Horváth Charlie az ANANDAM jóság-kampányában: a változás velünk kezdődik, a mindennapi jócselekedeteinkkel

Legyünk jók egymáshoz! Ezt a gondolatot osztotta meg velünk Horváth Charlie, aki elsőként csatlakozott az ANANDAM jóság-kampányához. Arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy milyen fontos, hogy jók, emberségesek, segítőkészek és empatikusak legyünk egymással.

„Ha szétnézünk a világban láthatjuk a sok szörnyűséget, fájdalmat és mindenki jól tudja mit kellene másként csinálja másoknak. Talán elcsépelt, hogy a változás velünk kezdődik, a mindennapi jócselekedeteinkkel.

Az első talán az lehet, hogy legyünk jók önmagunkkal. Figyeljünk oda saját és szeretteink egészségére. Az egészség drága kincs, de tenni kell azért, hogy meg is maradjon! Fontosak a rendszeres szűrővizsgálatok, és a rendszeres evés is! Furcsa erről beszélni, de úgy látom az emberek többsége nem szán elegendő időd a nagy rohanásban a rendszeres étkezésre. A főzés az egyik hobbim a mosás és takarítás mellett. Ezt a szüleimtől hoztam és szeretem, ha rend és tisztaság van körülöttem. Fontos a minőség is, hiszen nem szeretném, ha káros anyag kerülne a konyhámba, otthonomba. Mióta a kis unokám megszületett, száműztem minden egészségre és környezetre káros terméket.

A helyes táplálkozás és a környezetbarát háztartás mellett a kerti munkálatokat sem hanyagolom. A kert gondozásának minden részét szeretem. Ősszel a falevelek összegyűjtését, télen a hólapátolást, tavasszal a metszést, nyáron a locsolást. Ez a mozgás kell nekem. Jövőre a sok kerti „hulladékot” egy komposztálóban tervezem elhelyezni a műanyag zsákos gyűjtés helyett. Ha már a műanyagnál tartunk, aki teheti gyűjtse szelektíven a szemetet. Csak egy pici odafigyelés kell hozzá.

A növények gondozása mellett az állatokkal is legyünk jók! Közeledik a hideg idő, ilyenkor a madaraknak segíthetünk ivóvízzel, magokkal átvészelni a téli napokat. Nagyon sajnálom, hogy egyre több a beton, így a madarak kiszorulnak a városból, ahol biztos kevesebb bosszantó bogár lenne, ha a városokban is meg tudnának élni például a fecskék is.Nagyon szeretem a kutyákat is. Mindig voltak kutyáink, az utolsó egy gyönyörű törpe spicc, aki 2013-ban hagyott itt minket. Most az unokám szeretne egy kutyát, amit akkor fog megkapni, ha jó lesz a bizonyítványa és ha tud felelőséget vállalni érte. Mert egy háziállat nagy felelőséggel jár, ha nem tud az ember elegendő időt tölteni, gondozni vagy foglalkozni vele, akkor inkább ne vegyen hirtelen ötlettől vezérelve. Míg nincs kutyánk, addig a környék kóbor cicáit etetjük.

Végül, de nem utolsó sorban az emberi kapcsolatok, a család és a barátok is fontosak. Közeledik a Karácsony és a Szilveszter, ám az év minden napján kell tudni időt szakítani azokra, akiket szeretünk. Meghallgatni vagy épp segíteni őket, ha úgy hozza az élet.

Tehát legyünk jók egymáshoz, mert ezek az értékek számítanak igazán az életben.”

Az ANANDAM termékekről, szemléletről az alábbi, oldalunkon már megjelent cikkből megtudhatsz: ITT

Forrás és fotók: ANANDAM/Hurricane

MEGOSZTÁS