Ingyenes nyílt nap a hűvösvölgyi Gyermekvasút járműtelepen

Melyik gyerek ne szeretné a vonatokat és a vonatozást? Szuper érdekes programokat kínálnak a családok számára 2018. április 14-én, szombaton a Gyermekvasútnál.

 10-17 óra között nyílt napot tartanak a Gyermekvasút járműtelepén, ahol az érdeklődők megtekinthetik a ritkábban forgalomba kerülő járműveket, a kézihajtányt, a LEGO® díszbe öltözött C50-es dízelmozdony rövid szerelvényét, mely a délutáni órákban Szépjuhászné és Hűvösvölgy állomások között ismét közlekedni fog. Bemutatják munka közben hazánk egyetlen keskeny-nyomközű fordítókorongját, és bepillanthattok a kisvasút műszaki bázisára is.

Az esemény Facebook oldala itt megtekinthető.

Déltől a hűvösvölgyi járműtelepen megtekinthetőek az elmúlt évben felújított járművek:
– az 1980-as éveket idéző (narancs-vörös) színterv szerint átfestett Mk45,2006 pályaszámú dízelmozdony
– az idén tavasszal forgalomba állt nagy kilátókocsik közül az egyik a gyári állapotának megfelelő festést (világos kapaszkodók, sötétkék csík) és korhű feliratokat kapott, a feljáró ajtók között is visszaalakították a rácsos oldalfalat rajta
– a tavaly decembertől közlekedő második kecskeméti (poggyászteres) kocsi

 

Egész nap nosztalgiabuszok közlekednek Hűvösvölgy állomás és az Óbudai Autóbuszgarázs között a Széll Kálmán tér érintésével. A buszgarázsban az idén 50 éves BKV Zrt. családi nyílt nappal várja az érdeklődőket.