Így kerülhetnek karanténba a rossz szokások

Dobó Ági szépségkirálynő, blogger szerint a folyamatosan száguldó világunkkal nem kell mindig együtt gyorsulni: számára ez volt a karantén időszakának egyik nagy tanulsága. Most néhány egyszerű tippel megmutatja, ő hogyan húzza be a kéziféket a mindennapokban.

Szakadj ki a valóságból!

Ági örök nyughatatlannak tartja magát, családjával együtt hatalmas világjárók. „Az idei A képen asztal, személy, ülő, nő látható

Automatikusan generált leírásév nem a külföldi kiruccanásokról szól. Sajnos januárban el kellett halasztanunk az egy hónapos ázsiai utunkat, amire már régóta készültünk, de egy-egy szabad percben szívesen idézem fel az eddigi közös kalandokat fotókról, videókról.” A feltöltődést otthon is meg lehet azért találni, sőt, Ági és családja a korlátozások alatt elkezdtek még jobban arra törekedni, hogy az otthonukat saját kezűleg még jobban olyan hellyé varázsolják, ahonnan kevésbé vágyódnak el. Így kerültek a pálmafák a kertjükbe vagy a saját fáról szüretelt citrusok a nyári limonádéjukba.

Anyukaként a kanapéról utazós vlogokkal, sporttal vagy olvasással teremt magának énidőt, például amikor a gyerekek elaludtak.

Extra tipp Ágitól: „Amikor kicsit nehezebb a fiúkkal, szívesen kézműveskedek, festek velük, a felszabaduló kreatív energiáknak köszönhetően mindannyian megnyugszunk kicsit. Így készült nálunk ünnepi dísz vagy hasznosítottunk újra papírgurigát. A kirakózás ami abszolút kedvenc, egy gyurmázás után pedig a porszívózást sem hagyják ki a gyerekek. Ha mozgásról van szó, a környékbeli utcákat szeljük rollerrel vagy görkorival.”

Párja óriási mesemondó, aki az esti történetekkel még a legproblémásabb élethelyzeteket is fel tudja oldani. A kedvencek között van a KisKirályfi kalandozásai – aki a fiúk vezetéknevét kapta meg –, illetve azok a sztorik, amikor a gyerekek a történetbe beleszőve szuperhősök erejét kapják meg. Így könnyebben sikerült például a barátokkal, nagyszülőkkel hosszabban elmaradt találkozások hiányát is elfogadniuk. „Hiszem, hogy hamarosan már mindketten érteni fogják a mesék valódi lényegét, hogy ezekkel a szuperképességekkel – mint a kitartás vagy az akaraterő –, ők is rendelkeznek.”

Építsd be az eddig jól bevált trükköket!

Extra tipp Ágitól: Migrénes fejfájására már régóta használ természetes alapanyagokból készült illóolajokat, most pedig a ház fertőtlenítésére is ezt a módszert alkalmazza. Az olajok között van nyugtató hatású is, így az esti rutinba tökéletesen beilleszthető: fél órával lefekvés előtt a diffúzorból áradó kellemes gőz lengi be a szobákat.

Bár igazi örökmozgó, Áginak hiányzik az a minőségű családdal töltött közös idő és lassabb élet, amit a korlátozások alatt megtapasztalt. Az addigi pörgős napokat egy sokkal meghittebb, nyugalommal teli egymásra figyelés váltotta fel és adott lendületet a nehézségek átvészeléséhez. Az egyik ilyen nyugvópont számukra a kertjük építgetése, szépítése lett. A közös gazszedés, kapálás, ültetés és locsolás eredménye a saját maguknak termelt paradicsom, cékla, répa, eper, és a lista csak bővülni fog. Emellett persze az, ahogy a gyerekek is kivették a részüket a munkából és ahogy ők is magukénak érezték és megtanulták megtalálni ebben az apró örömöket. Ági új projektje pedig annak a rengeteg paradicsomnak a felhasználása, ami az utóbbi időben náluk termett: legutóbb az aszalás rejtelmeibe vetette bele magát, így a hideg hónapokban is fel tudják majd idézni a nyár ízeit.

Ismerd fel, amire nincs szükséged!

„A lassabb életnek köszönhetően megtanultunk olyan kényszereket elhagyni, amelyek korábban időt, energiát vettek el tőlünk” – meséli Ági, aki úgy látja, sokkal jobban ráérzett, mi az, ami igazán fontos. „Nehezen mondok nemet, mindig addig szervezem a napomat, amíg az adott kérésnek nem tudok eleget tenni, csak rohanok mindenhova, de az utóbbi időben ebből is sikerült visszavennem.”

Az új normális mindennapok

Otthonmaradás ide vagy oda, a hétköznapok feladatai továbbra is megmaradnak. Bár kiderült, hogy sok teendő online is megoldható – így Ági például kifejezetten praktikus dolognak tartja az online ügyintézést –, előfordul, hogy a személyes ügyintézést választjuk. Ági ezeket megfelelő óvintézkedés mellett teszi, nemcsak maszkot húz és a táska külső zsebébe teszi a kézfertőtlenítőt, hanem utánajár, hogy az üzletben végeznek-e rendszeresen fertőtlenítést. Leginkább olyan helyet, szolgáltatót választ, ahol ezt fontosnak tartják, így például az ezüstkolloidos fertőtlenítést alkalmazó ügyfélszolgálatot is előnyben részesíti.

A Telenor kilenc üzletében az egyik legkorszerűbb technológiát, az ezüstkolloidos fertőtlenítést alkalmazzák

Szükséges rosszból napi rutin

„A betegségek megelőzését a fiúk immunrendszerek erősítésével próbáljuk segíteni. Bár a gyerekek étrendjében nincsenek tiltólistás dolgok, a mértéktartásra nagyon odafigyelünk. Az utóbbi időben pedig még nagyobb hangsúlyt fektetek a vitamindús, friss és egészséges ételek arányaira.” A női táskák és a hátizsákok nehezebbek lettek az elmúlt hónapokban: a higiéniai kiegészítők, maszkok és kesztyűk állandó lakóivá váltak a csomagoknak. „Az autónkban, a táskáimban minden esetben van egy-egy tiszta vagy új maszk, kézfertőtlenítő, de még a gyerekek holmija között is van egy-egy nedves törlő, hogy elővigyázatosak legyünk. Már a hároméves kisfiam is el tud 20-ig számolni miközben kezet most, és meg sem próbálja elsunyulni a szappan használatát.”

Forrás és fotók: Telenor Magyarország Zrt. Vállalati kommunikáció

A Telenor Magyarországról:

A Telenor évek óta elkötelezett az átlátható vállalati működés és az etikus magatartás iránt. A rendelkezésére álló mobiltechnológiák és szaktudása révén a HiperSuli oktatási programban segíti a digitális oktatási módszertanok és a biztonságos internetezési ismeretek terjedését. Nagy hangsúlyt fektet a magas szintű ügyfélkiszolgálásra, ezért folyamatosan fejleszti ügyfélszolgálati csatornáit, amelynek eredményeként a Telenor 2019-ben a személyes, az elektronikus, valamint a telefonos ügyfélkiszolgálás kategóriában is díjat nyert a Client 1st – Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban versenyen. A vállalat sajtóközleményei a www.telenor.hu/sajto/kozlemeny címen visszamenőleg is elérhetőek.

 

 

 

 

Vállalati kommunikáció

Telenor Magyarország Zrt.