Így válassz színt, hogy lakásod valódi otthonná váljon!

Kislánykorom óta imádom a szép dolgokat, a színeket, a szemet gyönyörködtető anyagokat, úgy a divat, mint a lakberendezés terén, így óriási lelkesedéssel vetettem bele magam a megújult soroksári Kika áruház lakberendezési kínálatába, mely most még szebb beltérrel, még szélesebb kínálattal várja három szinten vásárlóit.

Nekem általában nem kell külön alkalom arra, hogy átrendezzem az otthonom, de így tavasszal, amint lehetőségem adódik rá, gardróbom felfrissítése mellett óriási lelkesedéssel vágok bele otthonom csinosításába is, de gyakran már a falfesték színénél elakadok, pedig egy jól megválasztott árnyalat képes módosítani a teret, hatni környezetünkre és így a hangulatunkra is. És bár eddig halogattam, a soroksári Kika áruház megújult kínálata most remek okot adott arra, hogy elhanyagolt szobámat idén kissé felfrissítsem, átalakítsam.

Miután részt vettem a Kika áruház sajtótájékoztatóján, óriási energiával töltődtem fel, és az esemény után még hosszú órákig tobzódtam a 26 300 nm-es alapterületű áruházban, köszönhetően a hatalmas kínálatnak, na meg a sokkal letisztultabb, áttekinthetőbb és az eddigieknél még komfortosabb összképnek. A régebbi márkák mellett végre megtekinthettem az Abra üzlethálózat kínálatát is, mely Lengyelországban több, mint 100 üzlettel képviseli már magát, és nálunk a soroksári Kika áruházban debütált elsőként. Ez az üzlet 1200 nm területen lett kialakítva a földszinti kijárattal szemben.

A nagy Kika túra bizony kiveszi az ember energiáját, így bizony két emelet között én is megéheztem, így örömmel fogadtam, hogy a második emeleti étterem alapterülete is megnőtt, így már több, mint 200 fő befogadására is alkalmas a hely. Napi friss ételek, menük, À la carte ételek, desszert különlegességek, meleg és hideg italok várják a vásárló közönséget.


A cég vezetői természetesen nem feledkeztek meg a kisgyermekekkel érkező vendégekről sem. Ők a megújult gyerekjátszóba tudják gyermeküket szakértő felügyeletre bízni, ahol mindenféle programmal, játékkal és gyerek elfoglaltsággal kötik le a gyerekek figyelmét a szakemberek. Itt egyébként lehetőség van szülinapi, vagy névnapi gyermek események megszervezésére is, amely látványos, kreatív és inspiráló programokkal, tennivalókkal foglalja le a gyereksereget. Egyszóval mindenképp megéri ellátogatni a soroksári Kika áruházba.

Ám mielőtt belevetnéd magad az áruház hatalmas kínálatába, elhoztam számodra egy posztot, mely inspirációul szolgálhat majd egy-egy nagyobb lakberendezési projekt, vagy kisebb átépítés előtt…

Fogadjunk, hogy amikor legutóbb a lakberendezési tárgyak között válogattál, nem gondolkodtál azon, hogy egyes színek valójában milyen üzenetet is képesek magukban hordozni. Pedig a színek bizony meghatározzák hangulatunkat, életünket és a mindennapjainkat.

„Amiként a kimondott szónak színes ragyogást kölcsönöz a hangzás, úgy ad a szín a formáknak lélekkel teli rezgést.”

Tudtad, hogy pszichológiai vizsgálatok szerint a kisgyerekek legelső színfelismerése a négy alapszín: a vörös, a sárga, a kék és a zöld.

Tipp: Mielőtt kiválasztod a megfelelő színű anyagot, drapériát, dekorációt, vedd figyelembe az adott helyiség fényviszonyait, a természetes fény mennyiségét és a mesterséges világítások jellegét.

De most lássunk is néhány csodás színárnyalatot, melyeket nem árt ismerni, mielőtt átalakítod nappalid, hálószobád, vagy jó öreg konyhád kinézetét!

Arany

Bár kissé megosztó árnyalat, a színek közül azonnal kitűnik ez a szín, mely valójában a sárga tartományhoz tartozik. Minőségét a természetben ritkán előforduló ásvány ritkasága adja. A szín asszociációja minden kultúrában a transzcendens, felettünk álló isteni hatalmat jelentette az ábrázolásban. Ebből adódóan ez a szín mindig minőséget visz a környezetébe, emellett mégis semleges szín, mert minden színnel képes harmonizálni. Legyen nappali, hálószoba vagy fürdőszoba, az arany árnyalat bárhol megállja a helyét a megfelelő anyagokkal, kiegészítőkkel együtt.

Tipp: Egyetlen aranyszínű dekoráció, állólámpa, vagy sötétítő domináns szerepet képes betölteni a szobában, mely azonnal képes magára vonni a figyelmet. Remekül illik hozzá a fejete, a fehér, vagy az éjkék.

Barna

Meleg, barátságos szín, mely minden térben otthonosságot sugall. A visszafogottságot, alázatot és gondoskodás asszociációját jelenti a legtöbb kultúrában. A különböző barna tónusok és árnyalatok szinte minden színnel és persze önmagukkal is harmonikus hatást kelt.

Tipp: A kék felületek, halványszínű tapéták remekül kiemelik ezt az színt. Egy barna színű műszőrme ágytakaró szinte kincset ér, hiszen nem csak ágyunkat, de egész szobánkat elegánsabb köntösbe öltöztethetjük vele anélkül, hogy átfestenénk a falakat.

Fehér

E színnek a használata a térben mindig nemességet, minőséget hordoz magában. Telítettsége és fényvisszaverő képessége miatt a fehér a levegősség, a nyitottság, a csend a kezdet üzenete.

Tipp:  A sötétebb sarkokat sem kell azonnal fehérre festeni, elég, ha beszerzel néhány dominánsan világos színvilágú festményt, vagy képkeretet, melybe belecsempészheted a család legszebb pillanatait.

Kék

Ez a szín a természetben számtalan árnyalatával az ég és a víz színeként egyetemes asszociációs erejű. Tökéletes térképző vezérszín, a fehér után a kék szín is sokak kedvence, időtlen, kimeríthetetlen.

Tipp: A kék bátran variálható más árnyalatokkal, világos színeknek azonban határokat és keretet ad, így nyugodtan használhatjuk sötétítők, függönyök, vagy díszpárnák formájában.

Lila

Valódi hangulatszín, a szín érzelemre ható, elvont, rejtett erőt, bölcsességet tartalmazó volta miatt. Hideg és meleg színekkel egyaránt párosítható. A lila padlizsánhoz közeli változata pszichikailag vonzó, az emberekre mágneses tulajdonsággal hat.

Tipp: A lila a titokzatosság, az elegancia és a luxus színe, éppen ezért főleg a hálószobák közkedvelt dekorációs színe, de épp ennyire mutat jól a nappaliban, vagy a gyerkőcök szobájában. Egy lila, padlizsán színű szőnyeg kifejezetten elegánssá, stílusossá varázsolja a teret.

Zöld

Sokak szerint az élet színe, a megújulás, a biztonság optimizmusát idézi. Remek befogadó szín, mert sok tónusa és árnyalat van, mellyel a legtöbb szín kiegészíthető.

Tipp: Ahogy egyes színek lehangolttá, feszültté tehetnek minket, úgy vidíthat fel egy vidám, élénk szín, mint pl. a világoszöld. Én személy szerint sok zöld kiegészítőt használok a fürdőszobámban, miután a konyha után a legtöbb időt a fürdőben töltök. A zöld tökéletes partnere a fehér és a bézs.

Szürke

Semleges környezetet teremt, remek befogadó szín, ami annyit jelent, hogy bármilyen anyag és szín háttereként alkalmazható. A világosszürke árnyalataival a legkisebb tereket is kifesthetjük, feldekorálhatjuk, miközben nem szűkítjük a teret, mert bármennyire is semleges szín, bizony színt vihet egy kis lakásba is.

Tipp: Ha megfelelő természetes fénnyel rendelkezik az otthonunk, akkor a szürke nem lesz nyomasztó, inkább otthonos és meleg érzetet kelt. A szürke több árnyalata is visszaköszönhet ágyneműn, párnákon, vagy szőnyegen.

Még mindig hiányzik valami? A tökéletes összkép érdekében szerezz be egy harsány árnyalatú dekorfüggönyt, színes burájú állólámpát, vagy vidám színű fotelt!

Jó dekorálást és irány a: kika!

MEGOSZTÁS