Játékos szerepek, avagy szerepjátékok

A világon a legjobb dolog játszani. A gyerekkor pedig a leghosszabb idő, amit játékkal tölthetünk, a játék gyakorlatilag természetes velejárója a gyerekkornak. van egy játék típus, amit gyerekként is, felnőttként is szeretünk: a szerepjáték. A felnőtt verzióra most nem térünk ki, biztos találtok hozzá megfelelő szakirodalmat….

A gyerekkori szerepjáték egy elképzelt játék, és kulcsfontosságú szerepet tölt be az agyunk egészséges fejlődésében. A szerepjáték során megmozgatja a fantáziáját, kiragadja a hétköznapokból, ugyan sokban hasonlít a valóságra, de a gyermek belsőjében lejátszódó folyamatokat is széles körben meg tudja jeleníteni az adott játék eszközökkel.

Mai válogatásunkban szuper szerepjátékokat mutatunk nektek a Minipiacról, csak a fantázia szabhat határt:

1. Indítsunk egy klasszikus verzióval: játékkonyha és szer, gendersemlegesen, hiszen se a főzés, se a kalapálás nem függ a gyermek nemétől (a fiam például imád konyházni, nekem kislányként a kedvenc játékom a kalapács volt…szögeket vertem be vele).

Konyhákból választhatunk skandináv hangulatú menta színűt, vagy éppen egy erős pinket. Mindkettő minőségi fából készült, és számos kiegészítő jár hozzájuk.

Szereléshez választhatunk munkapadokat, vagy ha nincs elég hely hozzá, akkor egy praktikus derékra tehető szerszámos táska is elegendő lehet, az azonnali kisebb javításokhoz. Lényeg, hogy a megfelelő szakit hívjuk el.

2. Az előző ponthoz kapcsolódva: számos konyhai kiegészítőre lesz szüksége a gyermeknek, ha igazán finom ebédet szeretne készíteni nekünk: edényekre és konyhai mérlegre egészen biztos. Sőt, ha meggondolja magát, és inkább konyha helyett halas boltot szeretne nyitni, akkor egy szuper matrica szettel pár perc alatt átalakíthatjuk egy IKEA DUKTIG konyhát.

3. Ha teljesen a gyermeki fantáziára bízzuk a játékot, akkor a legtöbbet a nyílt végű játékokkal nyerhetünk. A spanyol Grapat márka Nins figurái végtelen lehetőséget adnak a játékra. Nincs megrajzolt arcuk, így a gyerekek találhatják ki a saját történeteiket és döntik el, hogy melyik karakterrel fognak játszani.

4. A különleges ArtyToys kollekció egy formatervezett művész játék: igen művészi, hiszen elismert grafikusok, illusztrátorok, művészek tervezik a játékfigurákat. A graffitik, a modern grafika, és a rajzfilmek világa inspirálták a tervezőket. A figurák kb. 7 cm magasak, műanyagból készültek, mozgatható fejjel, karokkal. Négy témakörben gyűjthetőek: szuperhősök, kalózok, lovagok, hercegnők. Tökéletes kiegészítő hozzájuk a gyönyörű 3D kastély.

Bármelyik játékra is esik a választás: csatlakozzunk gyermekünkhöz, kérjük, hogy adjon nekünk szerepet, de hagyjuk, hogy ő irányítson. A közös játék ideális lehetőséget ad számunkra, hogy megismerjük a gyerekünk fantáziáját, hogy mi is részt vehessünk az ő kis világában.

Forrás és fotók: Minipiac