sketcher nemcsak gyermekek számára igen vonzó, hanem felnőtteknek is, hiszen egy fénykép lemásolása az ajándékozási lehetőségek tárházát szélesíti, nyitja meg. Többször lemásolt formák, alakzatok biztonságot nyújtanak a gyermekek számára, melyeket egy idő után önállóan is le tudnak rajzolni. Ez nagy segítség lehet akár az iskolába menő gyermekek számára is, hogy először így rajzolják, másolják le a formákat, betűket, számokat, és csak utána, írják be a keskenyebb vonalközökbe. A gép egyértelműen sikerhez, sikerélményhez juttatja használóját!

Tesztelte: Anna, Emili, Timi néni

Itt bővebben olvashattok róla:https://bit.ly/3sneFds