„JÓL VAGYOK” – A fiatalok nem mindig mondják ki, amit éreznek

A Dove éppen ezért segít már 2004 óta 140 országban 29 millió fiatal önbizalmának építésében.

A Dove-nál hisznek abban, hogy egyetlen fiatalt sem szabad visszatartani attól, hogy maximálisan kibontakoztassa képességeit. Azonban a szépséggel kapcsolatos sztereotípiák hatással vannak az önbizalmukra – a kevés önbizalom és a megjelenéssel kapcsolatos frusztrációk pedig megakadályozhatják a fiatal lányokat és fiúkat abban, hogy a legjobbat hozzák ki önmagukból. Ezek a szorongások aztán hatást gyakorolnak egészségükre, baráti kapcsolataikra, vagy akár iskolai teljesítményükre is.

Tudtátok, hogy 10-ből 8 lányban* olyan frusztrációt okoznak az elérhetetlen szépségideálok, amiket nap, mint nap látnak, hogy ez megakadályozza őket abban, hogy teljes értékű életet éljenek? Sokszor nem merik vállalni a véleményüket, sőt, fontos eseményeket, programokat hagynak ki (legyen szó akár sportról, úszásról, iskolai tevékenységekről).Mi több, előfordulhat, hogy veszélyeztetik az egészségüket is azzal, hogy nem esznek, vagy nem kérnek segítséget, amikor a megjelenésük miatt nem érzik jól magukat a bőrükben.

Éppen ezért érzik fontos feladatuknak a Dove-nál, hogy küzdjenek a média által sugárzott képek romboló hatása ellen.

Küldetésüket a nők mellett szeretnénk kiterjeszteni a feltörekvő generációra is. Szeretnék, ha úgy nőnének fel, hogy pozitív kapcsolatban állnak a saját külsejükkel – szeretnének segíteni a fiataloknak az önbizalmuk növelésében, hogy a lehető legtöbbet tudják kihozni önmagukból.

Ebből a gondolatból született meg 2004-ben a Dove Önbizalom Program, amely idén hazánkban is elindult – célunk, hogy 2020-ra 40 millió fiatalt érjünk el az aktivitásainkkal. A programban egy olyan edukációs csomagot készítettünk külföldi és hazai szakértők segítségével, amely segíti a szülők és a tanárok munkáját a pozitív, önbizalmat építő és erősítő kommunikációban. Az izgalmas témákat (például cikizés-zaklatás, vagy a média és az ideálképek hatása) feldolgozó forrásanyagok bárki számára ingyenesen letölthetők a Dove weboldaláról.

Emellett aktívan szerepet vállalnak, önkéntes tanáraik közvetlenül az értintett célcsoporthoz szólva, az iskolákba juttatják el a programot és edukálják a jövő generációját. Ezen kívül, workshopok keretein belül a felső tagozatos diákok számára pszichológus, egészségügyi és média szakértők a márka nagyköveteivel karöltve mutatják be a Dove videóit, esettanulmányait és adnak szakmai tanácsokat.

Szeptember és október hónapban megtalálhatóak országosan a boltok polcain a limitált csomagolású Dove termékek, a Rossmann üzleteiben pedig a díszdobozos kiadás, melynek megvásárlásával nyereményjátékban is részt lehet venni.

Reméljük, hogy a számodra is szimpatikusak a törekvéseink, és előre is hálásak vagyunk azért, ha megosztod ismerőseiddel program hírét, hiszen így Te is támogatod majd ezt a fontos ügyet!

Segíts Te is egy lánynak egészséges önbizalmának építésében a környezetedben!

Forrás és fotók: Big Bag PR

*Dove Globális Szépség és Önbizalom Riport, 2017

MEGOSZTÁS