Itt a farmerek új generációja!

Az F&F-nél évek óta odafigyelnek a környezettudatos és fenntartható gyártásra, a megfelelő munkahelyi feltételekre és arra, hogy ezeket folyamatosan ellenőrizzék és új és új módszereket keresnek a fejlesztésükre. Contour, authentic farmerjeiket és jeggings-eiket BCI pamuttal készítik. A BCI (Better Cotton Initiative), vagyis a Jobb Pamutért Kezdeményezés, olyan direktívákat fogalmaz meg, ami a pamutföldeken dolgozók és a környezet érdekeit tartják szem előtt. Kis ökológia lábnyommal és kedvező munkahelyi feltételekkel készítik a pamutot, ami aztán a kedvenc F&F farmeredben találja meg végső formáját.
A megfelelő anyag kiválasztásánál még nincs megállás, mert ezután a farmerek gyártását is forradalmasították. Az elavult, nagyon sok vizet és káros anyagokat felhasználó módszert, ami szerint minden farmert ugyanolyan sötétre festenek és utána mossák és világosítják a megfelelő árnyalatúra, felszámolták. Új módszerükkel, együtt dolgozva a farmermalmokkal, már egészen a gyártás elején nagyon hasonlóra festik az anyagokat, amilyen a végső termék színe is lesz, így csak minimálisan kell utána energiát és vizet felhasználni, a megfelelő szín eléréséhez.

Ez a fenntartható és környezetkímélő módszer átment az EIM pontozásán, ahol kevesebb, mint 33 pontot ért el, így a kis ökológiai lábnyomot hagyó gyártási folyamatok közé tartozik. Emellett a contour, vagyis a gyönyörű és nőies formát biztosító és rendkívül formatartó farmerekben, a puhaságot és rugalmasságot biztosító szál is fenntartható forrásból szármzik.

Ezek után, ha F&F farmert vásárolsz, akkor ahányszor majd belebújsz nyugodt lehetsz afelől, hogy egy olyan darabot viselsz, ami környezetkímélő technikákkal és kedvező munkafeltételek mellett készült.

 

Forrás: BigBag PR Agency/ F&F

MEGOSZTÁS