Jó veled az iskolakezdés

A Bonami adománygyűjtő kampányt indít az Egyszülős Központtal közösen, ahol az iskolai felszerelések virtuális megvásárlásával nemcsak a gyermeküket egyedül nevelő anyukáknak és apukáknak segíthetsz, de ezáltal könnyebbé és szebbé teheted egy gyermek iskolakezdését.

Fotó: Pelsőczy Csaba

Az adományozó kampány nagykövete Huszárik Kata, Jászai Mari-díjas magyar színésznő, aki szerint: “Bármilyen támogatás jó ilyenkor, főleg a kezdetekben, amikor az embernek még nincsen gyakorlata egyedülálló szülőként, ezt a magam példájából is tudom.

Az Egyszülős Központ felmérései szerint, ma Magyarországon több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevelés kb. 300 000 családból hiányzik az egyik szülő. Ebben az élethelyzetben az egyik legnagyobb kihívást sokszor a problémás pénzügyi helyzet jelenti. Míg egy teljes családban a gyermekekre és a háztartásokra fordított kiadásokat két jövedelemből fizetik, az egyedülálló szülőnek minden költséget meg kell szorítania és egyedül kell meghoznia minden fontos döntést. A legnagyobb veszély azonban az, hogy megfelelő tanszerek hiányában a gyerekek félelemmel, szégyenkezve mennek iskolába, ami meghatározhatja a tanuláshoz való viszonyukat, jövőjüket. „Azokban a családokban, ahol iskolás gyerekek vannak, az augusztus már leginkább arról szól, hogy mindenmeglegyen a szeptemberi évkezdésre. Többszáz egyszülős család iskolakezdését tudjuk könnyebbé tenni azzal, ha a terhek egy részét levesszük a vállukról és mi vásárolunk be tanszerekből.” – hívja fel a figyelmet Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője.


A Bonami csapata úgy döntött, hogy egy olyan alapítványt támogat, amely hosszú távú segítséget nyújt az egyszülős családok számára Magyarországon. Az Egyszülős Központ az elmúlt egy évben 4500 egyszülős családnak segített támogatásokkal, szolgáltatásokkal és közösséggel. Segítsünk hát mi is!

Hogyan működik az adományozás?

Hogyan tudsz segíteni? Vásárolj virtuális tanszereket: válassz egy olyan terméket a kampányból, amely megegyezik az általad adományozni kívánt összeggel és tedd a kosárba, majd fizesd ki! Az adományok 250 Ft-tól kezdődnek. Minden egyes termék egy szimbolikus adomány, legyen az egy radírgumi vagy egy tolltartó. A feltüntetett termékek árai nem feltétlenül felelnek meg a tényleges bolti áraknak. Azt az összeget szimbolizálják, amellyel hozzájárulunk az adományozáshoz. Minden forint számít. Együtt segíthetünk nekik!

Fotó: Pelsőczy Csaba

Mi történik az adományozás után?

Az adománygyűjtő kampány végeztével az összegyűjtött összeget átutaljuk az Egyszülős Központnak, amely az egyszülős gyerekek iskolakezdését fogja támogatni vele. Az adomány konkrét felhasználásáról az Egyszülős Központ weboldalán, a www.egyszulo.hu-n találsz majd bővebb információkat.

Köszönjük, hogy segítesz!
A Bonami csapata és az Egyszülős Központ

❤❤❤

Oszd meg az adománygyűjtő akcióban való részvételed Instagram-on és Facebook-on! Használd a #joveledaziskolakezdes hashtag-et!

Facebook
Instagram
Youtube
Weboldal

Háttérinformációk

Bonami: A home & living webáruház 2014-ben David Šiška segítségével kezdett el terjeszkedni Lengyelországba, majd egy évvel később Szlovákiába, rá egy évre Romániába, tavaly pedig Magyarországra. A Bonami a Miton befektetési vállalat tulajdonában van. 2018-ban a Bonami célja az volt, hogy elérje az 1 milliárd koronás forgalmat, azaz több mint 12 milliárd forintot. 2019-ben pedig szeretné megcélozni az 1 és fél milliárdos forgalmat. 2019-ben Pavel Vopařil lett a Bonami vezérigazgatója.

Fotó: Pelsőczy Csaba

Egyszülős Központ: Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2005-ben jött létre, hogy segítse azt a társadalmi csoportot, amely a legnagyobb magyarországi kisebbség, ennek ellenére mind a mai napig gyakran negatív megkülönböztetés éri a mindennapokban. Az alapítvány állami támogatással Budapesten hozta létre az ország első egyszülős központját, amely nemzetközileg is úttörő kezdeményezésnek számít és a tervek szerint egy országos hálózat modellintézménye lesz. Az Egyszülős Központ az elmúlt egy évben 4500 egyszülős családnak segített támogatásokkal, szolgáltatásokkal és közösséggel.

MEGOSZTÁS